farciarz napisał(a):Jacol...nie osłabiaj mnie...lepiej spójżcie na czaterię która jest dowcipem chyba na tym forum...i ciągle się odnawia.
Czateria została przeniesiona do działu Portfolio i zrobiliśmy z nią w ten sposób porządek, tak sądzę.
marcus_87 napisał(a):Nie wyobrażam sobie powstania klubu bez forum na którym wszyscy byli na początku szarakami i mieli równe prawa. Powstał klub osiągnięto jakiś tam poziom o którym ciągle piszecie i nagle ci mniej aktywni zostają z dnia na dzień odsunięci od pewnych funkcji mimo to, że tak jak wy tworzyli w mniejszym lub większym stopniu podstawę do powstania klubu.Globy napisał(a): Nie można jednak zapominać, że to Klubowicze finansują istnienie serwera tego forum – obecnie ponad 3000 zł rocznie (reklamy Google nie pokrywają tych kosztów).
czy aby na pewno? ciekawe czy równie śmiało zabierzecie forumowiczom możliwość zakupienia klubowych gadżetów. Będziecie konsekwentni?
Niczego nie zabierzemy i nie mamy zamiaru zabierać. Dział Nasze Mazdy znajduje się w grupie forów "Klub MazdaSpeed" i jedynie jego ograniczenia dotyczyła nasza decyzja. Jak pisałem wcześniej, winą nas wszystkich jest forma zamknięcia tego działu i jak pokazuje doświadczenie, to forma była kluczowym elementem... niestety z naszej strony zawiódł. Szczerze przepraszam w imieniu całej "góry" za tę formę, ale usprawiedliwiłem wcześniej powody, dla których wyglądało to jak wyglądało. Bynajmniej nie chodziło o obrażenie Was, czy poniżenie, bo i ja ogromu przydatnych rad oraz emocji (o ile można tak napisać) zaznałem właśnie od Forumowiczów lub Klubowiczów, gdy jeszcze nie mieli swoich tabliczek.
Anonymous napisał(a):no to mnie rozwaliłoGloby napisał(a):Propozycja ta wynikła podczas dyskusji o porządku w dziale i spotkała się z przychylnością znakomitej większości Klubowiczów. Podkreślam, że argumenty ekonomiczne NIE ISTNIEJĄ w gąszczu powodów tej decyzji – system zapisu do Klubu obejmuje zatwierdzenie kandydatury przez Zarząd. Przez monit postów oraz wizyt na spotkaniach staramy się stwierdzić żywą chęć dołączenia do MazdaSpeed oraz fascynację marką, ponieważ naprawdę nie potrzebujemy owych 100 zł w zamian za dostęp choćby do jednego działu.Globy napisał(a):Nie można jednak zapominać, że to Klubowicze finansują istnienie serwera tego forum – obecnie ponad 3000 zł rocznie (reklamy Google nie pokrywają tych kosztów).
no comments....
Przykro mi, lecz obawiam się, że nastąpiło niezrozumienie – napisałem to tylko w usprawiedliwieniu, dlaczego mamy składki oraz dlaczego Klubowicze mają pewne prawa. Nie chcę się tu pocieszać i szukać na siłę poklasku, ale im też musimy stworzyć atrakcyjną ofertę, bo ze statystyk zapisu jasno wynika, że wiele osób zwyczajnie kalkuluje swój akces do MazdaSpeed. Jeśli chodzi o liczby, jedną z nich nich będzie chociażby dołożenie 10000 zł z budżetu Klubu do organizacji Borska w 2008 roku.
Borysss napisał(a):Jak już porównywać kluby i fora moto to udzielam się w corollaclub i mitsumaniaki. Tam by zostać klubowiczem wystarczy zgłoszenie i posiadanie auta danej marki (co u nas by nie przeszło). Brak jest składek, atmosfera inna, moderatorzy pomagają, a nie odsyłają do wyszukiwarki (wręcz jest zakazane takie pisanie), a jednak kluby funkcjonują, organizują super zloty etc. nasz klub wybrał inna drogę i chwała im za to bo są inni przynajmniej. Faktem jest jednak to, że forum jest skarbnicą wiedzy i stworzył ją nie sam klub.
Cieszę się, że się liczymy! Myślę również, że sprawa moderacji jest prywatnym zwyczajem Moderatorów i na pewno nie wszyscy odsyłają do wyszukiwarki