W zegarach świeci mi kilka kontrolek, tylko że nie wiem od czego ona sa Ta od DSC OFF miga a reszta sie pali ciągle.

www.mazdaspeed.pl
W zegarach świeci mi kilka kontrolek, tylko że nie wiem od czego ona sa

, bo potrzebna jest kalibracja kąta skrętu po odłaczeniu akumulatora. Nie ma jak to instrukcje przeczytać
a mam jeszcze pytanko z tym wspomaganiem, gdzie jest tu płyn od wspomagania?wspomagania(bo tu jest elektryczne)
Ale ja tam nie widzę palącej się kontrolki od ciśnienia opon (koło, a pośrodku "!"). Czyli to coś ze wspomaganiem. Prawdopodobnie jakiś błąd komputera. Udaj się na sczytanie błędów, niekoniecznie do ASO, a nawet do jakiegoś warsztatu z rozsądnym sprzętem do tego. Od razu się wyjaśni co z czym.
Luk@s napisał(a):a mam jeszcze pytanko z tym wspomaganiem, gdzie jest tu płyn od wspomagania?
Retro napisał(a):Globy od ciśnienia w oponach jest inna kontrolka.

ale musze przyznać że poprzedni Hyundai Coupe choc rocznikiem był podobny to duzo prostsza maszyna Luk@s napisał(a):A jeszcze pytanie, czy we wszystkich ReX'ach po wyjęciu kluczyka zegary zostaja z taka niebieską "poświatą"?
Luk@s napisał(a):Oraz kiedy wskaźnik od oleju pokazuje prawidłowe wskazania poziomu oleu z silniku , dopiero po odpaleniu czy powinien juz po przekręceniu zapłonu?
Deniorek napisał(a):Po wskaźniku oleju raczej się nie orientuj . Dali go dla picu, bo zawsze pokazuje tyle samo.
Rex nie ma wskaźnika oleju Tylko bagnet.
)

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości