wonsz
Czy podpinałeś woltomierz pod sondę na pracującym silniku? U mnie wskazania zmieniały się między 0.2V i 0.8V. Oczywiście wszystko na obrotach biegu jałowego.
Nierówne obroty na ciepłym silniku i mniej nierówne na zimnym
1, 2
temat zamararł
chyba a moja madzia dalej nie równo pracuje dwoje sie i troje i nic ostatnio znów prubowałem odłaczałem sonde i res kompa robiłem i uruchomiłem to pracuje tak dziwnie obroty drżą ok 50 w góre w dół jak nienormalne ehh 
- Od: 1 paź 2008, 18:13
- Auto: sprzedana madzia Ba
Takie ledwo drgające obroty to chyba szukanie dziury w całym... u mnie tak samo się dzieje i co z tego? Już tego nawet nie zauważam. Szukanie problemu na siłę.
Nawet minimalnie nierowna praca silnika = wieksze spalanie zawsze (chocby nawet o 0,5l)
- Od: 28 sty 2009, 02:30
- Auto: Mazda 3 1.6 16v 2005r.
karolek89cihy2, [b]miałem też podobne drgania obrotów +-50 wokół 750rpm i po wyczyszczeniu silniczka krokowego zgodnie z instrukcją zamieszczoną na forum problem z wahaniem obrotów ustał. Niczego więcej nie rozkręcałem, tylko ten elektrozawór z końcówką z grzybkiem został wyczyszczony , śruby regulacyjnej nie ruszałem gdyż była tak zapieczona, że nie szło jej ruszyć, poskładałem jak należy i jeździ. Dodatkowo w trybie serwisowym ustawiłem wolne obroty na około 700 rpm. Sprawdź, może i u Ciebie pomoże na takie nieznaczne wahania. Dodam, że sonda lambda u mnie jest w pełni sprawna a obroty wolne wahały się.
- Od: 23 sty 2009, 10:37
- Auto: mazda 323C, 1.5, (BA), 96r.
tryb serwisowy ustawiasz zwirejąc styki TEN i GND zworką w gnieździe podpisane diagnostic
- Od: 1 paź 2008, 18:13
- Auto: sprzedana madzia Ba
1, 2