olej silnikowy – usunięcie nadmiaru

Postprzez Gość » 2 lut 2009, 16:34

travisowski napisał(a):zakupilem szczykawke i zestaw kroplówkowy w aptece.zestaw kroplówkowy 1,60zl i szczykawka 0,40zl.wystarczy odciac z zestawku kroplowkowego wezyk i jest co zasadzic w silnik.

dokladnie to wystarczy.Wiec zabieraj sie do roboty.
Gość

Postprzez Enduro » 2 lut 2009, 16:37

travisowski napisał(a):kolejny stwierdzam ze w dzisiejszych czasach kazdemu trzeba patrzyc na rece bo jak sam nie zrobisz albo nie sprawdzisz to dobrze nie bedzie.pozdro

patrzysz tez ginekologowi na rece..?
bo on tez moze lipe strugac,
bo dla niego
to tez tasma
tak samo jak dla mechanikow-druciarzy
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez travisowski » 2 lut 2009, 18:24

enduro z usłog ginekologa nigdy nie korzystalem. a ty miales przyjemnosc? :|
Forumowicz

Od: 6 maja 2008, 13:12
Auto: Mazda 3S 2.3L 2006

Postprzez Lorento » 2 lut 2009, 18:32

travisowski napisał(a):enduro z usłog ginekologa nigdy nie korzystalem. a ty miales przyjemnosc? :|

Ech to wasze dosłowne rozumienie wszystkiego...... :] . Enduro miał na myśli to żebyś nie przesadzał z tym patrzeniem na ręce. A jak masz patrzeć na ręce mechaniorom przy wymianie oleju, to chyba lepiej to samemu zrobić. Jest to proste jak budowa cepa, a i grosz w kieszeni przyjemnie zadźwięczy....
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Forumowicz

Od: 2 lip 2008, 21:21
Auto: mazda 6 MZR 2,3

Postprzez Enduro » 2 lut 2009, 21:56

travisowski napisał(a):enduro z usłog ginekologa nigdy nie korzystalem.

mam nadzieje, bo inaczej bym tu z toba ani nie rozmawial...

a ja mialem na mysli, czy kontrolujesz jak twoja partnerke
na wizycie jest...?
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez Leonek84 » 12 mar 2009, 14:59

Witam, może to pytanie z innej beczki ale nie znalazłem na forum podobnego tematu. Mam mazde 3 z 2004 roku CIDT 1.6 po przejechaniu 3 tyś km spadł mi poziom oleju gdzieś tak o 1/4 skali na bagnecie. Czy mam się niepokoić?[/b]
Leonek84

Postprzez Krisek » 12 mar 2009, 16:41

nie w silnik .. tylko w rurke od bagnetu oleju do miski .. pewnie to miales na mysli ... ale chodzi o innych na przyszlosc ...
Forumowicz

Od: 20 sty 2008, 07:24

Postprzez Enduro » 12 mar 2009, 21:49

Leonek84 napisał(a):po przejechaniu 3 tyś km spadł mi poziom oleju gdzieś tak o 1/4 skali na bagnecie. Czy mam się niepokoić?

1. albo silnik pali olej, (jest wyeksplatowany, uszkodzony)
2. albo jest nieszczelny i kapie z niego
3. albo olej jest nieprawidlowy lub niekorzystny dla tego silnika

obserwuj stan na miarce...
jesli sie nic nie zmieni i sprawdziles, ze nie kapie,
to wymien olej na inny..
E.
Forumowicz