Nie działający przycisk AMB
1, 2
Witam, mam w Mazdzie 3 taki przycisk AMB – u mnie nie dziala, moze jest zepsuty, albo ja nie potrafie z tego korzystac
-
Kent
po wciśnieciu powinna pojawić sie temperatura panująca na zewnątrz
poprawiłem temat przy okazji
poprawiłem temat przy okazji
GILB napisał(a):brak termopary zewnętrznej – nie ma jej więc nie ma sygnału,
tak na chłopski rozum,
dzisiaj będę grzebał przy tej termoparze to sprawdzę czy po jej odpięciu pokazują się ----
Dzięki W takim razie czekam na efekt próby. A gdzie się to znajduje konkretnie to sprawdze u siebie czy to wogóle jest?
- Od: 5 lut 2008, 11:10
mam pytanie – jak zdemontować ten czujnik, żeby go nie rozwalić – chcę go jeszcze sprawdzić czy naprawdę jest uszkodzony
-
piotrmal11
kto zrobi zdjecie gdzie ten czujnik jest, jaki kolor przewodów i gdzie wetknięte w wiązce.............
ważne bo mój wyleciał w kosmos
i został mi jeden wolny przewód po naprawie i chyba to on ale nie wiem na 100%
ważne bo mój wyleciał w kosmos
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
dziekuję na początku za pomoc koledze z forum "cult1" który zrobil zdjęcia
dzieki zdjęciom okresliłem kolory i bez problemu znalazłem kabelki. były tam gdzie powinny oberwana była tylko wtyczka i ktoś podwiązal je do kabelka od halogenu.
gdyby ktoś potrzebował to są to nastepujace kolory:
– biały w srebrne kropki
– brązowy z żółtym paskiem i fioletowe kropki
gdy nie było czujnika to po wciśnbieciu przycisku amb nic nie było widac, ani temp. ani napisu amb ginęło wszystko.
dzieki zdjęciom okresliłem kolory i bez problemu znalazłem kabelki. były tam gdzie powinny oberwana była tylko wtyczka i ktoś podwiązal je do kabelka od halogenu.
gdyby ktoś potrzebował to są to nastepujace kolory:
– biały w srebrne kropki
– brązowy z żółtym paskiem i fioletowe kropki
gdy nie było czujnika to po wciśnbieciu przycisku amb nic nie było widac, ani temp. ani napisu amb ginęło wszystko.
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
panowie u mnie czujnik jest centralnie na środku zderzaka od wewnątrz coś w rodzaju zapalniczki troszkę mniejsze przykręcone śrubką i do tego wpięta kostka oczywiście – mam inne problemy może mi ktoś coś poradzi: czy trójki mają 2 klaksony (jeśli tak to ktoś mi zwinął jak auto stało uszkodzone jeden) i do czego może służyć kostka która idzie tam koło zbiorniczka od spryskiwaczy bo mam dwie co idą do sprysków przód i tył a trzecia taka szara mi zostaje a nie mam w co wpiąć?
- Od: 26 lut 2009, 09:54
- Auto: Mazda 3, 2007, 1.6 diesel
ta jedna kostka obok zbiorniczka na płyn do spryskiwaczy to na pewno jest od sygnału,obydwa sygnały są na tej samej wysokości tylko po przeciwnych stronach.poniżej belki przedniej która opasa silnik. wymieniałem niedawno silnik w mojej M i mam pełno fotek ale niewiem jak je tu można wstawic ale napewno bedziez wiedział o czym mówie
M 3 2,0 SPORT 2005
- Od: 28 mar 2009, 13:22
- Auto: M 3 2,0 sport 2005
1, 2