Przeróbka Xedosa 2.0 V6 w automacie z Anglika na "europejczyka"
1, 2
koszt przekladki sama robocizna od 1500zl w gore
- Od: 9 maja 2008, 13:30
- Auto: byla 626GD czas na nowsza
tak jak pisalem sama robocizna
- Od: 9 maja 2008, 13:30
- Auto: byla 626GD czas na nowsza
ravlos napisał(a):z tego co słyszałem to z rejestracja już nie ma takich problemów
nooo problemow nie ma,bo sie nie da juz takiego auta zarejestrowac
-
waldii
waldii napisał(a):nooo problemow nie ma,bo sie nie da juz takiego auta zarejestrowac przepisy troche sie pozmienialy
na stronie JCF czytałam że od II 2009 można rejestrować w Polsce samochody RHD. Ale nie wiem jak jest w rzeczywistości.....
Są w życiu samochody, które raz widziane bywają niezapomniane...:)
Moja Madzia ;) --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=65508
Pozdrawiam, Gośka ;)
Moja Madzia ;) --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=65508
Pozdrawiam, Gośka ;)
- Od: 30 lis 2008, 13:24
- Auto: Mustang & Navara & Cooper
Można rejestrować auta tylko takie które są fabrycznie przystosowane do przekładki (mają zdublowane el ściany grodziowej itp.)
niestety mazdy do takich aut nie należą
niestety mazdy do takich aut nie należą
Ehh a Ty Hazu gdzie się tego dowiedziałeś? Na Onecie ?
Jakbyś odpowiadał tylko na pytania, na które znasz odpowiedź to byś wiedział, że w Lublinie da się zarejestrować "przekładke" nawet jutro.

Pytam Was o to , ponieważ mam taką mazdę od trzech lat i jestem z nie bardzo zadowolony. Jeździłem nią dotychczas po wyspach. Teraz mam ją w Polsce, ubezpieczenie się kończy dlatego myślę o przekładce.
Dziękuję za wszystkie rady i proszę o więcej.
Dziękuję za wszystkie rady i proszę o więcej.
-
langos
langos -przede wszystkim przejdź się do wydziału komunikacji-dowiedz się czy u Ciebie jest możliwość zarejestrowania anglika po przekładce -następnie na stację kontroli pojazdów czy zrobią przegląd po przekładce,dlatego o tym piszę bo w zależności od regionu kraju różnie do tego zagadnienia podchodzą -jeżeli nie będzie problemu to możesz myśleć o przekładce ,lista potrzebnych rzeczy do przekładki:
-deska rozdzielcza -najlepiej z tego samego rocznika (są róznicę w zależności od rocznika ) ,komletna z nawiewami itp.
-przełącznik zespolony
-wiązka wewnętrzna (chociaż jak się postarasz to i obrócisz wiązkę na drugą stronę -ja tak zrobiłem przekładając z anglika na polaka )
-pedały
-boczki drzwi
-lusterka
-maglownica
-pompa hamulcowa z serwem
-trochę przewodów hamulcowych
-przewody klimatyzacji
-lampy (lub przerobienie tych co posiadasz)
i teraz albo gródź przerobisz albo wstawiasz od wersji euro ,powiem tak masa roboty i te 1500 zł za robociznę -nie wiem czy ktoś się podejmie
-deska rozdzielcza -najlepiej z tego samego rocznika (są róznicę w zależności od rocznika ) ,komletna z nawiewami itp.
-przełącznik zespolony
-wiązka wewnętrzna (chociaż jak się postarasz to i obrócisz wiązkę na drugą stronę -ja tak zrobiłem przekładając z anglika na polaka )
-pedały
-boczki drzwi
-lusterka
-maglownica
-pompa hamulcowa z serwem
-trochę przewodów hamulcowych
-przewody klimatyzacji
-lampy (lub przerobienie tych co posiadasz)
i teraz albo gródź przerobisz albo wstawiasz od wersji euro ,powiem tak masa roboty i te 1500 zł za robociznę -nie wiem czy ktoś się podejmie
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Łączę z podobnym tematem, a Ciebie langos proszę o przeczytanie i stosowanie się do regulaminu oraz używanie opcji "szukaj".
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
1, 2