kulca napisał(a): ze wg mnie jest OK,
no to szafa gra...
www.mazdaspeed.pl
JeSs napisał(a):ale wiązka rzeczywiście jest bardzo mocna zwłaszcza jak auto podniesie się na progu zwalniającym lub na jakimś wyboju
mr_t napisał(a):JeSs napisał(a):ale wiązka rzeczywiście jest bardzo mocna zwłaszcza jak auto podniesie się na progu zwalniającym lub na jakimś wyboju
Od tego jest właśnie dynamiczna korekta poziomu ksenonu – a tego nie ma nawet fabrycznie w Maździe z ksenonem.
mr_t napisał(a):JeSs napisał:
ale wiązka rzeczywiście jest bardzo mocna zwłaszcza jak auto podniesie się na progu zwalniającym lub na jakimś wyboju
Od tego jest właśnie dynamiczna korekta poziomu ksenonu – a tego nie ma nawet fabrycznie w Maździe z ksenonem.
Grzyby napisał(a):Czyli po prostu zostałeś oszukany
A może w M3 tak jest. Ale Ty jak zwykle musiałeś uogólnić w poprzedniej wypowiedzi ...
mr_t napisał(a):Teoretyczne wywody z Workshopa mnie nie interesują.
mcbeth napisał(a):mr_t napisał(a):Teoretyczne wywody z Workshopa mnie nie interesują.
A szkoda, bo dużo się można tam dowiedzieć i zrozumieć na czym polega samopoziomowanie świateł.
zenon napisał(a):Z tego co obserwuję na drodze, za źle wyregulowane światła dowodu jeszcze nikt nie stracił,
magicadm napisał(a):A jak to niby "obserwujesz"?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości