Poprosił bym o zdjęcia gdzie, jak i jakimi śrubami są przykręcone lusterka zewnętrzne bo w mojej madzi ktoś zrobił dziury i od zewnątrz złapał śrubami
Jak to jest u was
Mocowanie lusterek zewnętrznych
Strona 1 z 1
No to ktoś brutalnie to zrobił. Pewnie pourywały sie takie plastikowe kołeczki w które oryginalnie wkręcona była śruba mocująca lusterko.
Ja zrobiłem tak:
po ściągnięciu lusterka na obwód gruba warstwa czarnego silikonu /mam czarne lusterka/ i skrecilem srubami. Ta górną śróbkę wziąłem dłuższą za radą forumowiczów, a dokładniej tą z tapicerki dłuższą wkręciłem w lusterko, a z lusterka w tapicerkę i jest git, dobrze się wszystko trzyma.
Jak silikon wyschnie, nic nie szumi i lusterka nie drżą.
Będę robił jeszcze stronę kierowcy to moge pyknąć fotki – ale to prosty zabieg.
Ja zrobiłem tak:
po ściągnięciu lusterka na obwód gruba warstwa czarnego silikonu /mam czarne lusterka/ i skrecilem srubami. Ta górną śróbkę wziąłem dłuższą za radą forumowiczów, a dokładniej tą z tapicerki dłuższą wkręciłem w lusterko, a z lusterka w tapicerkę i jest git, dobrze się wszystko trzyma.
Jak silikon wyschnie, nic nie szumi i lusterka nie drżą.
Będę robił jeszcze stronę kierowcy to moge pyknąć fotki – ale to prosty zabieg.
- Od: 29 maja 2008, 21:25
- Auto: Mazda 323F 1.5 BA
tzn dokładniej jedną na górze a 2 są od środka dlatego proszę o fotkę jak to japońce zamontowali 
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
A może przy zerwanym gwincie użyć poxiliny?
Nałożyć poxiliny do środka otworu i wkręcić posmarowanego WD40 wkręta na 10min? Po wyschnięciu gwint powinien być jak nowy
Nałożyć poxiliny do środka otworu i wkręcić posmarowanego WD40 wkręta na 10min? Po wyschnięciu gwint powinien być jak nowy
dziękuje spróbuje z poxi tylko jak zakleić tą obecną dziurę która jest na wylot bo lusterka są sprawne tylko szpeci je dziura z śrubą w obu lusterkach
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Rozwiazanie z poxylinka idelane wlasnie niedawno ciezki przypadek gamonia uderzyl w lusterko mojej brudasinki urwal sie jeden zaczep no ale jakos sie jeszcze trzymalo az do wczoraj kiedy drugi ciezki przypadek gamonia urwal mi je calkiem i to na parkingu przed domem w konsekwencji chcac wyruszyc na miasto oczom mym ukazalo sie dydndajace lusterko mojej brudasinki
Po odwiedzeniu mechanika gdyz akurat jest takowy na osiedlu wbilam sie w szok gdyz matol stwierdzil ze nic sie nie da zrobic jak tylko przewiercic od zewnatrz co za łos jak on mog tak pwiedziec lusterko mojej brudasinki przewiercone grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Ale nie!!! zasiadlam przed kompem i czytam oczywiscie mazdaspeed forum noi jest poxylinka stwierdzilam ze nie mam nic do stracenia trzeba ulepic kilka kulek wcisnac w to ruchomy plasikowy trójkat i naprawic lusterko! po godzinie skubana stwardniala:) i włala lusterko jak nowe a oto jak to zostalo zrobione od wewnatrz moze sie przyda
http://mnawrotek.fotosik.pl/albumy/599627.html [/img]
na zewnatrz idealnie wlasnie przykrecilam polecam poxylinke
Po odwiedzeniu mechanika gdyz akurat jest takowy na osiedlu wbilam sie w szok gdyz matol stwierdzil ze nic sie nie da zrobic jak tylko przewiercic od zewnatrz co za łos jak on mog tak pwiedziec lusterko mojej brudasinki przewiercone grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Ale nie!!! zasiadlam przed kompem i czytam oczywiscie mazdaspeed forum noi jest poxylinka stwierdzilam ze nie mam nic do stracenia trzeba ulepic kilka kulek wcisnac w to ruchomy plasikowy trójkat i naprawic lusterko! po godzinie skubana stwardniala:) i włala lusterko jak nowe a oto jak to zostalo zrobione od wewnatrz moze sie przyda
http://mnawrotek.fotosik.pl/albumy/599627.html [/img]
na zewnatrz idealnie wlasnie przykrecilam polecam poxylinke
- Od: 1 lut 2009, 20:12
Strona 1 z 1