Ja powiem tak.Mnie seryjne nawigacje nie przekonują,nawet te w najnowszych modelach dobrych i lepszych markach aut.Nie są ani dokładne i w większości przypadków nie prowadzą tak jak byśmy sobie tego chcieli.Rozumiem że nie ma takiego urządzenia które byłoby całkowicie bezawaryjne i 100% satysfakcjonujące ale jeśli jeszcze takie navi jest multimedialnym kombajnem typu DVD,MP3/4 itd to już nic z tego nie będzie .Taki sprzęt w niczym nie jest tak naprawdę dobry.Wszystkiego po trochu.
Przed M6 miałem A4 S-line'a MTM pełną wersję i miałem tam taką oryginalną wbudowaną dużą kolorową nawigację.Co prawda wszystko chodziło ,audio Audi Concert 12 głośników+sub chyba było z tego wszystkiego najlepsze,ale czegoś w tym wszystkim brakowało.
Dla mnie bezkonkurencyjny jest TomTom(najdokładniejsze mapy i najprzyjemniejsza,pomimo także zdarzających się drobnych wpadek,współpraca z tym systemem)Gdzieś kiedyś wyczytałem że to obciach mieć drogi samochód(ogólnie) i dodatkową navi na szybie,bo przecież jak to jest że stać na taki samochód a na dobre wbudowane navi już nie?(tylko że takie wbudowane navi nigdy nie jest dobre)
Co do montażu czegokolwiek w górny schowek(tak jak mają M6 z Navi )to mi się to osobiście nie podoba.Wolę coś takiego
lub
i wsadzić w to dobre radyjko lub coś takiego
Tu jest trochę danych technicznych dla ewentualnych zainteresowanych
http://cgi.ebay.co.uk/JVC-KW-AVX800-DOU ... otohosting
i pozostać przy navi na szybie.Ale to jest tylko moje zdanie i każdy i tak zrobi jak uważa.