Zamiana zegarów z wersji USA na Europa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Tom » 10 mar 2009, 18:29

emerson-mg napisał(a):dobry jesteś z matmy – tak mam 57lat

sie wie, w koncu mgr inz :P polibude konczylem <lol>

Globy to mnie <killer> musze sprawdzic jutro czy mam ten "przycisk", ale chyba przez 2 lata rzucilo by mi sie w oczy, ale za to nie mam fotki ale jak siedze przed kierownica to po lewej stronie nad przyciskiem otwierania bagaznika mam przycisk wylaczenia TSC lub DSC (nie pamietam dokladnie) i obok mam takie pokretelko do regulacji podswietlenia tablicy, tam jeszcze jest taki maly schoweczek chyba na unimilki bo nie wiem co tam mozna trzymac :P

emerson-mg napisał(a):A przy okazji jak wykasować tekst,który się pojawia na moich postach pod kreską.[/img]

na gorze strony na pasku masz "Profil" i tam poszukaj "Podpis" skasuj tekst i zapamietaj i po klopocie

emerson-mg" wiec poprawilem wklejenie zdjecia, napisałem tez jak skasowac podpis a teraz ci powiem gdzie masz patrzec na zdjeciu:
pomiedzy dzwignia od kierunkowskazow a gorna krawedzia od kola kierowny widac taki znaczek jakby kolko i podzialki i tam powinna byc roleczka od sciemniania/rozjasniania deski sprawdz w aucie na zywo opis masz mniej wiecej tak jak opisalem Prezesowi masz to w tym samym miejscu co ja, a przyslij zdjecie konsoli srodkowej to sprawdzimy czy jest przyciks AMB lub SET wiem ze w M3 jest chyba SET a w M6 AMB
powodzenia
Ostatnio edytowano 10 mar 2009, 18:32 przez Tom, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 7 cze 2007, 08:51

Postprzez Globy » 10 mar 2009, 23:10

Tom, wzorowy Moderator :D Też mam to pokrętełko, ale i ten przycisk... Durex'y lepsze :P
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Tom » 10 mar 2009, 23:17

Globy napisał(a):Tom, wzorowy Moderator

ciiiii bo powiedza ze wazelina :P

Globy napisał(a):Też mam to pokrętełko, ale i ten przycisk...

wiesz, musze sprawdzic czy tez to mam co ty...

Globy napisał(a):Durex'y lepsze

uzywalem uzywalem :P
Forumowicz

Postprzez emerson-mg » 10 mar 2009, 23:19

Chyba się jednak starzeje bo tą regulacją pomyliłem z moim poprzednim autem Toyotą Corollą. A w Mazdzie 3 jest tak jak na zdjęciu – z lewej strony na dole. Jutro jeszcze pokombinuje z tym SET-em. Dziękuje za cenne uwagi.
pozdrawiam
Marek
Forumowicz

Od: 2 sty 2008, 17:25
Auto: Mazda 3i 150KM 4dr automat USA

Postprzez Tom » 10 mar 2009, 23:50

emerson-mg napisał(a):Chyba się jednak starzeje

nooo bez obrazy starosc nie radosc, pogrzeb nie wesele <lol> hahaha ale spokojnie ja tez moze odkrylem nowy przycisk w moim aucie a jezdze nim codziennie od prawie 2 lat :)

emerson-mg napisał(a):Dziękuje za cenne uwagi.

ciesze sie ze moglismy pomoc, pokombinuj z SETem a jakby byl problem to wiesz gdzie nas szukac, a i pochwal sie autem w dziale Nasze Mazdy :)

pozdrawiam
Forumowicz

Postprzez LemJohny » 12 mar 2009, 07:56

Ja mam inne zegary, u mnie jest tak jak u kolegów w M6, jest przycisk nad obrotomierzem do zmiany intensywności podświetlenia. U mnie są zegary z białymi obwódkami. Jak byś wymieniał to wymień na takie jak u mnie z wersji US Sport.

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 5 cze 2008, 10:29
Auto: Mazda 3 2,3l

Postprzez tomekr » 12 mar 2009, 10:52

Masz zegary z białą obwódką podświetlaną na niebiesko? Hmm, myślałem ze takie zegary były w trójkach wyprodukowanych począwszy od września'07
Forumowicz

Od: 6 kwi 2005, 16:50
Auto: 3 LF

Postprzez LemJohny » 12 mar 2009, 12:26

mam takie jak w Avatorze (czy jak sie nazywa ten obrazek pod nickiem ;) )
takie zegary są w M3 w wersji 2,3l , może zależy to też od wyposażenia auta...
Przed wejściem do auta po przekręceniu zamka w drzwiach oraz po wyjściu z auta zegary podświetlają się na niebiesko przez około pół minuty...

Na niebiesko świeci u mnie też takie światełko co oświetla lewarek od skrzyni
Forumowicz

Od: 5 cze 2008, 10:29
Auto: Mazda 3 2,3l

Postprzez emerson-mg » 19 mar 2009, 17:05

Globy napisał(a):Radziłbym ściągnąć z USA same białe tarcze lub cały panel z takowymi.

Jestem trochę uparty i mimo, że matołek z Kanady sprzedający na Ebayu takie zegary nie odpowiada na moje e-maile (może nie wie gdzie to i co to Poland <glupek2>) to próbuje załatwić to przez kumpla w USA :D . Jak ściągne to napiszę aby zakończyć temat.
Mushashi Miyamoto
Forumowicz

Postprzez Globy » 22 mar 2009, 02:27

Powodzenia <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez emerson-mg » 27 mar 2009, 09:37

Życzenia od Globyego się przydały :D . Zegary i same tarczki kupiłem przez kumpla z USA. Jak zamontuję to się pochwalę a tarczki będą do odsprzedaży. Przypominam, że chodzi o Mazdę 3 automat z 2006 a tarczki są białe w wersji Kanada/Europa czyli prędkościomierz w kilometrach.
pozdrawiam :) Marek
Mushashi Miyamoto
Forumowicz

Postprzez emerson-mg » 30 kwi 2009, 15:51

Witam

I po bólu :D . A przez moment był, bo w zegarach jest wtopiony imobilajzer, który musi "współgrać" z kluczykami. Także potrzebne były kody dostępu aby przeprogramować nowe zegary do starych kluczyków. Myślałem, że sam wymienie na działce te zegary. Przecież to tylko 4 śrubki! <glupek2> Ale dobrze, że odpuściłem bo raczej napewno nie dałbym rady ze względu na te kody. Nowe zegary doskonale widocze w dzień naet przez ciemne okulary. A w nocy białe tło jest podświetlone na niebiesko. I dodatkowa zmiana to subtelne "dzwonienie" zamiast brzęczyka powiadamiające o nie zapiętych pasach.
Jeszcze raz podziękowania dla Globy`ego.
Teraz zegary wyglądają tak jak na foto.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ded ... 3b180.html
Mushashi Miyamoto
Forumowicz