jak naprawić klamke Zewnętrzną
Strona 1 z 1
szukałem w szukajce ale jest tylko na temat klamek wewnętrznych. Mi dżwi z tyłu nie otwierają sie z zewnątrzi od wewnątrz. Miał ktoś podobny problem? da sie to naprawić czy trzeba wymienić całą klamke ?
Ostatnio edytowano 22 kwi 2009, 19:14 przez trelemorele, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 gru 2008, 16:07
- Auto: 323F BG1.6 8V 1991r 84km 125Nm
U mnie niedało się przekręcic kluczyka ani w drzwiach pasarzera ani w tylnej klapie więc psiknołem do środka WD40 i na drugi dzień wszystko działało jak tralala.
- Od: 10 lut 2009, 12:37
- Auto: MX-3 1.6 SOHC
Mam klamkę na sprzedaż jeśli chcesz -PW
Mazda sprzedana...
- Od: 4 mar 2008, 11:06
- Auto: Mitsubishi Eclipse GS
problem rozwiązany
jak by ktoś miał podobny to nieco opisze
dżwi od srodka nie otwierały sie bo włączyła sie blokada ta ktorą sie wlacza zeby dzieci nie wychodziły
a z zewnątrz od ciegna zaraz przy klamce na ktorej koncu jest taka dziurka z gwiazdką wypadło takie plastikowe zółte jakby kułeczko i dwa ciegna bez niego sie nie popychały.
zeby sie tam dostać trzeba odkrecić boczek włozyc reke w dziure i popychać wszystkim tam w srodku az popchniemy dobre cięgno i zablokowane dżwi sie nam otworzą(lepszego sposobu nie znalazłem)
nastepnie odkręciłem zamek zeby miec dostep do drugiej śrubki od klamki i odkreciłęm i wyjołem klamke. W ten sposob miałem dobry dostep i widziałęm o co chodzi ;p Jak ktoś ma sprytne paluhy i dobra latarke to poradzi sobie bez odkrecania zamka i klamki.
pozdro moze komuś pomogłem
jak by ktoś miał podobny to nieco opisze
dżwi od srodka nie otwierały sie bo włączyła sie blokada ta ktorą sie wlacza zeby dzieci nie wychodziły
a z zewnątrz od ciegna zaraz przy klamce na ktorej koncu jest taka dziurka z gwiazdką wypadło takie plastikowe zółte jakby kułeczko i dwa ciegna bez niego sie nie popychały.
zeby sie tam dostać trzeba odkrecić boczek włozyc reke w dziure i popychać wszystkim tam w srodku az popchniemy dobre cięgno i zablokowane dżwi sie nam otworzą(lepszego sposobu nie znalazłem)
pozdro moze komuś pomogłem

- Od: 1 gru 2008, 16:07
- Auto: 323F BG1.6 8V 1991r 84km 125Nm
Strona 1 z 1