Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
DymeK napisał(a):kubek z herbatą z McD idealnie pasuje w schowku w podłokietniku dzisiaj sprawdzone
A jak są dwa to wogóle jest poezja, bo nie ma prawa się przewrócić
Podobnie sprawa ma się z napojami oraz shake w kubkach z McD

f*ck
Mev napisał(a):Podobnie sprawa ma się z napojami oraz shake w kubkach z McD
I tu dotykasz sedna sprawy!
AFAIK schowek w podlokietniku nie jest przeznaczony do przechowywania kubkow
MazDarek napisał(a):sq2jul napisał(a):AFAIK schowek w podlokietniku nie jest przeznaczony do przechowywania kubkow zeby
IMHO jest do tego najlepiej przystosowanym miejscem w xedosie 6
byc moze ale 'autor' mial co innego na mysli
aaa tam ,zawsze można do bagażnikaMazDarek napisał(a):sq2jul napisał(a):AFAIK schowek w podlokietniku nie jest przeznaczony do przechowywania kubkow zeby
IMHO jest do tego najlepiej przystosowanym miejscem w xedosie 6

- Od: 22 gru 2007, 16:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
Xedos 6 1.6 nie jest wcale wolnym samochodem i ten silnik szczególnie w czasie kryzysu idealny jest do xedosa . Zobaczymy co powiedzą właścicie v6 xedosów jak paliwo bedzie po 5 zł a kiedyś tyle napewno bedzie kosztowało. Mysle że lepiej kupić xeda 1.6 niż 2.0 v6 i zamontować gaz. Wątpie żeby xedos v6 z gazem był szybszy od mojego na pierwszych 200 metrach.
- Od: 7 lut 2009, 23:10
- Auto: mazda xedos 6 1.6 (CA35EAJ)
Ze_rafaelo napisał(a):Wątpie żeby xedos v6 z gazem był szybszy od mojego na pierwszych 200 metrach.
Wątpie aby xedos v6 z gazem był wolniejszy od innego xedosa v6 bez gazu a co dopiero od 1,6
Ale v6 to nie tylko moc to kultura pracy silnika robi z xedosa coś, coś więcej niż zwykłe wozidło z wraczącą i wibrującą czterocylindrówką.
Ze_rafaelo napisał(a):Zobaczymy co powiedzą właścicie v6 xedosów jak paliwo bedzie po 5 zł
A wiele tańsze było w zeszłym roku?
Bo już czy płaciłem 4,90 czy 5zł za litr to mi żadnej różnicy nie robi
Hazu napisał(a):Ale v6 to nie tylko moc to kultura pracy silnika robi z xedosa coś, coś więcej niż zwykłe wozidło z wraczącą i wibrującą czterocylindrówką
Dokładnie

f*ck
a najlepsze jest to ze reflektory do 1.6 sa 16 razy tansze niz do V6
jedyne co przemawia za 1.6 to tanszy rozrzad i mniejsza ilosc czesci eksploatacyjnych potrzebnych do utrzymania silnika dzialajacego. z doswiadczenia widze ze na instalce I generacji w nissanie z silnikiem 1,4 spalanie wcale nie jest az tak duzo nizsze niz na sekwencji w xedzie 1.6 zeby nissan b7yl od razu autem na kryzys – fakt ze koszty jazdy bylyby nizsze bo nie potrzebowal benzyny do odpalenia ale jazda xedem rekompensuje w pelni nieznaczny wzrost kosztow. w wygodnym fotelu, podpierajac sie na podlokietnikach i leniwie trzymajac kierownice lewa reka a prawa majac podgrzewana na glace zmiany biegow 50km/h nie boli tak jak w bravie. jak to lepper mowil...kazda sroczka swoj ogonek chwali – xed nie jest idealem ale majac do wyboru zwykle auto a xeda za te sama cene.....to ta sroczka ma lepszy ogonek
jedyne co przemawia za 1.6 to tanszy rozrzad i mniejsza ilosc czesci eksploatacyjnych potrzebnych do utrzymania silnika dzialajacego. z doswiadczenia widze ze na instalce I generacji w nissanie z silnikiem 1,4 spalanie wcale nie jest az tak duzo nizsze niz na sekwencji w xedzie 1.6 zeby nissan b7yl od razu autem na kryzys – fakt ze koszty jazdy bylyby nizsze bo nie potrzebowal benzyny do odpalenia ale jazda xedem rekompensuje w pelni nieznaczny wzrost kosztow. w wygodnym fotelu, podpierajac sie na podlokietnikach i leniwie trzymajac kierownice lewa reka a prawa majac podgrzewana na glace zmiany biegow 50km/h nie boli tak jak w bravie. jak to lepper mowil...kazda sroczka swoj ogonek chwali – xed nie jest idealem ale majac do wyboru zwykle auto a xeda za te sama cene.....to ta sroczka ma lepszy ogonek

Nie dokazuj, miła nie dokazuj...
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
Witam. Pytanko odnośnie opon i felg do xedosa 6 1.6. Szukając informacji odnośnie opon dowiedziałem się, że seryjne montowane opony to 185/65R14 do 2.0 185/65R15 . Natomiast jak próbuję dopasować felgi za pomocą różnych konfiguratorów dostępnych w necie wynajduję mi felgi od 15"do 17" które niby pasują do 1.6. Więc może ktoś mi powie jak to rozumieć i na jakich wy jeździcie. Dzięki
- Od: 8 mar 2009, 14:13
185/65R14 to jest standart
wg tego możesz dobrać opony:
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp
a felgi to najszersze 7" z Et ne mniejszym niż 40mm aby nic nie ocierało.
wg tego możesz dobrać opony:
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp
a felgi to najszersze 7" z Et ne mniejszym niż 40mm aby nic nie ocierało.
michalxed napisał(a):seryjne montowane opony to
Dla 1.6: 185/65/R14
Dla 2.0: 195/60/R15
Jeździłem na 205/50/R16 i było OK, teraz jeżdżę na 215/45/R17 i też jest OK
f*ck
Jeżeli już jesteśmy przy tym to może ktoś wie jakie opony montowano w xedach na przestrzeni lat? Chodzi mi o producenta opon montowanych fabrycznie a nie o rozmiary.
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
michalxed napisał(a):Witam. Pytanko odnośnie opon i felg do xedosa 6 1.6. Szukając informacji odnośnie opon dowiedziałem się, że seryjne montowane opony to 185/65R14 do 2.0 185/65R15
A nie 195/60R15? U mnie na drzwiach jest takie coś na tabliczce.
Sory za post pod postem ale nie wiedziałem jak zmienić jednocześnie cytując.
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
MoJa KoCHaNKa
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
2,0 V6 miał 195/60/15... ale mój jeździ na 215/50/17 i nie narzeka
- Od: 24 lip 2008, 00:56
- Auto: xedos6 2,0 V6 98 rok
millenia TA 2,3 miller
Mazda6 GG 3,0 V6
Mazda6 GY RF5C
Mazda6 GG L3
Mitsubishi Eclipse 3G 3,0v6