drzwi nie otwieraja sie od wewn.
Strona 1 z 1
problem polega na tym: jak otwieram drzwi od srodka, od strony kierowcy i jego pasazera, drzwi ku zaskoczeniu... nie otwieraja sie. Kolejny juz raz zdjemowalem "boczek" i nic nie potrafie wyczarowac. Co zaobserwowalem: ten fajny mechanizm ktory nazywa sie zamkiem(?) gdy otwieram od srodka blokuje sie i nie chce sie "cofnac", dopiero po uzyciu klamki zewn. odblokowuje sie. nie wiem co jest przyczyna. Poza tym nie mam pojecia jak wydosta zamek z obudowy, odkrecam 3 magiczne srubki i jedyne co moge zrobic to delikatnie go odchylic, poniewaz przyczepione sa do niego ok. 4 druty od klamek i centralnego. Wie ktos jak go wydostac?
-
Karol W.Ochal
nie wiem dokładnie jak to jest z przednimi drzwiami ale w tylnych jest ochrona rodzicielska czy jak się to nazywa co blokuje możliwość otwarcia drzwi od wewnątrz a znajduje się po otwarciu drzwi pod zamkiem. A czy jest tak też w przednich to nie chce mi się wychodzić aby sprawdzić 

- Od: 4 wrz 2008, 20:12
- Auto: 323F BG 1994 1.6 16V LPG
A te wszystkie druciki które, prowadza od zamka do poszczególnych części, klamki, rygla itp są w miarę proste? Bo ja miałem taka sytuacje, że ten drut co idzie do klamki był lekko zgięty i drzwi się nie reagowały na klamke. Pobaw się nimi, powyginaj na różne możliwe pozycje i sprawdzaj jak się drzwi będa zachowywać. Pozdro
- Od: 15 lis 2008, 15:34
- Auto: 323 BG
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
Strona 1 z 1