Rozpórka przód – czy z GE pasuje do GF?
1, 2
Witam, chciałem usztywnić budę rozpórką na kielichy, ale mam dylemat. Na alledrogo są tylko do wersji wcześniejszej- GE Do sklepu mam ponad 150 km i w najbliższym czasie sie nie wybiorę , a oni nie potrafią odpowiedzieć czy bedzie pasować. Może ktoś z Was przerabiał temat i coś popdpowie.
pzdr
pzdr
Ostatnio edytowano 10 kwi 2009, 21:52 przez robertss, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 24 paź 2008, 13:41
- Auto: 626 DITD
dołączam się do pytania.
a może ktoś jest w stanie rzucić jakimś sensownym linkiem
a tak poza tym jest sens wydawania kasy na ta rozporke?? usztywnia ona konstrukcje i zapobiega znieksztalceniom spowodowanym podczas duzych przeciazen tak? czy sa jeszcze jakies wlasciwosci?
ma to sens chyba tylko jak sie "szaleje" (lans na miescie pt "jo wom tera pokaze zech jest SUPER KIEROWCA" ? czy przyda sie tez dla zwyklego uzytkownika ktory jezdzi szybciej ewentualnie na trasie
a może ktoś jest w stanie rzucić jakimś sensownym linkiem
a tak poza tym jest sens wydawania kasy na ta rozporke?? usztywnia ona konstrukcje i zapobiega znieksztalceniom spowodowanym podczas duzych przeciazen tak? czy sa jeszcze jakies wlasciwosci?
ma to sens chyba tylko jak sie "szaleje" (lans na miescie pt "jo wom tera pokaze zech jest SUPER KIEROWCA" ? czy przyda sie tez dla zwyklego uzytkownika ktory jezdzi szybciej ewentualnie na trasie
Dużo lepsze prowadzenie auta zarówno na prostej jak i w zakrętach.Radex84 napisał(a):a tak poza tym jest sens wydawania kasy na ta rozporke?? usztywnia ona konstrukcje i zapobiega znieksztalceniom spowodowanym podczas duzych przeciazen tak? czy sa jeszcze jakies wlasciwosci?
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Czyli nikt nie potrafi odpowiedzieć. Ja również do GF rozpórki poszukuję... bezskutecznie
jak coś znajdę dam znać, niedługo będę przymierzał od mx6
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
przymierz i daj cynk, jak bedzie pasowal to znacze ze od GE pasujebandit266 napisał(a):Czyli nikt nie potrafi odpowiedzieć. Ja również do GF rozpórki poszukuję... bezskuteczniejak coś znajdę dam znać, niedługo będę przymierzał od mx6
ja sie pytalem ludziow itd, i tez chcialem przymierzac od kogos kto ma GE ale było głucho....
Hejka co do rozporki z allegro zakupilem taka miala byc uniwersalna do mazdy ge i do forda probe okazalo sie ze nie pasuje do mojej madzi gf, musialem w pracy przerobic jedna ze srob co do efektow to sa i to dosc znaczne ale tylko na poczatku tak mi sie wydaje przynajmniej moze to dlatego ze sie przyzwyczailem ale wazam ze warto kosztowalo mnie to okolo 100 zlotych kupilem najtansza jaka byla szkoda tylko ze nikt nie sprzedaje dolnej rozporki na przod i tyl szukalem wszedzie allegro -e-bay anglia ,usa ,nigdzie nie znalazlem szkoda jesli macie jakies namiary to prosze a co do rozporek to polecam szczerze durza frajda za smieszna kase 

- Od: 30 lip 2010, 22:24
Marcin Anglia napisał(a):Hejka co do rozporki z allegro zakupilem taka miala byc uniwersalna do mazdy ge i do forda probe okazalo sie ze nie pasuje do mojej madzi gf, musialem w pracy przerobic jedna ze srob co do efektow to sa i to dosc znaczne ale tylko na poczatku tak mi sie wydaje przynajmniej moze to dlatego ze sie przyzwyczailem ale wazam ze warto kosztowalo mnie to okolo 100 zlotych kupilem najtansza jaka byla szkoda tylko ze nikt nie sprzedaje dolnej rozporki na przod i tyl szukalem wszedzie allegro -e-bay anglia ,usa ,nigdzie nie znalazlem szkoda jesli macie jakies namiary to prosze a co do rozporek to polecam szczerze durza frajda za smieszna kase
daj fotke, powiedz co przerobiłeś i na czym dokładnie przeróbka polegała??? duże ingerencja była??
mieści się bez problemu pod maską??
to jest ta za 99zł na allegro?
rozpórka od GE zamontowana i temat wyjaśniony do końca!

potrzebne modyfikacje:
1 – dłuższa śruba o 50mm do skręcania rozpórki (mi dorobił gościu od tłumików, zespawał ze sobą śrubę m12 100mm z nakrętką u góry i z fazował łebek śruby)
2 – w podstawach rozpórki trzeba wyciąć/wywiercić/wyszlifować 3 dziury na dodatkowe śruby (bardzo prosta sprawa)

potrzebne modyfikacje:
1 – dłuższa śruba o 50mm do skręcania rozpórki (mi dorobił gościu od tłumików, zespawał ze sobą śrubę m12 100mm z nakrętką u góry i z fazował łebek śruby)
2 – w podstawach rozpórki trzeba wyciąć/wywiercić/wyszlifować 3 dziury na dodatkowe śruby (bardzo prosta sprawa)
Radex napisał(a):rozpórka od GE zamontowana i temat wyjaśniony do końca!
potrzebne modyfikacje:
A jakie efekty po zamontowaniu rozpórki? Plusy i minusy
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Radex napisał(a):w sumie niewiele jesli chodzi o odczucia. ladnie wyglada i usztywnia troche konstrukcje
zeby byly faktyczne efekty musialbym zrobic jeszcze dół i cały tył
Przecież na dole z przodu jest fabryczny stabilizator
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

mahalnet napisał(a):Ten stabilizator z przodu na dole jest od układu kierowniczego. Poza tym jest on ruchomy w poprzek auta. Rozumiem, że chodzi o stabilizację karoserii.
No fakt
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

czesc ja bede sie bral za zalozenie kompletu rozporek tylko musze je przerobic to napisze jakie wrazenia po zalozeniu calosci gore przod mam juz jakis czas i szalu nie ma ale zobacze co bedzie jak zaloze reszte 
Hej wracajac do tematu zalozylem reszte rozporek to znaczy gora -dol i przod, i gora tyl auto jest nie do poznania jezdzac na 15 calowych kolach prowadzi sie idealnie nie kladzie sie na zakretach ogolnie bomba sam przod gora nie wiele zmienia a samo dodanie tylu gory to juz 100% poprawy pozniej zalozylem 17 calowe kola opony 215 na 40 i teraz to juz jest wogole kitcar polecam zalozenie rozporki na tyl gornej auto nie do poznania ps.. ja zalozylem rozporke od crx przednią dalem ja na tyl podpasowala idealnie pozdrawiam 
Marcin Anglia napisał(a):Hej wracajac do tematu zalozylem reszte rozporek to znaczy gora -dol i przod, i gora tyl auto jest nie do poznania jezdzac na 15 calowych kolach prowadzi sie idealnie nie kladzie sie na zakretach ogolnie bomba sam przod gora nie wiele zmienia a samo dodanie tylu gory to juz 100% poprawy pozniej zalozylem 17 calowe kola opony 215 na 40 i teraz to juz jest wogole kitcar polecam zalozenie rozporki na tyl gornej auto nie do poznania ps.. ja zalozylem rozporke od crx przednią dalem ja na tyl podpasowala idealnie pozdrawiam
Nie musiałeś jej przerabiać?? Ciąłeś plastiki w bagażniku ?
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

Marcin Anglia napisał(a):Hej wracajac do tematu zalozylem reszte rozporek to znaczy gora -dol i przod, i gora tyl auto jest nie do poznania jezdzac na 15 calowych kolach prowadzi sie idealnie nie kladzie sie na zakretach ogolnie bomba sam przod gora nie wiele zmienia a samo dodanie tylu gory to juz 100% poprawy pozniej zalozylem 17 calowe kola opony 215 na 40 i teraz to juz jest wogole kitcar polecam zalozenie rozporki na tyl gornej auto nie do poznania ps.. ja zalozylem rozporke od crx przednią dalem ja na tyl podpasowala idealnie pozdrawiam
możesz coś więcej o tej dolnej przedniej i napisać jakiś namiar, mam w Anglii siostrę może załatwi
kupię webasto do DITD
- Od: 24 paź 2008, 13:41
- Auto: 626 DITD
Marcin Anglia napisał(a):ja zalozylem rozporke od crx przednią dalem ja na tyl podpasowala idealnie pozdrawiam
Może jakieś fotki udało by Ci się wstawić ?
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

1, 2