Potrzebuje pomocy, jezeli byl juz taki temat to przepraszam nie znalazlem...
mam problem ze spalanie prawdopodobnie, tylko nie wiem czym, jest to spowodowane, na swiecach osadzilo mi sie niedopalone palowo(czarny osad), zaczely wystepowac trudnosci z odpaleniem, wszystko inne jest w pozadku, nowe uszczelki splanowana glowica, teraz juz nie wiem w co rece wlozyc... prosze o pomoc
problem z lambdami czy przeplywomiezem ??
Strona 1 z 1
rozumiem że skoro robiłeś głowicę to pierścienie też wymieniłeś.. bierze Ci olej? nie wiem czy to możliwe ale może masz zbyt dużą/małą szczelinę pomiędzy elektrodą a masą świecy i to jest powodem czarnej świecy. ale to tylko przypuszcenia.
co do spalania to zmierz napięcie na sondzie powinno się wahać w jakichś tam graniach(chyba od 0V do 0.7V).
co do spalania to zmierz napięcie na sondzie powinno się wahać w jakichś tam graniach(chyba od 0V do 0.7V).
sprzedam przedni prawy amore-mijo do mx3 (80%-sprawny).
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
- Od: 13 cze 2008, 21:49
wszystko ok, oleju bierze w normie, sonda ok, przeplywomierz tez.. wynikl problem z iskra:(
-
beso
Ile mają świece
Sprawdzałeś kable WN
Mam podobny problem 
- Od: 6 lut 2009, 17:31
- Auto: 323c 1.5 16v '96 BA
swiece i kable maja moze ze 2 miesiace... moze aparat zaplonowy? wymieniales moze
jutro bedziemy sie meczyc dalej... zalamany jestem 
-
beso
Ja też jestem załamany nie ma zielonego pojęcia od czego to jest mój temat jest troszkę poniżej to możesz poczytać.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=70659
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=70659
- Od: 6 lut 2009, 17:31
- Auto: 323c 1.5 16v '96 BA
mozna zamknac temat... samochod odpala ale nie wiadomo co to spowodowalo zalewanie paliwem swiec
... Pozdrawiam!
-
beso
Strona 1 z 1