Nie zawsze działająca pompka paliwa
Strona 1 z 1
Witam, od zawsze czyli kupna samochodu miałem problem z odpaleniem go za pierwszym razem, po kilku razach zaskakiwał. Oddałem samochód na wymianę rozrządu i wskazałem problem mechanikowi obarczając winę czujnika temperatury. Mechanik stwierdził że może być to pompka paliwa która nie zawsze zaskakuje przez to nie odpala samochód odrazu/wcale i przerzucił problem na elektryka. Dzisiaj rozkręciłem blaszkę dostępową do baku paliwa – styki wyglądają dobrze niestety nie udało mi się rozkręcić "włazu" do baku i wyciągnąć pompkę( śrubki nigdy nie ruszane, czekam na koniec działania odrdzewiacza). Sprawdziłem odpalanie i rzeczywiście pompka ma opory z działaniem. Co wg Was może być przyczyną takiego stanu rzeczy, wg mnie czujnik temperatury ma "jakiś" wpływ na działanie pompki – stopień sprężania, wadliwa pompka ( swoje latka)?
Ostatnio edytowano 20 mar 2009, 13:30 przez sovka, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 lut 2009, 00:22
- Auto: Mx-3
Żaden czujnik temperatury,może przekaźnik pompy świrować ale ja stawiam na pompę.Tak samo miałem w mercedesie wymieniłem pompę miałem święty spokój.Pompa siada lata robią swoje.Wpisz na GOGLACH pompy paliwa firmy MTM. W sklepie do mercedesa chcieli 320zł a kupiłem za 165zł.Zobacz czy do mazdy mają. Pozdrawiam
guma
- Od: 11 sty 2009, 23:07
- Auto: mazda 323F 1.5 16v 1995r
Strona 1 z 1