Skwari napisał(a):Witam,
czy ktoś z Was dobierał się do Webasto-chodzi mi o to co trzeba odkręcić/odpiąć...itd aby wyciągnąć cały piec.
pozdrawiam
Skwari
Wczoraj właśnie wyciągałem cały piecyk osobiście i sam, poświęciłem na to 5h z rozebraniem piecyka na części pierwsze i złożeniem później całości.
Wymontowanie piecyka webasto w M6 diesel (z tego co widziałem to webasto w benzynie jest zamontowane pod filtrem powietrza, gdzieś w nadkolu?
Bez kanału lub podnośnika można wymontować tylko wtedy nie wymontujemy wydechu od webasta i zajmie nam to więcej czasu, ja robiłem to z podnośnika warsztatowego, kanał niestety miałem zajęty.
Narzędzia: nasadki są na mały kwadrat 1/4", 7 nasadka, 10 płaska, 10 oczkowa, 10 nasadka krótką i długa, grzechotka mała, przedłużka mała prosta, wkrętak płaski i gwiazdka, 13 do odkręcenia filtra, mors, żabki bardzo mała i średnia, szczypce do opasek (jeżeli nie mamy możemy posłużyć się żabkami), do rozebrania piecyka wystarcza nam wkrętak gwiazdka, płaski i klucze torx.
Przed praca odłączyłem akumulator.
1. Samochód najlepiej żeby był zimny, żeby nie pozalewać płynem chłodniczym niczego to zdjąłem osłonę od silnika i na samym dole spuściłem płyn chłodniczy.
2. Wyjmujemy filtr paliwa skręcony na dwie nakrętki – klucz 13, oraz rozpinamy kostki elektryczne.
3. Wyjmujemy mocowanie filtry paliwa skręcone na 3 nakrętki – klucz 10.
4. Odkręcamy i wyjmujemy wydech od webasto – jedna nakrętka i jedna śruba z tulejką klucz 10, będzie więcej miejsca do manewrów.
5. Wyjmujemy pompkę wody z przewodami wodnymi, przewody są skręcone przy pompce na opaski, a przy bloku silnika i przy piecyku są ściśnięte opaskami zaciskowymi – używamy szczypcy do opasek lub żabek.
6. Odkręcamy pompkę paliwa (jest zamontowana na blaszanej podstawie) na dwa wkręty – klucz 10 i odpinamy ją od kostki elektrycznej i od przewodów paliwowych.
7. Odpinamy jeszcze jeden przewód od wody który idzie z piecyka do nagrzewnicy, należy uważać na plastikowe króćce nagrzewnicy które wychodzą z komory grodziowej.
8. Odkręcamy 4 nakrętki od mocowania piecyka, dwie są pod piecykiem z dołu samochodu są widoczne (grzechotka i 10 krótka nasadkowa), gorzej z tymi na górze piecyka są w głębi podszybia, przyda się długa 10 nasadkowa z dwiema przedłużkami (używałem kluczy na mały kwadrat 1,4") i zwinne palce.
9. Po wykręceniu tych nakrętek odsuwamy piecyk od ściany grodziowej, odpinamy kostkę zasilania i kostkę X14, żeby go wyjąć na zewnątrz musiałem odkręcić jeszcze ta czarną blachę która trzyma go na ścianie grodziowej, bo po 30 minutach obracani go nie mogłem wyciągnąć na zewnątrz, przeszkadzała ta czarna blacha.
10. Cieszymy się że już mamy piecyk na zewnątrz, chyba nic nie pominąłem.
Zdjęć nie robiłem bo to nie jest praca dla tych co nie lubią dłubać w samochodzie, a wyjęcie piecyka nie jest trudne, tylko trzeba się napracować rączkami.