Witam,
Mam problem ze znalezieniem wewnętrznej przedniej osłony przegubu. Czy ktoś może się orientuje gdzie takową można kupić albo czy od jakiegoś modelu Forda by pasowała?
Pozdrawiam,
Tadeusz
Gdzie kupić osłonę przegubu do wersji amerykańskiej?
Strona 1 z 1
tdracz, pytałeś w jakimkolwiek ASO?
AZ Auto ściąga części do wersji USA (a przynajmniej mnie kiedyś ściągneli do 626)
AZ Auto ściąga części do wersji USA (a przynajmniej mnie kiedyś ściągneli do 626)
tdracz napisał(a):Niestety, nie pasuje ani uniwersalna, ani z wersji europejskiej, ponieważ w wersji amerykańskiej są rowki na przegubie.
w czym przeszkadzają rowki?
osłonę i tak zaciskasz opaską, brud nie ma prawa dostać się pod osłonę
- Od: 13 cze 2007, 19:16
- Auto: Mazda 6 3.0 V6 GY
GILB napisał(a):w czym przeszkadzają rowki?
W tym przypadku to są trzy wgłębienia w przegubie na głębokość około 1cm (na oko). Wgłębienia biegną wzdłuż osi, więc osłona musi mieć trzy wypustki inaczej smar się wydostanie na zewnątrz (i brud do wewnątrz). Wgłębienia są zbyt głębokie, żeby sam docisk zadziałał.
- Od: 5 kwi 2009, 09:55
- Auto: Mazda 6 3.0i 2006 GG (US spec)
przy wymianie osłony przegubu w moim autku nie brałem udziału,
zakładam, że gdybym miał takie rowki to zauważyłbym wydostający się smar,
mam założoną osłonę od europejskiej wersji i jeżdżę tak już ponad rok i jest ok,
wymieniałem osłonę na prawym kole
zakładam, że gdybym miał takie rowki to zauważyłbym wydostający się smar,
mam założoną osłonę od europejskiej wersji i jeżdżę tak już ponad rok i jest ok,
wymieniałem osłonę na prawym kole
- Od: 13 cze 2007, 19:16
- Auto: Mazda 6 3.0 V6 GY
nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Rzeszowie jest sklep gdzie sprowadzaja czesci do mazd takze do wersji amerykanskich po numerze vin, czas okolo jednego tygodnia, co do cen to wiadomo...
ale mozesz zadzwonic i spytac, nr tel. 017-8504761,
pzdr

pzdr
tdracz napisał(a):Właśnie udało mi się znaleźć sklep, który obiecał to sprowadzić w ciągu paru dni
pochwal się namiarami jak wszystko będzie ok – niech i inni skorzystają
Część sprowadzałem przez http://www.autoczesci.us
Załatwili sprawę szybko i sprawnie. Polecam.
Załatwili sprawę szybko i sprawnie. Polecam.
- Od: 5 kwi 2009, 09:55
- Auto: Mazda 6 3.0i 2006 GG (US spec)
Strona 1 z 1