Zgasł silnik i kontrolki-- wyłącznik bezpieczeństwa?
Strona 1 z 1
Wyjeżdżałem moim xedosem z parkingu i najechałem przednim prawym kołem na krawężnik--auto zgasło.Próbuje go odpalic ale nie palą się kontrolki a mimo to rozrusznik kręci ale nie odpala.Pomyślałem że to bezpiecznik ale wszystkie były ok te pod maską i te w kabinie.Może to wyłącznik bezpieczeństwa który wyskakuje w razie kolizji i ponoć na większych dziurach--ale czy xedos 6 miał coś takiego??. Na jednym forum ktoś twierdzi że nie ma ale czy na 100%.Wole miec pewnośc zanim rozkręce pół samochodu.Jeśli jest taki czujnik to w którym miejscu bo szukalem na logike z przodu ale wiem że może to być różnie.
Ostatnio edytowano 17 mar 2009, 23:43 przez AREK00AR, łącznie edytowano 3 razy
- Od: 4 gru 2008, 18:56
- Auto: MAZDA XEDOS V6 2.O 93 rok
No i cały czas pod górke najprostsze wyjaśnienie legło w gruzach.A czy to mogą byc objawy immobilajzera bo nigdy nie miałem do czynienia a i teraz jest on odcięty przez poprzedniego właściciela ale jak go odłaczył i czy zrobił to dobrze??Ale jeżdże już tak pół roku i nic nie dolegało..nie mam już pomysłów co to może być.
Witam ponownie.Postanowiłem zajrzeć do stacyjki i do kostki i po zdjęciu plastikowej obudowy zobaczyłem przepalony kabel ktory szedł do kostki od stacyjki.W zasadzie nie był przepalony tylko sztukowany i zaklejony taśmą bez lutowania .Miedziane druciki były całe zielone zaśniedziałe że aż przeżarło kabel .po połączeniu wszystko wróciło do normy
Najechanie na krawężnik nie miało jednak znaczenia
Najechanie na krawężnik nie miało jednak znaczenia
Strona 1 z 1