nie biegaj od razu na wyważanie żeby cie kasowali niepotrzebnie. zacznij od tego co możesz zdiagnozować i sprawdzić sam a w ostateczności wydawaj $$$

ktoś powie ze 20zł to grosze, ale tu 20 tam 20 , koszt paliwa itp itd. szkoda szkoda

po prostu podejdź do problemu fachowo
Moim zdaniem
mase aut tak ma , od opon to nie zależy w ogóle , bo przy 70 mogło by bić tak samo jak w innym przy 120km/h , tak jak kolega mowi. felgi oryginalne mazdowskie? a tam pierścienie centrujące wchodzą jakieś? sprawdź sobie to bo może to od tego

ale tutaj odrazu zaznaczam że to tylko takie moje domniemania
Teraz możesz pożyczyć koła od bracika , co by obalić teorie że to od opon zależy i felg.
jak nie pomoze to wtedy można je jeszcze raz wyważyć.
łączniki stabilizatorów przód w mazdzie z 1996 r.

? dotego śmigała sobie po "Osterajśkich" szosach

raczej wątpię żeby były do wymiany są dosyć solidne , raczej z tyłu prędzej idą.

ale możesz łatwo sprawdzić , złap mocno poszarp , jak będzie luz to sie można nad nimi zastanowić. na allegro taki łacznik na przód to około 22 zł x2 44zł i wysyłka ... w sklepie chyba taniej nie znajdziesz

nie sugeruj sie cena że tanio, w sklepie krzykną 40zł a wcale nie są [jakie?] wręcz podejrzewam te same.
na koniec przeguby...
no chyba że wczesniej jeszcze szumi ci w aucie i jest dosyć głośno ? to pomyślał bym nad łożyskiem w kole. bo od tego jest też "stuk stuk stuk" co nieco , zależy jak sie łożysko posypie ale dB w samochodzie są 10x wyższe

więc to tak tylko nadmieniłem i chyba nie warto brać pod uwagę
Ja bym tak zrobił...