DynoDay- południowy wschód- wykresy i komentarze
Szydło napisał(a):xXx napisał(a):Na 100% nie masz racji, zdrowa seria KF to okolo 135-137 KM,
to co u mnie może być nie tak
Ciezko tak powiedziec, poza tym nie mam obok szklanej kuli, a herbata z ekspresu więc fusów nie ma
Adamos napisał(a):a przy ilu ma kończyć?
byłem pewny że 7000 przekroczy
xXx napisał(a):Szydło napisał:
xXx napisał:
Na 100% nie masz racji, zdrowa seria KF to okolo 135-137 KM,
to co u mnie może być nie tak
zacząć trzeba od początku, świece, filtry, przewody, wydech obejżeć, zapłon itp itd
ja się w weekend zabieram za silnik, jak dobrze pójdzie to przed końcem miesiąca jeszcze raz shamuję
Ostatnio edytowano 17 mar 2009, 11:51 przez bazyl wspaniały, łącznie edytowano 1 raz

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
bazyl wspaniały świece wymieniałem na ostatniej wizycie u Pana W.
przewody mam do wymiany, filtry tez mam wszystkie powymieniane lecz, jesli chodzi o filtr powietrza to tam trzeba zamontoweac CAI, wydech niedawno był spawany, wiec to tez moze byc przyczyna.
przed konćem czego
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
bazyl wspaniały napisał(a):przed końcem jeszcze raz shamuję
przed konćem czego

- Od: 14 wrz 2007, 22:07
- Auto: Mazda 323f (BA) 2.0 V6 95rok
Szydło napisał(a):przed konćem czego
miesiąca

Badyl napisał(a):końcem auta

Ze sie tak wtracew nieswoj temat
, u nas w Łodzi na dynodayu kazde auto hamowane bylo do odcinki lacznie z Kfem Wooxyego, niewazne czy moc rosnie czy nie auto powinno dojsc do odcinki.
W z5 odcinka ma 6700. W sumie moglaby byc na 7000, az do konca trzyma 80km, oczywiscie moment juz dramatycznie spada. A u wooxyego w Kfie odcielo okolo 7200.
byłem pewny że 7000 przekroczy
W z5 odcinka ma 6700. W sumie moglaby byc na 7000, az do konca trzyma 80km, oczywiscie moment juz dramatycznie spada. A u wooxyego w Kfie odcielo okolo 7200.
Dudson
To autko kupiłem w listopadzie 2008r. Wymieniłem w nim świece NGK ,przewody WN Bosha, olej, filtry,tarcze hamulcowe i klocki ;] nic więcej nie robiłem aaaa i zimówki założyłem nówki może to one tak wplywają na moment
a tak na poważnie to nic nie robiłem i wątpie w to że poprzednicy co kolwiek by w niej robili
Ps. Jak wygląda to w serii??
NoMaD twoja BG wypadła bardzo dobrze tylko coś Ci się z momentem poprzestawiało, co miałeś tam zrobione że są takie róznice w porównaniu do serii
To autko kupiłem w listopadzie 2008r. Wymieniłem w nim świece NGK ,przewody WN Bosha, olej, filtry,tarcze hamulcowe i klocki ;] nic więcej nie robiłem aaaa i zimówki założyłem nówki może to one tak wplywają na moment

Ps. Jak wygląda to w serii??
NoMaD
- Od: 26 mar 2008, 09:19
- Auto: 323F BG 1.6 --->323F BG 1.8---> 323F BA 1.5 ---> chwilowo toyota yaris I
bazyl wspaniały napisał(a):fabrycznie: Moc maksymalna: 103 KM Maksymalny moment obrotowy: 125 Nm przy 2500 obr./min.
to są fabryczne dane dotyczące mocy i momentu Twojego silnika (jezeli Bazylion coś nie potaśtał)
- Od: 21 gru 2005, 12:50
- Auto: 323F BA KF ;)
Dudson nie wiem czy dobrze odczytuje wykres ale przy 2500 rpm mam około 123 Nm. A przy 4297rpm mam 142,4 Nm to jest coś nie tak?? Ja się dobrze nie znam na tym tak więc nie wiem 

NoMaD
- Od: 26 mar 2008, 09:19
- Auto: 323F BG 1.6 --->323F BG 1.8---> 323F BA 1.5 ---> chwilowo toyota yaris I
Też się na tym za bardzo nie znam, ale wydaje mi sie że jest bardzo ok przy obrotach które podej producent masz moment zblizony do fabrycznego natomiast to że maksymalny moment masz wyżej, tzn przy 4297 to nie jest chyba źle.... dodatkowo przybyło Ci 17 niutków 
- Od: 21 gru 2005, 12:50
- Auto: 323F BA KF ;)
Dobrze Krzysiek mowi, a jesli chodzi o kolo to ja mam standardowe z tego co wiem to Badyl tez 
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
Teraz Dudson to Ty jzu sie nietlumacz... poprostu masz skatowany silnik i tyle
zarcik oczywiscie, trzeba zrobic i jeszcze raz pojechac
A teraz niech sie pochwali lepiej ile ma nowy posiadacz klze po ponowniej wizycie na hamowni... bo to jest bardzo ciekawe i to co daja nowe swiece
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A teraz niech sie pochwali lepiej ile ma nowy posiadacz klze po ponowniej wizycie na hamowni... bo to jest bardzo ciekawe i to co daja nowe swiece
Bandyta napisał(a):trzeba zrobic i jeszcze raz pojechac
wybieram się w maju, więc można by się zgrać
Bandyta napisał(a):A teraz niech sie pochwali lepiej ile ma nowy posiadacz klze po ponowniej wizycie na hamowni... bo to jest bardzo ciekawe i to co daja nowe swiece
Kto??

bazyl wspaniały napisał(a):Kto??
kijek
hihihihi....