zwykłe lampy przerobione na soszewki | MX-3
Sprzedam czesci MX-3 1.8 V6 i 1.6 B6 alu 16 cali AZEV 4x100 rozstaw. Ewentualnie zamienie alu na skrzynie z zamachem od silnika z seri B3 323bg,323c itd.[ FOTKA FELG ] http://img266.imageshack.us/img266/598/mazdamx3felgiazev16.jpg
- Od: 27 sty 2009, 22:25
- Auto: MX-3 B6 93r ,(sprzedany i smiga w teraz w Siematyczach FSO POLONEZ 92r 1.6 GLE LPG ) wzamian Mercedes Benz (W201)190D 2.0D 87r oraz kolejny japonczyk Kawasaki KX 125 2T 96r
KrystianR napisał(a):.tylko wtedy masz swiatla tylko "krotkie"
A czemu?Ja kiedyś miałem tak robić, zaproponowali mi bi ksenon. w firmie w Warszawie zaproponowali mi 1800 za wstawienie soczewek do mx-3.
tylko potem dowiedzieli się ile kosztują lampy i chcieli polerować szkło na moje ryzyko lub robić za dużo większą kasę. No i wtedy zrezygnowałem.
A czemu ten przydługi link jest aż przez google
Nie prościej użyć naszą wyszukiwarkę ?
No super lampki chyba sobie sprawie takie , mi najbardziej te czarne się podobają do czerwonego będą jak znalazł
No i widzę że jednego uchwytu brakuje ja mam u góry 3 uchwyty i jeden na dole, ale chyba można się obejść bez tego jednego uchwytu
te soczewkowe mają 2 u góry jeden na dole

No i widzę że jednego uchwytu brakuje ja mam u góry 3 uchwyty i jeden na dole, ale chyba można się obejść bez tego jednego uchwytu
te soczewkowe mają 2 u góry jeden na dole
JESZCZE SZYBCIEJSZY I JESZCZE BARDZIEJ WśCIEKLY 4 
- Od: 28 lip 2006, 14:45
- Auto: Mazda MX3 1,8 V6 24V '97r
Co sądzicie o tych lampach?
http://moto.allegro.pl/item1185508232_l ... zewki.html
cena mnie troche przeraża, ale chciałbym wiedzieć jak sie tego typu lampy spisują czy dają dobre światło, a może ktoś ma właśnie te lampy? warto w cos takiego inwestować?

cena mnie troche przeraża, ale chciałbym wiedzieć jak sie tego typu lampy spisują czy dają dobre światło, a może ktoś ma właśnie te lampy? warto w cos takiego inwestować?
- Od: 13 wrz 2011, 23:00
Warto i nie warto, patrząc na ceny lamp używanych oryginalny to wcale nie wydaje się to drogo, jak będę miał pieniądze na takie coś to będę się zastanawiać 
- Od: 26 cze 2010, 23:06
- Auto: emiks 3 :P
dokładnie, są to lampy, które świecą symetrycznie i nie posiadają homologacji na Europę. To pierwsze da się jeszcze ustawić, ale z tym drugim się nic nie zrobić. Przed przeglądem zawsze można założyć ORI
ale jak pały dupną to wtedy się raczej nie zdąży tego manewru wykonać
Mimo to kilka osób na forum ma te lampki u siebie. Temat tych lamp był już poruszany dwukrotnie z tego co pamiętam, także wszystkiego sie możesz dowiedzieć z poprzednich dyskusji.
pzdr
pzdr
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
najwyrazniej nie maja homologacji z konkretnego powodu, ale jak sie martwisz tylko policja to sobie je kup i wkrec zenony, dostaniesz mandat, wkrecisz stare lampy, pojedziesz na stacje diagnostyczna, podpisza papier i bedziesz mogl dalej smigac na tych przewspanialych lampach. do nastepnej kontroli oczywiscie
j. angielski – tłumaczenia, korepetycje, prace – kontakt PW
Moja Mazda
Moja Mazda
- Od: 11 mar 2008, 20:34
- Auto: Mx-3 1.6 B6D '96r.
nie mają, bo świecą symetrycznie
czyli równo, a w PL np. żeby wszystko było tak jak należy i było dopuszczone do ruchu drogowego ,to wszelkie lampy powinny świecić asymetrycznie. to sie ponoć da ustawić (zgłoś się do D1_Piasta ,ona z tym się udała do jakiegoś speca), ale nie zmienia to faktu ,że homologacji i tak mieć nie będą...To tak w skrócie
a co do tematów na forum odnośnie angel eyes'ów do MX-3
viewtopic.php?f=103&t=90332&hilit=angel+eyes
viewtopic.php?f=305&t=32701&hilit=angel+eyes
tematy są
tylko trzeba poszukać dobrze
dla chcącego nic trudnego
ps. jeśli Ci zależy by mieć soczewki w Mx-3 + xenony, zawsze możesz zrobić przeszczep lamp z Civica. Wiadomo ,że nie jest to taki plug & play jak te tajwańskie angel eyes'y ,które Cię interesują, ale przynajmniej nie będziesz się musiał obawiać kontroli i przeglądu
a co do tematów na forum odnośnie angel eyes'ów do MX-3
viewtopic.php?f=103&t=90332&hilit=angel+eyes
viewtopic.php?f=305&t=32701&hilit=angel+eyes
tematy są
ps. jeśli Ci zależy by mieć soczewki w Mx-3 + xenony, zawsze możesz zrobić przeszczep lamp z Civica. Wiadomo ,że nie jest to taki plug & play jak te tajwańskie angel eyes'y ,które Cię interesują, ale przynajmniej nie będziesz się musiał obawiać kontroli i przeglądu
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
no to raczej sie nie bede w to bawił, nie chce mi sie ganiać z drogówka, zreszta cena mi nie bardzo odpowiada, wkurza mnie to, ze do tych naszych madzi takie drogie jest to wszystko do gównianych golfów,astr czy innych takich mozna kupic lampy za pare złotych
- Od: 13 wrz 2011, 23:00
bo te gówniane niemieckie auta są popularne od dawna, więc i części łatwiej i taniej można dostać
poza tym golfy itp. są wieśniaczone od wielu lat, więc jest popyt na różnego rodzaju wynalazki, stąd też niskie ceny, bo konkurencji więcej
a do Mx-3 tak naprawde, nie ma zbyt wiele rzeczy dostępnych na polskim rynku, jeśli chodzi o modyfikacje wizualne. chociażby lampy tylne ,które bym możliwe ,że założył, trzeba ściągać już ze stanów. to samo z bodykitem. lamp dedykowanych do mx-3 niestety nie dostaniesz (z homologacją na EU), ale w jednym z tematów ,które Ci podesłałem ,możesz znaleźć info o kimś kto przerobił ORI lampy, wsadzając do nich soczewkę i też masz ringa
oczywiście po wypolerowaniu (części) klosza, co nie jest takie łatwe jakby mogło sie wydawać. tyle że hmm chyba takie ingerowanie w strukturę lampy powoduje utratę homologacji, ale nie jestem na 100% pewien...niektórzy, np. Jacol, wsadzają xenony w ORI bez żadnych soczewek i polerowania tych "żeberek" na kloszu i PONOĆ nie oślepiają innych
wiadomo ,ze trzeba pojechać z tym na stację diagnostyczną w celu ustawienia bicia światła itp itd. Są jednak różne szkoły – jedni twierdzą ,że tak jest ok, inni zaś, będą twierdzić ,że xenony bez soczewek to porażka...
MRk napisał(a):ps. jeśli Ci zależy by mieć soczewki w Mx-3 + xenony, zawsze możesz zrobić przeszczep lamp z Civica. Wiadomo ,że nie jest to taki plug & play jak te tajwańskie angel eyes'y ,które Cię interesują, ale przynajmniej nie będziesz się musiał obawiać kontroli i przeglądu
Zły pomysł. trudny do wykonania i drogi. Od civika też trzeba kupić nie ori lapmpy, też bez homologacji.
Ori są inne nie soczewkowe z tych lat. A, żeby je założyć nie chcecie wiedzieć ile samochodu trzeba powycinać.
Znaleźć blacharza który się tego podejmie to nie jest prosta sprawa.
jak by co jest gdzieś jeszcze mój temat.
Ja na swoich bez homologacji i z xenonami jeździłem 3 lata. samochód na nich jeździ do dziś.