Ubezpieczenie samochodu OC AC NW (wątek zbiorczy)
Zadzwoń jeszcze do benefia24 czy jakoś tak – za samo OC policzono mi w lin4 (kontynuacja 700) a w benefii 296 z NNW. Za Pakiet OC NNW AC 3 lata temu chcieli ode mnie w HDI 9000 w warcie – 15000. To się nazywa biznes.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Słuchajcie – ja byłem w maju 2008 na Litwie – tam jedna pani zarysowała mi zderzak na parkingu – oczywiście pełna kultura wezwała policję bo twierdziła że wina leży po obu stronach – przyjechali i stwierdzili że to ona jest winna dali papiery do podpisania – ja dostałem orginał że ona się przzznaje i z tym do odpowiedniego ubezpieczyciela w polsce – okazało się że jej ubezpieczyciel powiązany jest z polską COMPENSĄ – więc dzwonie , umówiłem się z rzeczoznawcą – opisał zrobił zdjęcia i wysłał papiery na litwę. Compensa wyceniła szkodę na 600zł – i do dziś nie ma odpowiedzi ze strony litewskiiej – powiedziała mi pani wczoraj z kompensy że czekamy jeszcze do tygodnia po świętach a potem poinformuje mnie gdzie dalej dochodzić roszczeń – najprawdopodobniej w jakimś funduszu gwarancyjnym. Niby 600zł ale tak sobie pomyślałem że nie ma co odpszczać – ja nie strace na tym a może w końcu wypłacą.
A co do link4 – rok temu rzeczywiście mieli najtaniej – w tym roku z 470 wskoczyli na 700 a żeby wypowiedzieć umowę trzeba listy pisać polecone – wczoraj wysłełm, dodatkowo przez telefon i mailem wysłełm zdjęcie z odręcznym podpisem. a po świetach ide się ubezpieczyć gdzie indziej.
A co do link4 – rok temu rzeczywiście mieli najtaniej – w tym roku z 470 wskoczyli na 700 a żeby wypowiedzieć umowę trzeba listy pisać polecone – wczoraj wysłełm, dodatkowo przez telefon i mailem wysłełm zdjęcie z odręcznym podpisem. a po świetach ide się ubezpieczyć gdzie indziej.
no to cos sie nie zgadza bo ja wlasnie do nich dzwonilem i wyszlo mi najtaniej wlasnie w Link4. Wczoraj jak zaczalem szukac TU to znalazlem przy okazji to: http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /192298045
Te ceny naprawde robią wrazenie....OC i AC oczywiscie.
Te ceny naprawde robią wrazenie....OC i AC oczywiscie.
- Od: 21 cze 2007, 13:43
Ja rok temu jak z nimi zaczynalem to tez bylo najtaniej – a teraz nawet HDI, Comensa PTU mają taniej o 200zł
Witam
czy ktos cos slyszal o ubezpieczeniu OC w Polski Związek Motorowy Towarzystwo Ubezpieczeń S.A i moze powiedziec cos na ten temat?? bo z tego co soboie wyliczalem to tam mam najtansze i to duzo taniej ale nie chce sie wladowac w jakies bagno
czy ktos cos slyszal o ubezpieczeniu OC w Polski Związek Motorowy Towarzystwo Ubezpieczeń S.A i moze powiedziec cos na ten temat?? bo z tego co soboie wyliczalem to tam mam najtansze i to duzo taniej ale nie chce sie wladowac w jakies bagno
- Od: 17 lut 2009, 22:47
- Auto: Mazda 323F 1.8 GT 128KM
Miałem Mazde ubezpieczoną w PZM-ocie i teraz ubezpieczyłem tam Toyotę ... różnica jest ogromna jeśli chodzi np. o PZU i PZMot, OC + NW na Toyote w PZU mi wyliczyli 1400zł. z groszami, a w PZMocie wyszło mi 613zł.
Miałem Mazdą stłuczkę i nie było żadnych problemów z wyceną i wypłatą kasy dla gościa którego stuknąłem, także opinia raczej nietrafna.
8dyb8 napisał(a):siebie nie wladujesz w bagno, co najwyzej tego w kogo wjedziesz usmiech
Miałem Mazdą stłuczkę i nie było żadnych problemów z wyceną i wypłatą kasy dla gościa którego stuknąłem, także opinia raczej nietrafna.
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
wejdz na cuk.com.pl i tam masz kalkulator i tez maja PZM
- Od: 17 lut 2009, 22:47
- Auto: Mazda 323F 1.8 GT 128KM
Dzisiaj właśnie ubezpieczyłam w PZMocie OC,NNW, z tym że jestem współwłaścicielką mojej Mazdy. Cenę jaką zapłaciłam była najtańszą z oferowanych przez firmy ubezpieczeniowe. Koszt opłaty jednorazowej to 521 pln przy -50% zniżce mojej mamy , od której dostałam prezent na 20-tkę.
- Od: 23 mar 2009, 10:40
- Auto: Mazda 323F (BA) 1,5/Z5/96r.
Poprzedni właściciel ubezpieczył tam moją Hondę, jak na razie byłem u nich tylko przepisać polisę ale wszystko miło i przyjemnie. Przy okazji spytałem o AC i pani wyliczyła mi ok 570 zł przy full zniżkach 
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
siebie nie wladujesz w bagno, co najwyzej tego w kogo wjedziesz usmiech
UFG pomoże w razie problemów z wypłatą odszkodowania za szkodę poszkodowanemu, a później będzie regresować od ubezpieczyciela sprawcy
- Od: 15 maja 2004, 16:37
Podczepię się pod temat...czy przy chęci zmiany ubezpieczyciela nadal obowiązuje konieczność wysłania pisma do poprzedniego ubezpieczyciela z informacją o chęci z rezygnacji z jego usług miesiąc przed końcem okresu trwania polisy?...jeśli tak, to czy jest jakiś wzór tego pisma?...mam tylko OC więc nie opłaca mi się już ubezpieczenie w Allianz, a u mnie w rodzinie i wśród znajomych nikt nie zmieniał ubezpieczyciela(stąd ten brak informacji) więc byłbym wdzięczny za odpowiedź 
THERE IS A LIGHT THAT NEVER GOES OUT
- Od: 8 kwi 2008, 12:49
- Auto: Mazda 323 c 1.5 16v Z5 '97/ Toyota Corolla 1.4 '00
dokladnie nie miesiac a jeden dzien wczesniej wystarczy zeby zrezygnowac z polisy. na wszelki wypadek wyslij im to poleconym za pobraniem czy jak to sie na tej poczcie nazywa....dzieki temu nie wpadniesz w pulapke tzw podwojnego OC. Co do tej polisy to sprawdz w Linku oni maja jakas promocje ostatnio.....
- Od: 16 wrz 2008, 11:41
Witam.
Na wstępie przepraszam ale nie wiedziałem pod który temat się podpiąć bo było ich kilka. Jeżeli moderator znajdzie pasujący bardzo proszę o podpięcie.
Miałem dzwona
Gość wyjechał z podporządkowanej tuż przede mną, nie zdążyłem wyhamować i bum
Mam wszystkie dane, oświadczenie i opis zdarzenia,przyznanie się do winy sprawcy, zgłosiłem szkodę itd. Czekam na telefon od rzeczoznawcy na termin oglądania auta.
Pytanie:
Jak załatwiać szkodę? Bezgotówkowo i niech mi składają auto do kupy czy brać kasę do łapy? Gość ubezpieczony jest w towarzystwie Allianz
Poszedł błotnik, zderzak, lampa, kierunkowskaz, grill, maska, pewnie skrzywił się pas przedni i pewnie jeszcze uszkodzonych jest jeszcze parę rzeczy których nie widać.
Chcę uniknąć sytuacji w której będę musiał dokładać swoją kasę na przywrócenie auta do stanu używalności
fotki wrzucę pod wieczór
Na wstępie przepraszam ale nie wiedziałem pod który temat się podpiąć bo było ich kilka. Jeżeli moderator znajdzie pasujący bardzo proszę o podpięcie.
Miałem dzwona
Pytanie:
Jak załatwiać szkodę? Bezgotówkowo i niech mi składają auto do kupy czy brać kasę do łapy? Gość ubezpieczony jest w towarzystwie Allianz
Poszedł błotnik, zderzak, lampa, kierunkowskaz, grill, maska, pewnie skrzywił się pas przedni i pewnie jeszcze uszkodzonych jest jeszcze parę rzeczy których nie widać.
Chcę uniknąć sytuacji w której będę musiał dokładać swoją kasę na przywrócenie auta do stanu używalności
fotki wrzucę pod wieczór

Nie widzimy jak to wyglada, ale po opise szkod przychylam sie do opinii Porka – na 99% bedzie szkoda calkowita, czyli po pierwszym lub drugim odwolaniu bierzesz ile daja i naprawiasz auto za to. Jak nie chcesz naprawiac to uzerasz sie z ubezpieczycielem zeby zabral wrak i oddal Ci pelna wartosc pojazdu – prawie niewykonalne.