skrzypienie lewarka skrzyni biegow
Strona 1 z 1
za kazdym razem gdy zniemiam bieg,skrzynia skrzypi,gdzie ja mozna nie wiem ,nasmarowac?gdzies pod podwoziem?
Ostatnio edytowano 29 mar 2015, 00:32 przez Piotrek_154, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Korekta tematu
Powód: Korekta tematu
- Od: 31 sty 2006, 19:45
- Auto: mazda mx 3 1.8 v6
Jesteś pewien że skrzypi skrzynia? Może to tylko lewarek? Miałem taki problem. Trzeba się wczołgać pod auto z kluczek 12 lub 13 i odkręcić śrubę przy końcu drążka zmiany biegów. Następnie oczyścić ją szlifierką i nasmarować. Polecam też nasmarować i przeczyścić uchwyt w który wkręcona jest ta śruba. U mnie jest już rok spokoju.
witam mam ten sam problem ale w 323F BG ale mi to sie zdaje ze to bardziej lewarek tylko w którym miejscu to ja sam niewiem:(poza tym niewiem czemu ale zaczyna skrzypieć po kilku kilometrach i jak jest gorąco np dzisiaj jak jechałem to mnie to wku... i cięzej chodził w zime chodził ciężej ale nie skrzypiał za bardzo.
- Od: 8 cze 2008, 03:05
- Auto: 323F 1.8 16V BA 95r Lpg-Sekwencja
besthacker napisał(a):witam mam ten sam problem ale w 323F BG ale mi to sie zdaje ze to bardziej lewarek tylko w którym miejscu to ja sam niewiem:(poza tym niewiem czemu ale zaczyna skrzypieć po kilku kilometrach i jak jest gorąco np dzisiaj jak jechałem to mnie to wku... i cięzej chodził w zime chodził ciężej ale nie skrzypiał za bardzo.
Smar pod wpływem zimna poprostu zgęstniał dlatego ciężko chodził lewarek zmiany biegów

- Od: 30 sie 2007, 17:06
- Auto: Opel Vectra C 2.2
Strona 1 z 1