Chcę odrestaurować moją Madzię. Blacharka wymaga poprawek i usunięcia rdzy na każdym elemencie. Zderzaki do wymiany i progi do dołożenia (kupię). Tapicerka do wymiany. Silnik do wyjęcia, oczyszczenia, pomalowania.
Generalnie chcę z niej zrobić cacuszko, żeby przez następne parę lat się nie dotykać. Czytałem na forum tyle, że najchętniej bym sprzedał i kupił hulajnogę, ale za dobrze mi się nią jeździ, poza tym córka za siedem lat zrobi prawko pewnie i będzie chciała autko, to moja Madzia byłaby dla niej
Większość warsztatów nie chce się podjąć blacharki, bo wolą krótkie robótki a nie zabawę z rozbiórką auta. Jak mówię, że chcę pomalować blok silnika to kiwają z politowaniem. Jak mówię, że chcę założyć turbinę, to szybko kończą rozmowę. Jak chcę tapicerkę z materiału i nie mają koloru jaki chcę, to nie chcą uszyć z mojego.
Słowem, zanim moderatorzy (słusznie z resztą) wywalą ten post do kosza, liczę, że znajdzie się ktoś, kto poleci fachowców, którzy naprawdę lubią pracę przy samochodach a nie tylko widzą w kliencie kartę kredytową. Szczególnie, że jestem z Warszawy. Ewentualnie ktoś z forumowiczów może ma możliwości i chęci zająć się częścią prac chociaż.
Aha, odpowiedzi typu "to qpa kasy" darujcie sobie, bo wiem. Oczywiście wypłacalny jestem, lecz nie nazywam się Rockefeler. Ale sam nie umiem, auto ma siedemnaście lat a przejechane 120 tysięcy. I cholernie ją polubiłem