Ja kupilem przedwczoraj wklad K&N do 626 GF.
Od razu mala wskazowka dla kolegow, ktorzy mieliby ewentualnie ochote wydac pieniadze na wyzej wymieniona. Otoz dla silnika 2.0 odpowiedni numer to 33-2676. Zwroccie uwage czy Wasz filtr jest na rogach zaokraglony, czy jest prostokatny. To bardzo istotne. Prostokatny jest za szeroki i nie wejdzie do airboxa. Wkladka z zaokraglonymi bokami jest niestety ciut drozsza niz prostokatna ale PASUJE, a na wielu stronach wlasnie ta prostokatna jest opisywana jako dedykowana do 626 od '00, a tymczasem NIE PASUJE.
Szkoda czasu na ewentualny zwrot i czekanie na druga, ta pasujaca. Ja na szczescie mam oddzial Intercarsu w swoim miescie i zamienic wkladki nie bylo dla mnie problemem.
WLASCIWA WKLADKA
NIEWLASCIWA – nie wiem czy to klubowicz, ale w opisie jest tylko napisane, ze u niego "jest inny numer" – nacial sie tak samo jak ja. Szkoda tylko, ze nie napisal do jakiego modelu nie pasuje. Napisal do jakich pasuje wg K&N, zeby pozniej kupujacy nie mial pretensji jak sie natnie

Nie lubie takich gosci...
PS.
Podpisuje sie pod stwierdzeniami, ze po zmianie papierowego filtra (nota bene oryginalnego mazdowskiego) autko lepiej reaguje na gaz i jest elastyczniejsze. Mocy pewnie za duzo nie dostalo

Pomysle jeszcze nad doprowadzeniem chlodnego powietrza do airboxa. Poki co nie bede sie bawil w dolot i stozek, bo nie wiem jak mam wyliczyc prawidlowo dlugosc i srednice, i nie bede sie z tym gimnastykowal.
Szanuje opinie, ze profi dolot moze podniesc moc.
Dużo jeżdżę i lubię jeździć. Jak jeżdżę po autostradach, to czasem zdarza się, że widzę takich wariatów, którzy zapier*, że aż głowa puchnie. Ledwo co ich wyprzedzam...