bieg haczy przy zmianie – czy jest na to rada?
Strona 1 z 1
Witajcie,
w świeżo (hmm, w sumie w grudniu to było) kupionej MPV od początku brzydko haczy w skrzyni przy zmianie z 2. na 3.
Czy to groźny objaw, z którym trzeba coś zrobić?
Czy jest (w miarę prosty) sposób, by siętego haczenia pozbyć?
Pozdrowienia, Krystof
w świeżo (hmm, w sumie w grudniu to było) kupionej MPV od początku brzydko haczy w skrzyni przy zmianie z 2. na 3.
Czy to groźny objaw, z którym trzeba coś zrobić?
Czy jest (w miarę prosty) sposób, by siętego haczenia pozbyć?
Pozdrowienia, Krystof
- Od: 21 lis 2007, 15:41
- Auto: mpv mr 2002 diesel
krystof napisał(a):olej w skrzyni nie powodowałby haczenia tylko z 2. na 3., jak sądzę, a dawałby dodatkowe objawy przy pozostałych położeniach? K.
Wydaje mi się że to jednak olej, daje on rozne objawy ciezko jest jednoznacznie stwierdzic. Ja bym wymienial koszt nie wielki a myślę ze pomoże
Fotografia Ślubna www.igordyjach.com
- Od: 25 gru 2007, 17:05
- Auto: 626 GW RF2A 99'
M6 GG RF7J 07'
M2 DE 1,5 MZR 10'
M3 BL 2.0 Disi 12'
–>
Wydaje mi się że to jednak olej, daje on rozne objawy ciezko jest jednoznacznie stwierdzic. Ja bym wymienial koszt nie wielki a myślę ze pomoże
hmm, no to nie pozostaje mi nic innego, jak sprawdzić, kiedy był wymieniany no i wymienić ...
dzięki i pozdrov, K.
hmm, no to nie pozostaje mi nic innego, jak sprawdzić, kiedy był wymieniany no i wymienić ...
dzięki i pozdrov, K.
- Od: 21 lis 2007, 15:41
- Auto: mpv mr 2002 diesel
haczy, i nie tylko w MPV, ale i w 6 wielu na to się skarży, niejeden próbował coś zrobić i z tego co wiem, to nikomu się nie udało. Wszyscy z tym jeżdżą bez konsekwencji. U mnie też przy zmianie z 1 na 2 haczy, szczególnie przy niskiej temperaturze.
- Od: 21 lip 2008, 14:51
- Auto: Mazda MPV, 2004, 2.0 MZR-CD
Mam również podobny problem z przełączeniem z 1 na 2 i trochę ciężko chodzą wszystkie biegi. Czy to Może być wina oleju? Czy coś innego? Jak się wymienia w Premacy? Czy jest jakiś korek spustowy a z góry wlew?
w mojej MPV (co prawda poprzedniej generacji) wymiana oleju w skrzyni wg książki auta co 80 000 km – olej GL4 75W90, i oczywiście sprawdzenie właściwego poziomu oleju nawet jeśli był niedawno wymieniany – poprzedni właściciele często robią różne rzeczy, a później człowiek może zgłupieć (u mnie olej w skrzyni był bardzo gęsty, chociaż czysty, przypuszczam, że poprzednik wlał coś innego niż to co powinien – mam nadzieję, że nie GL5 albo silnikowy, przy wymianie wlałem wg książki GL4 75W90 i przy obciążeniu, tj. przenoszeniu napędu teraz wyje nieco i trochę nie wiem co z tym zrobić – to tak na marginesie)
- Od: 1 wrz 2008, 11:37
- Auto: MPV '96 – 2,5 TD
W Premacy rdzewieje element łączący drążek z cięgnęm biegnącym do skrzyni no i wtedy biegi hacza. Moze w MPV jest podobnie – sproboj wejsc pod auto, rozebrać, rozkręcic, wyczyścić, dobrać nową śrubę, starą do kosza i złożyć z powrotem .
Strona 1 z 1