[Xedos6 CA] Szyberdach – rozne pytania
1, 2
Mam problem z dachem elektrycznym.. a raczej z zasłonką.. nie chce się do końca otwierać, przez co blokuje dach i da się go otworzyć tylko do połowy.. a z kompletnym zamknięciem nie ma problemu.. ale też do samego końca się nie domyka (caly czas piszę oo zasłonce! Mechanizm dachu chodzi bez zarzutów)... Podejżewam, że może być coś złamane w prowadnicach owej zasłonki, ale czy ktoś miał kiedyś taki problem.. ma pomysł co to może być??
Będe Bardzo wdzięczny za odpowiedź
Pozdrawiam!
Będe Bardzo wdzięczny za odpowiedź
Pozdrawiam!
-
Carlos
Ta zaslonka jest na takich zaczepach prowadzacych. byc moze wypadla jedna i ci blokuje – nie wiem ale mozesz sprawdzic probujac ruszyc na boki kiedy bedzie troche otwarta – jesli sie rusza to ewidentnie zaczep wypadl – nie ominie cie wg mnie demontaz poszycia i wymontowanie szyberdachu
pozdrawiam
pozdrawiam
Wacław Szubert
- Od: 28 sie 2004, 12:33
- Auto: AUDI A6 2.5 TDI QUATRO
Rzeczywiscie sie rusza na boki..
javascript:emoticon(':(')
smutny
Chyba czeka mnie sciąganie podsufitki.
Dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam wszystkich miłośników Mazdy!!!
smutny
Chyba czeka mnie sciąganie podsufitki.
Dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam wszystkich miłośników Mazdy!!!
-
Carlos
Witajcie – dziś podczas jazdy coś spadło mi na dach i rozpieprzyło szybę szyberdachu. Pytanko – czy można kupić sama szybę, a nie tylko komplet z zasilaniem i szynami.
Czy ktoś już wymieniał samą szybę ? bardzo proszę o pomoc.
Czy ktoś już wymieniał samą szybę ? bardzo proszę o pomoc.
- Od: 24 wrz 2008, 23:29
- Auto: Xedos V6, wcześniej 626 GE 97
pewnie ,że można kupić taką szybe ale pewnie używaną z jakiegoś niedziałającego szyberka bo samej szybki chyba nikt ci nie sprzeda
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
ok wszystko wiadomo – zdemontowałem szyber – banalna sprawa tylko 6 nakrętek nr 10 i cala rama z szybą wyjęta. Wystarczy zdjąć plastiki ( zaślepki i mamy nakrętki na wierzchu ).

BANAŁ
teraz tylko czekam aż ktoś mi prześle taką ramkę z szybą 

BANAŁ
Jędrzej – nie dzialaja prywatne wiadomosci dlatego piszę Ci tu – mam juz szybkę – w moragu jade po nią – na razie wstrzymaj się z wysyłka proszę. Jak nie bedzie pasować to jutro najwyzej wyslesz ja do mnie .
Sorry za zamieszanie nie mialem do Ciebie numeru komorki – pozdrowienia .
Oczywiście – przepraszam za zaśmiecanie
Sorry za zamieszanie nie mialem do Ciebie numeru komorki – pozdrowienia .
Oczywiście – przepraszam za zaśmiecanie
Ostatnio edytowano 11 mar 2011, 16:38 przez Andrzejw, łącznie edytowano 1 raz
musisz odkręcić wszystkie rączki i zdemontować plastiki z wszystkich słupków no i oczywiście górne oświetlenie
I love this fuckin black xed
- Od: 28 sty 2009, 17:40
- Auto: 2.0 V6 144ps manual- juz nie ma:(
Ten link nic mi nie pomogl poniewaz ja mam xedosa tam sa opisy do innych modeli. Ja mam problem ze zdjeciem przedniej lampki(nie ma zadnej srubki) lusterkiem oraz dwoma oslonami przeciwslonecznymi( rowniez zero srubek)
- Od: 23 lut 2011, 22:14
- Auto: Xedos 6 2.0 1993r
kolego zdejmij sobie zaślepki to zobaczysz jak to zdjąć
- Od: 27 kwi 2009, 20:42
- Auto: volvo 850
tubus2125 dzieki zycie mi uratowales( a przynajmniej pare godzin kobinowania;))
A od ktorej strony dostac sie do tych zastrzaskow od lampki ? Jeszcze jedno pytanie czy przy zdejmowaniu podsufitki trzeba szczegolnie uwazac ? Chodzi mi mianowicie o to czy łatwa ja złamac ?
A od ktorej strony dostac sie do tych zastrzaskow od lampki ? Jeszcze jedno pytanie czy przy zdejmowaniu podsufitki trzeba szczegolnie uwazac ? Chodzi mi mianowicie o to czy łatwa ja złamac ?
- Od: 23 lut 2011, 22:14
- Auto: Xedos 6 2.0 1993r
1, 2