przez seba811 » 14 mar 2009, 15:46
Od dwóch tygodni jestem użytkownikiem Mazdy ....1,6 CiTD z 2004
Już zanim szukałem autka przeszukałem to forum dokładnie,ale z zamiarem potwierdzenia opinii , kupując 6 dobrze zrobię.
Trochę czasu upłynęło i zdecydowałem sie na trójkę. Obejrzałem kilka egzemplarzy na żywo , ( w necie to chyba wszystkie jakie były :–)) ... Chciałem kupić z rajchu a kupiłem w Warszawie. Przed kupnem zawitałem do Jaksy no i kupiłem.
Jestem bardzo zadowolony, ale to chyba wynika z faktu, że przesiadłem się ze satrej hondy Civic, w pracy jeździłem Smartem :–), a w domu ewentualnie ojca focusem 1,6 benzyna z 2001r.
Chciałem , żeby autko mało paliło, (robię ok 30 tysi rocznie), fajnie wyglądało i miało jako takiego kopa.
Mam co chciałem. Dla mojej kobiety ważne było, klima automat i nie srebrny :–) te baby:–)
Wiem , że może nie jestem znawcą i nie będę się spierał czy jest schodek po rozłożeniu siedzenia, ani czy robi mi różnicę 1-2 sek do setki, ale jestem HAPPY :–)) i morda mi się cieszy na samą myśl o wypadzie do Berlina gdzie na "autobanie" sprawdzę sobie autko:–)
Mojej radości nie mąci nawet fakt, że moją madzie czeka jeszcze mała operacja – wymiana rozrządu i uszczelki pod zaworami ( olej troszku cieknie). Mam tylko nadzieję , że to będzie wszystko jak na razie.
Zdrów!
Mazda przez nabliższe kilka lat....