zmiana panela nawiewu z "manualnego" na "elektroniczny"??
1, 2
Witam!!
Mam takie pytanie... czy wie ktoś może czy jest możliwa wymiana samego panela nawiewu chodzi mi o to..., bo mam w swojej 323F (97r.) manualną wersje panela nawiewu... (na suwaki lewo-prawo) a zależy mi na tym by wmontować sobie panel ten "elektroniczny" z przyciskami... tylko nie mam pojęcia czy to się da zrobić bez większego nakładu pracy i części?? bo z tego co się trochę orientowałem to mój chyba działa na zasadzie jakiś linek prawdopodobnie (ciężko chodzą i to mi działa na nerwy!!), a ta wersja "elektroniczna" jest chyba jakoś podłączana tylko na kościach... jeśli ktoś jest w stanie mi coś doradzić to czekam na pomoc
z góry dzięki!!
Mam takie pytanie... czy wie ktoś może czy jest możliwa wymiana samego panela nawiewu chodzi mi o to..., bo mam w swojej 323F (97r.) manualną wersje panela nawiewu... (na suwaki lewo-prawo) a zależy mi na tym by wmontować sobie panel ten "elektroniczny" z przyciskami... tylko nie mam pojęcia czy to się da zrobić bez większego nakładu pracy i części?? bo z tego co się trochę orientowałem to mój chyba działa na zasadzie jakiś linek prawdopodobnie (ciężko chodzą i to mi działa na nerwy!!), a ta wersja "elektroniczna" jest chyba jakoś podłączana tylko na kościach... jeśli ktoś jest w stanie mi coś doradzić to czekam na pomoc
z góry dzięki!!
Ostatnio edytowano 9 mar 2009, 20:35 przez artkas7, łącznie edytowano 3 razy
- Od: 8 mar 2009, 23:58
Wszystko sie da ale w tym wypadku nakład pracy i częsci chyba bedzie zbyt duży sam panel nie wystarczy potrzebne bedą silniczki sterujące praca nawiewu i nagrzewnicy plus przeróbka instalacji elekt. ciężki temat...
artkas7 napisał(a):manualną wersje panela nawiewu... (na suwaki lewo-prawo)
w 97roku cos takiego bylo??
-
waldii
było było... niestety trafiło mi się a może stety maździsko
w dobrym stanie w takiej wersji i jakoś się męczę na razie z tym ale zaczynam myśleć czy to się da poprzekładać bo mnie drażni... dlatego też rzuciłem taki temat na forum ale widzę że słabo z jakimiś poradami....
ale nie kumam.Nie masz przyciskow tylko same suwaki??od 94roku byly juz przyciski a suwak tylko od cieplo/zimno
-
waldii
Ja to rozumiem tak ze koleś ma suwaki jak w BG na linkach??
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
ajjj panowie tu nie chodzi o to by sprzeczać się czy mam racje czy nie
czy ściemniam!! czy jestem pijany!! były takie wersje mazdy nawet chyba do 98 z takim panelem nawiewu "prehistorycznym" co zrobić... poroniony pomysł projektantów (a może po prostu zostało japońcą dużo części z poprzedniej wersji i pchali dalej do co czwartej mazdy z 94-98.. no nie mam pojęcia czemu tak jest ale takie po prostu są i trafiają się takie wersje mazdy z tym oto właśnie panelem
kwestia jest cały czas czy da się to jakoś przerobić żeby nie wtopić kupe hajsu
mam nadzieje że 2 przykłady starczą
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7933430
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7942989

kwestia jest cały czas czy da się to jakoś przerobić żeby nie wtopić kupe hajsu

mam nadzieje że 2 przykłady starczą

artkas7 nikt tu nic zlego nie mowi ani pisze.Tylko jestem w ciazkim szoku,bo nie widzialem jeszcze czegos takiego.To faktycznie problem z przerobieniem tego bedzie.Musialbys kupic oczywiscie panel oraz obudowe nagrzewnicy(to duze czarne pudlo pod kokpitem)Ty masz na linki a tam kazda klapka ma swoj silniczek.Ale do zrobienia to jest 
-
waldii
no mysle,ze z elektryka nie powinno byc problemu.A ta obudowa z angola nie pasi jakbys sie pytal 
-
waldii
hehe a ja downgradowałem z elektronicznego na linki w mxie :0 , z tego co pamiętam to będzie cie czekać sporo grzebania z kabelkami bo kilka tych serwomechanizmów tam jest
, a i wentylator jeszcze ma troche inne sterowanie.i klapke wiec prócz nagrzewnicy on też do wymiany...
Kupie lewą dokładke pod zderzak do mx3 1.8 -może byc pęknięta
Sprzedam części mechaniczne ,zawieszenie i elementy nadwozia ciete z mx3 1.8 tanio
Sprzedam części mechaniczne ,zawieszenie i elementy nadwozia ciete z mx3 1.8 tanio
- Od: 1 paź 2008, 12:40
- Auto: mx-3 1,8 x2 :)
Kluska napisał(a):tylko jest jeszcze pytanie czy od anglika będzie pasował
waldii napisał(a):A ta obudowa z angola nie pasi jakbys sie pytal
wentylator nad nogami kierowcy bys chcial??

-
waldii
artkas7 napisał(a):a czemu tak zrobiłeśoszalałeś
![]()
to może masz potrzebne mi części do sprzedania po rozsądnej cenie
![]()
Bo ja angola przekładałem a na części miałem ta przed liftem
Kupie lewą dokładke pod zderzak do mx3 1.8 -może byc pęknięta
- Od: 1 paź 2008, 12:40
- Auto: mx-3 1,8 x2 :)
Nieopłacalny interes, trzeba zmienic cały układ czyli panel i mieszacz przepływów powietrza znad nóg pasazera. Plecam zmienic tylko panel a ja ciesze sie ze mam eFke z 94' na elektryce choc miałem tez problem z panelem a dokładnie ze stopniowaniem nawiewu.
MAZ:DA !

- Od: 26 mar 2009, 03:14
- Auto: 323F BA 1.5 16V DOHC 94'
1, 2