Na początku marca br. wrzuciłem do przemyślenia (Marcinowi i Ani, tco_cm oraz Krasnalowi) temat ew. zaprezentowania Klubu i naszych samochodów ( z całej Polski ) w jednym z najbardziej eksponowanych miejsc w Warszawie tj. Placu Zamkowym (alternatywnie na Rynku Nowego Miasta). Ponieważ na razie brak efektów i decyzji, a muszę wiedzieć co dalej robić z tą rezerwacją – proszę o Wasze wypowiedzi.
Pierwsze zamówione terminy kwietniowe poszły w

Warunki zajęcia terenu (maksymalnie do 70-80 samochodów):
1. oficjalne pismo z Klubu do ZTP zgłaszające rezerwację terenu ( musi być pilnie złożone inaczej wszystko staje się nieaktualne)
1. Koszt zajęcia placu uzgodniłem wstępnie na 1 zł/m2 – chociaż jest możliwość skorzystania ze zniżki (ostatecznie nie mniej niż 0,50 zł/m2) – oceniam, że na średniej wielkości Mazdę trzeba zapewnić ok. 10 m2 (samochód + miejsce obok) tj. maks. do 20 zł od sztuki
2, wykonanie projektu organizacji ruchu – trzeba zlecić na zewnątrz (ew. mam projektanta, jestem po wstępnej rozmowie) – koszt ok. 300 zł (rozłożony na uczestników – np. przy 50 uczestnikach. po 6 zł na głowę)
3. zapewnienie ochrony – powiadomienie o imprezie Straży Miejskiej i Policji – bezpłatne
Piszcie co o tym sądzicie. czy Was to interesuje.
Ja mogę pomóc – ale do działania musieliby się włączyć koordynatorzy Klubu.
Zrobiłem wstępną symulację graficzną zajęcia terenu na Placu Zamkowym i na Rynku Nowego Miasta (ta druga propozycja wypada nawet korzystniej ze względu na lepszy dojazd i więcej miejsca do wykorzystania).
A tak nawiasem mówiąc to ojciec z-cy burmistrza dz. Śródmieście tez jeździ Mazdą (626).
Zrobmy oficjalna liste uczestnikow. Proponuje wstepnie oplaty 20 PLN dla Klubowiczow i 30 PLN dla pozostalych osob, ktore bedziemy zbierac z gory. Roznica w cenie wynika z czesciowego pokrycia oplat wjazdu ze skladki czlonkowskiej.
Prowizoryczna lista (prosze o dopisywanie sie zdecydowanych):
– tatian (MX-6 GE)
– tco_tm (626 GE Cronos)
– anade (323F BA)
– Gajnek (626 GE Cronos)
– Bender (MX-3 EC)
– mbmaster (MX-6 lub Xedos6 CA)
– MazDarek (626 GD)
– Crimer (Xedos 9 TA)
– Maro323 (323F BA)
– Inka (323F BA)
– marek (MX-3 EC)