Światła drogowe w trybie "Auto" – działają tylko po zmroku

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez krzysiekk38 » 16 kwi 2009, 10:59

Bartm ma racje.Ja takze mam nowa 6 i tak jest z tymi swiatlami.Obojetnie w jakiej pozycji jest przelacznik zawsze swieca z tym ze swieca tylko mijania i pozycje.Dopiero jak sie przelacznik ustawi na auto to po zmroku zaswieca sie podswietlenie deski i mozna uzywac i swiatel drogowych i przeciwmgielnych.To bez sensu.Nie da sie wogole jechac bez swiatel.Mnie kiedys zatrzymala policja Austryjacka i chciala mi wlepic mandat za jazde na swiatlach :( ale jakos sie z nimi doogadalem.Teraz jak wyjezdzam do kraju gdzie nie ma obowiazku jazdy na swiatlach to jade na"pozycyjnych".Moim zdaniem, powinno byc tak iz w pozycji off nie pala sie swiatla a w pozycji auto pala sie non-stop.Wystarczyloby tylko przeprogramowac czujnik naswietlenia aby caly czas widzial"ciemno"
Forumowicz

Od: 13 mar 2009, 13:03
Auto: Mazda 6 2,0 MZR-CD 140 KM 2008

Postprzez tombaz » 16 kwi 2009, 13:29

kulca napisał(a):a nie orientujecie sie czy mozna jakos przeprogramowac kompa zeby na auto swiecily rowniez w dzien? u mnie w pozycji auto swieca tylko po zmroku

Tak, można :). Trzeba zasłonić czujnik zmierzchu. W M3 jest w uchwycie lusterka, od strony szyby oczywiście. W M6 powinno być w tym samym miejscu.
pzdr
tombaz
Początkujący

Od: 16 mar 2009, 11:07
Auto: Mazda 3 Z6 GY

Postprzez krzych » 26 kwi 2009, 00:38

A u mnie w poliftowej GY dzialaja dlugie zarowno na pozycyjnych jak tez przeciwmgielne, razem z ksenonami tez, a na auto tylko w nocy ksenony sie wlaczaja. Na pozycyjnych tez sie deska podswietla wiec jest jak na ksenonach. Auto w wersjach nocnych w dzien dziala jak off. W dzien jezdze jak mnie znajomy mechanik nauczyl, na mglakach – widac mnie dobrze, a nikogo nie oslepiam na pewno.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak