Motocykle
http://www.joemonster.org/art/11075/Odpicuj_sobie_kask
ciekawe jak się w takim jeździ, z podobnych siatek robią reklamy na tramwajach, kiepsko przez nie widać i oczy sie męczą
ciekawe jak się w takim jeździ, z podobnych siatek robią reklamy na tramwajach, kiepsko przez nie widać i oczy sie męczą
Redoo napisał(a):na pewno wpływa na bezpieczeństwo
to na 100%
raczej takie kaski do pokazów się nadają albo jako reklamówki
szkoda, ża na pewno znajdzie się grono wariatów, którzy by jeździli w takich na codzień.
Właściwie to są jakieś przepisy regulujące przejżystość szyby ? ciekawe jak się ma do nich założenie takiego patentu na kask
tak sobie patrze na czasy na 1/4 mili co niektórych klubowiczów i kurcze ludzie tyle wysiłku w to wkładają, turbiny, intercoolery, blow-offy, a to takie proste ... Ja np żeby wykręcić na 400m czas 13 sec to muszę, spóźnić start, 2 razy nie trafić w dwójkę i zamiast 3jki wbić 4rkę ...jak to wszystko się zsumuje to wtedy nie zejdę poniżej 13 sec

Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
True, true
Trzeba by sprzęta z garaża wyciągnąć – piękny weekend się szykuje – u nas 20C i bez chmurki
Trzeba by sprzęta z garaża wyciągnąć – piękny weekend się szykuje – u nas 20C i bez chmurki
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ja śmigam już od dawna a dzisiaj lecę do Bydgoszczy
Może niezbyt wielka traska, ale zawsze coś na początek – kibel jakbyś się nudził w niedzielę to wleć z rana, opierdzielimy śniadanko, odwiedzimy ekipę bdg i popołudniu wrócimy razem?
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Lanssss, ja niestety chwilowo mam mocne spięcia jeśli idzie o moto – co chwilę pada hasło "jak Ci się coś stanie to do wesela się nie zagoi" 
tak nawiązując do elektyryki. na zime ze złości po kolizji z moją miazgą zapomniałem z moto wyjąć akumulator, no i dziecko się rozładowało troszkę. Chciałem odpalić i niestety zdechł prawie całkiem, więc w przypływie emocji skoczyłem do firmy po prostownik z rozruchem. Zdaję sobie sprawę że takim ładować żelu nie wolno, ale se myśle chociaż odpale dla testów (bom napęd robił) no i podłączyłem, dałem mu kopa a ten kurna mało mi rozrusznika z ramy nie wyrwał, ale Burgman tak sie wystraszył, że odpalił po chyba 1,5 obrotu wału
A tak BTW w końcu odebrałem moje plastiki od lakiernika w nowymwcieleniu cośtam cośtam metalic perła grafit z palety fiata
:P
szkoda że dopiero w poniedziałek będe mógł poskładać, bo pan lakiernik powiedział że lepiej dać sobie dwa dni jeszcze na dosuszenie, bo się drapie, a znając moje zapędy, jak bym dzisiaj poskładał to juz nie był by taki ładny
powiedzcie że łądny, bom się wybecylował a w tym roku na handel 

A tak BTW w końcu odebrałem moje plastiki od lakiernika w nowymwcieleniu cośtam cośtam metalic perła grafit z palety fiata

szkoda że dopiero w poniedziałek będe mógł poskładać, bo pan lakiernik powiedział że lepiej dać sobie dwa dni jeszcze na dosuszenie, bo się drapie, a znając moje zapędy, jak bym dzisiaj poskładał to juz nie był by taki ładny

A ja wczoraj wymienilem w swojej hondzi wszystkie płyny, mialem zamiar tylko olej na poczatek wymienic ale skoro owiewki byly zdjete to odrazu i chlodzący wymieniłem a skoro już to i hamulcowy i teraz juz tylko caly sezon latac 

- Od: 9 wrz 2007, 21:01
- Auto: Była 626 2000r. 2.0Ditd 74kw,corolla TS, CBR FS
Jest CX 7 USA
A ja dzisiaj na trasie zauważyłem pewną rzecz które mnie martwi. Jak stoję to się grzeje strasznie szybko, a wentylator się nie włącza. No właśnie – przy jakiej temperaturze powinien? Czekałem do 105 stopni ale potem zmiękłem bo wydało mi się już trochę za dużo, a on dalej nic
W trakcie jazdy pęd powietrza wystarcza w zupełności i temperatura utrzymuje się w zakresie 80-90 stopni, ale boję się że jak przyjdą upały a ja pojadę w miasto i stanę na za długo na światłach to będzie problem...
EDIT:
Dobra już znalazłem:
http://www.fireblades.org/forums/honda- ... g-fan.html
Po przeliczeniu na celsujesze wentylator włącza się włąśnie przy 105 więc pewnie kilku sekund zabrakło jak zgasiłem silnik, a wskaźnik temp zaczyna migać przy 115 i dopiero wtedy należy się martwić
EDIT:
Dobra już znalazłem:
http://www.fireblades.org/forums/honda- ... g-fan.html
Po przeliczeniu na celsujesze wentylator włącza się włąśnie przy 105 więc pewnie kilku sekund zabrakło jak zgasiłem silnik, a wskaźnik temp zaczyna migać przy 115 i dopiero wtedy należy się martwić

W CBR F4 dokladnie tak poznoo sie wlącza a nawet pożniej bo przy 107-108 studzi do 104 i tak w kolko przynajmniej umnie tak jest ale czytalem ze innym tez
a jesli chodzi o szybmkość grzania to tez sie zgadza ze bardzo szybko podczas postoju temperatura rosnie także pelen luzik 

- Od: 9 wrz 2007, 21:01
- Auto: Była 626 2000r. 2.0Ditd 74kw,corolla TS, CBR FS
Jest CX 7 USA
Chyba tak już mają te cebeerki. Moja F4 też się w mieście grzeje w tempie ekspresowym – dochodzi szybciej jak młody onanista. Wentylator też się włącza jakby w ostatniej chwili jak już czują zapach przypalanych plastików hehe, tylko że ja mam wskaźnik analogowy więc wam nie powiem ile akurat mam wtedy stopni. Wszyscy mnie uspokajają że ten typ tak ma że mam się nie przejmować ale męczy mnie by coś z tym zrobić. Jak coś wymyślę to się pochwalę. Aha .. ja mam jeszcze taki my że od czasu do czasu przepala mi się bezpiecznik od wentylatora (chyba się szczotki kończą w silniczku) ki parę razy przez to już mi do maxa skali doszedł i tylko raz wąż strzelił więc luzik
Winet jak cie to martwi to prowizorycznie wymień płyn chłodzący, wtedy będziesz miał pewność że jest wszystko ok.
Waluś pochwal się fotami plastików na burgmanie bo tak to jak byś się pytał czy ładnie ci będzie w tych butach i linka z allegro podesłał
przy okazji sam się pochwalę jak teraz cebra wygląda
A tak wyglądała kilka dni wcześniej hehehe

Winet jak cie to martwi to prowizorycznie wymień płyn chłodzący, wtedy będziesz miał pewność że jest wszystko ok.
Waluś pochwal się fotami plastików na burgmanie bo tak to jak byś się pytał czy ładnie ci będzie w tych butach i linka z allegro podesłał
przy okazji sam się pochwalę jak teraz cebra wygląda

A tak wyglądała kilka dni wcześniej hehehe

Pozdrawiam, Tomek
A waluś zaliczył dzisiaj pierwsze pchanie moto
Kurna rozkręcił mi się wariator i sprzęt stanął (po waszemu spadł, lub urwał się łańcuch
) musiałem te ćwierć tony zapchać 2 km do domu – czyli pół godziny popyszki , potem 20 minut poprawki w garażu i dalej jazda hyhy
jutro zrobie fotki na nowym kolorku

Kurna rozkręcił mi się wariator i sprzęt stanął (po waszemu spadł, lub urwał się łańcuch

jutro zrobie fotki na nowym kolorku
brii napisał(a):ja niestety chwilowo mam mocne spięcia jeśli idzie o moto – co chwilę pada hasło "jak Ci się coś stanie to do wesela się nie zagoi"
spoko, spoko, nie ma problema, ja jak zawsze mam rozwiązanie – pożycz ja się poturlam trochę
a po weselu i tak Ci nie pozwoli

nie będziesz miał mota do dyspozycji, więc w efekcie wszyscy będą zadowoleni – Kasia będzie zadowolona, że nie jeździsz,
Ty będziesz zadowolony, że Kasia jest zadowolona, ja będe zadowolony, że jesteście szczęśliwi

tak swoją drogą jakiś czas temu pogoda się zaczęła robić ładna i tylko patrze ze smakiem jak
sobie inni jeżdżą , ehh byle do swojego
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Zapytaj Bimbaka, ile musiał pchać cebre na deskorolce do domu

Nie byłoby źle gdyby deskorolka stawiała mniejsze opory toczenia, ale na szczęście nie byłem sam. Ehh ile bym teraz dał by zobaczyć miny kolesi z monitoringu miejskiego oglądających na swoich monitorkach 3 kolesi w skórach i kaskach pchających przez miasto ściga z tylnym kołem na deskorolce
kurde doczekałem dzisiaj do 115 stopni i się nie włączył ysz w wolnej chwili zepne wentylator na krótko i zobacze czy problem jest w nim czy w czujniku
Bezpieczniki sprawdzałeś? Jak bezpieczniki ok to raczej coś nie łączy. Nie sądzę byś miał walnięty wentylator lub czujnik.
KIEDY ROBIMY JAKIŚ WSPÓLNY WYPAD!!! np na rybkę albo cuś
Pozdrawiam, Tomek
Skleiłem owiewki
Chciałem je już w niedzielę montować ale Kasia mi uświadomiła, że nie mam czasu

Chciałem je już w niedzielę montować ale Kasia mi uświadomiła, że nie mam czasu
Bimbak napisał(a):KIEDY ROBIMY JAKIŚ WSPÓLNY WYPAD! np na rybkę albo cuś
w maju ogrodzenie, więc jestem za czerwcem
Z bimbakiem mamy pierwszą "sensowną" traskę tego sezonu zaliczoną – 700km razem – szkoda tylko, że autostrada jest taka nudna jak wiatr wieje jak szalony