i włączyłem nawiew po wzjęciu tzch starych filtrów i mam teraz pełno różnego badziewia w samochodzie
Nawiewy Powietrza- słaba moc nadmuchu, filtr kabinowy
1, 2
say
oczywiście,
i włączyłem nawiew po wzjęciu tzch starych filtrów i mam teraz pełno różnego badziewia w samochodzie
strasznie były zanieczyszczone, a tutaj na fotce tj na wewnetrzna strona filtrów, ta drugo o wiele bardziej była zabrudzona, jakies liście, szczątki owadów, piasek itp.
- Od: 3 mar 2009, 09:27
- Auto: było Premacy 2.0ditd 101KM '03, jest Pajero
ja niedawno kupiłem ten drugi filtr, o którym napisał say, ( za 48+8zł), firma aster, na nim jest oznaczenie kierunku przepływu powietrza ale niestety... od kabiny do dmuchawy. Trochę głupio, że firma która robi zamienniki przeoczyła taki mały szczegół. (Wstawiłbym zdjęcie ale jakoś nie mogę dojść jak to robicie)[/img]
- Od: 6 lut 2009, 00:44
- Auto: Premacy 2,0D '01 101KM
zbit
co do fotek :
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=263
ja na swoich nie mial oznaczen, ale nia dalo sie ich odwrotnie wsadzic, bo tam byla tak jakby jakies prowadnice, uniwmozliwiajace odwrotne włożenie
co do fotek :
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=263
ja na swoich nie mial oznaczen, ale nia dalo sie ich odwrotnie wsadzic, bo tam byla tak jakby jakies prowadnice, uniwmozliwiajace odwrotne włożenie
- Od: 3 mar 2009, 09:27
- Auto: było Premacy 2.0ditd 101KM '03, jest Pajero
zgadza się, no i te prowadnice... Ale generalnie fitr dobry, myślę, że strzałki nie przeszkadzają żeby powietrze szło w drugą, na allegro jest zdjęcie filtra z drugiej strony, no ite gąbki powinny być tylko na jednym, tym który wkładamy pierwszy. W starym filtrze te wkłady daje sie wyjąć z tej czarnej ramki, w nowym są wklejone na jakiś hot glue.
A z mocą nadmuchu na nowym filtrze u mniej jest ok.
A z mocą nadmuchu na nowym filtrze u mniej jest ok.
- Od: 6 lut 2009, 00:44
- Auto: Premacy 2,0D '01 101KM
Po wymianie filterka kabinowego faktycznie rewelacja! Raz że intensywniejszy jest nawiew powietrza do wnętrza a dwa powietrze nie jest (jak wcześniej miałem) z odkurzacza. Polecam wszystkim wymianę! Warto!
Mazda Premacy 1999 r, 2.0 DITD przebieg 240 tys km
Ja też wymieniłem ostatnio filterek. Po wymontowaniu starego (jeszcze oryginalnego) nie wiedziałem gdzie kończy się ramka. Był cały czarny. Teraz jakość nawiewu bez porównania. Dodam, że przy wymianie mająć na uwadze obecną pogodę przydał się browarek.
- Od: 19 lip 2009, 12:39
- Auto: Mazda 6, 2,0 D, 2004r., 136 kucyków, kombiaczek
1, 2