Teraz prośba po mojej stronie: jeśli jeździcie z nawigacjami GPS, zostawcie koniecznie kilka zdań komentarza na ich temat. Najbardziej interesują mnie mapy (jakość, aktualność, interfejs), urządzenia – mniej. Przygotowałem nawet listę map do nawigacji, które pojawiły się w naszym zestawieniu:
– AutoMapa XL Polska 5.3
– AutoPilot 2008
– GPMapa NT 2008.4 oem, City Navigator Europe NT 2008 (urządzenia Garmin)
– Google Maps 3.0
– MapaMap Start II lub MapaMap 5.x Easy/5.x/6.0
– MioMap 2008
– Nav N Go iGO8
– NaviExpert 4.3
– Nokia Maps 2.0
– TomTom XL v2 (13 krajów, urządzenia TomTom)
Czekam na opinie chwalące i ganiące. Oczywiście preferowane są stwierdzenia oparte na faktach ("Mam, używam i..."), a nie domysły ("Słyszałem, że..."). Opinie pozwolę sobie wykorzystać w mniej lub bardziej bezpośredni sposób w najnowszym numerze PC Worlda.
Wśród tych, którzy wniosą wartościowy wkład w dyskusję, zechcę rozlosować jednej z 2 nawigacji GPS – są to modele testowane przez redakcję, ale bez jednej choćby ryski: TomTom XL (Central & Eastern Europe 13) i Mio Moov 500. Dodatkowo dorzucę 5 nagród pocieszenia w postaci PC Worlda 5/2009 z pełną wersją najnowszej MapyMap Start II (tak, tak, będziemy mieć taki hicior na DVD).
Opinię proszę zostawiać na tutejszym Forum, poradzę sobie z ich odczytaniem.
Ps. Wiadomość umieściłem też w swoim blogu. Jeśli moderatorzy uznają, że to spam, proszę o kontakt – chętnie przeformułuję.[/url]