Jak zdemontowac lusterko zewnetrzne?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez bezzebny » 7 kwi 2009, 20:08

Nie wiem jak sie do tego zabrac zeby czegos nie uszkodzic. Chce wymienic lusterko prawe bo sie troszke plastik rozlecial i nie wiem jak sie do tego zabrac. Ktore sruby odkrecic czy te po zdjeciu boczkow drzwi pod samym lusterkiem czy cos trzeba sciagnac.
Początkujący

Od: 21 paź 2008, 18:24
Auto: Była Mazda 323 BA || Alfa Romeo 156 jest

Postprzez perepeczek » 7 kwi 2009, 20:37

siemka. musisz zdjąć boczek od drzwi (śrubki w schowku i pod zaślepką przy lusterku oraz od klamki, następnie demontujesz boczek, trzyma się na zatrzaskach, zaczynasz od dołu (chyba 3 zatrzaski) później boki i wyciągasz do góry). pamiętaj o wypięciu kostek od zasilania. następnie 3 śruby od lusterka (jedna ukryta po zaślepką plastykowa) i lustro jest twoje. możliwe że pominąłem coś w trakcie. nie pamiętam dokładnie.
Początkujący

Od: 25 lut 2008, 17:46
Auto: 323F-Z5-95'

Postprzez bezzebny » 7 kwi 2009, 21:40

dzieki wielkie. zdjalem caly boczek drzwi i wlasnie nie bylem pewny ktore to sruby od lusterka sa. jutro sprawdze dam znac czy czegos nie wyrwalem:D. dzieki.
Początkujący

Od: 21 paź 2008, 18:24
Auto: Była Mazda 323 BA || Alfa Romeo 156 jest