stukanie przy ruszaniu
jak ruszam to slysze taki stukot ale to jest troche inny stukot niz przeguby cos jakby bylo luzne np sworzen ale nie jest:P przegob tez wykluczam w golfie mialem cos podobnego to jak dobrze pamietam mialem luz na lozysku na amorku czy w mazdzie tez takie cos jest i czy moze to byc przyczyna?
Jeśli stuka, gdy ruszasz z kołami na wprost, to nie są to przeguby. Gdy jednak terkocze wyłącznie na skręcanych kołach, to są to na 100% przeguby.
Zerknij tutaj:
Stuka przy ruszaniu
Zerknij tutaj:

http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
ja mam problem z przegubami wiec szperam po forum. kiedys wyczytalem czy ktos mi napisal ze przyczyna takiego stukotu moga byc zaciski i po wymianie gumek bylo ok. tej informacji nie moe potwierdzic. u mnie sa przeguby poprostu do roboty
Jest jedna rzecz dla której warto żyć .... MAZDA .... i nie liczy sie nic 
- Od: 24 lis 2004, 14:57
- Auto: mazda mx3
gorsza ewentualność to np: w skrzyni biegów wyrobił sie machanizm różnicowy a konkretniej te części w które wchodzą przegóby wewnętrzne.
u mnie też zaczyna postókiwać.
u mnie też zaczyna postókiwać.
- Od: 28 wrz 2004, 23:52
- Auto: MAZDA 323 F BA 1,5 16v 98r.
Panowie dopisuje sie tutaj bo mam problem,nie wiem co to moze byc stuka jak cholera przy jezdzie na wprost dziwne stukanie niby przegub ale troszku inne i od tego sa tez drgania stukot narasta wraz z przyspieszaniem jak puszcze gaz albo przykrece troszku kierownica to ucicha
obswawiałem przegub wew ale nie jestem pewnien
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
moze drażki kierownicze? u mnie tak jest tylko przy ruszaniu i hamowaniu jak samochod juz prawie stoi albo rusza. Wtedy jak kola zaczynaja "ciagnac". I to jest pojedynczy dzwiek. Czasami tez to slychac jak np zmienie bieg puszczam sprzeglo i w momencie kiedy zaczyna ciagnac to jest to pykniecie.
Przy wyzszych prędkościach drży mi lekko kierownica ale to wina niewyważonych felg.
Przy wyzszych prędkościach drży mi lekko kierownica ale to wina niewyważonych felg.
http://superslub.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
http://koryszko.blogspot.com/
- Od: 11 lis 2007, 01:23
- Auto: Civic EJ9 D16Z6+
mi tez postukiwalo np na zakrecie po dołach przyczyna byly rozwalone koncowki drazkow
- Od: 14 mar 2007, 00:59
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 90' LPG
Redoo napisał(a):uuu a ja mam chyba przegub wew
no to

-
waldii
jato miałem tak w renault 19 ze stukot mi sie pojawiał przy dodawaniu gazu i okazało sie ze poduszka pod silnikiem jest walnieta silnik sie unosił razem ze skrzysnia do góry i cosik sie działo z przegubami:]
czerwone jest szybsze/Z5 nie jest taki zły ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 4 paź 2007, 15:32
- Auto: Mazda 323c 1996r 1.5 DOHC
sworzeń wahacza – u mnie to jest do wymiany, końcówki drążków zresztą też:)
waldii ehh Ty
własnie ciekawa uwaga!

grodek napisał(a):tukot mi sie pojawiał przy dodawaniu gazu i okazało sie ze poduszka pod silnikiem jest walnieta silnik sie unosił razem ze skrzysnia do góry i cosik sie działo z przegubami:]
własnie ciekawa uwaga!
mam to samo i z czasem zaczyna się nasilać tylko na wprost stuka.... sie zdenerwuje to chyba całą ławę z zawieszeniem wyciągnę na wiosnę bo już dośćravo napisał(a):jak ruszam to slysze taki stukot ale to jest troche inny stukot niz przeguby cos jakby bylo luzne np sworzen ale nie jest:P przegob tez wykluczam

jak go podniosę na podnośniku uspokaja się ale za jakiś czas powraca te pukanie....
- Od: 25 lis 2007, 17:25
- Auto: Mazda 323 f (BA)1.5 16V BRC 24
Mass-XXL napisał(a):mam to samo i z czasem zaczyna się nasilać tylko na wprost stuka....
umnie też jest tak samo ale obawiam sie ze to bedzie przegub wew?!
Badałem przeguby.... wyglądają w porządku..... tylko mnie zastanawia jedna rzecz. jak jest prawa półoś długa dzielona z podporą zamontowaną do silnika i do mniej jest zamontowany przegub na wielowypuście i potem jest główka przegubu wewnętrznego... czy tam ma prawo mieć luz bo u mnie jest osiowy i poprzeczny lekki.... może zabezpieczenie poszło albo frez się kończy powoli? Jeszcze nie zaglądałem tam ale chyba spojrzę.
- Od: 25 lis 2007, 17:25
- Auto: Mazda 323 f (BA)1.5 16V BRC 24