Polerowanie, malowanie i renowacja felg
Pajko napisał(a):Do usuwania dobry też jest produkt Nobiles'u i nazywa się Zdrapka .
przykro mi ale wycofali go ze sprzedaży.
mi około miesiąc temu udało się kupić puszkę, nawet nie żle schodziło, tylko to schnie i lepiej zaraz po zdrapaniu od razu umyć felgę,
ja zamiast szpachelki używałem twardej szczotki (ale nie drucianej), o wiele bardziej mi się efekt podobał
malkolm napisał(a):przykro mi ale wycofali go ze sprzedaży
nawet nie wiedziałem , a szoda bo naprawde lepszy niż scansol
malkolm napisał(a):twardej szczotki (ale nie drucianej), o wiele bardziej mi się efekt podobał
a rys delikatnych nie było ? zamiast szpachelki używa się też drapaczek to szronu z szyb tyle ze plastik reagule z taką chemia i rożnie bywa z trwałością takiego sprzętu .
Wżucę parę moich tego rocznych a raczej tego sezonowych produkcji . Felgi głównie do BMW .
Ori M5 e34

Ori M3 e36

Hamman Hm 10"x17"

W najbliższym czasie dojdą jeszcze fotki 2 kompletów skręcanych 2 i 3 cześciowych felg
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
Pajko napisał(a):a rys delikatnych nie było ?
raczej nie, a zresztą i tak papier to zatarł, felgi były strasznie zniszczone więc i tak musiałem grubego papieru użyć
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight= tutaj na 2 stronie jest fotka, na razie jest po użyciu papieru 220,
mam też problem z jedną sztuką, 3 z 4 jakie posiadam są z miękkiego stopu, dobrze się je trze, dzisiaj próbowałem część przetrzeć i wypolerować i nie do końca się to udaje, zostaje mat,
a czwarta sztuka jest z jakiegoś twardego stopu, po użyciu papieru 350 już lepiej lśni niż reszta po paście, papier się ślizga po jej powierzchni nie zbierając prawie nic.
dodam iż kupiłem je niedawno i były malowanie, po ściągnięciu lakieru okazało się że 3 są przetaczane i najprawdopodobniej anodowane (widziałem już takie oryginalne felgi mazdy, nie były malowane) a ta jedna była zwykłym odlewem nie poddanym żadnej obróbce tylko po malowana
mam też problem z jedną sztuką, 3 z 4 jakie posiadam są z miękkiego stopu, dobrze się je trze, dzisiaj próbowałem część przetrzeć i wypolerować i nie do końca się to udaje, zostaje mat,
a czwarta sztuka jest z jakiegoś twardego stopu, po użyciu papieru 350 już lepiej lśni niż reszta po paście, papier się ślizga po jej powierzchni nie zbierając prawie nic.
dodam iż kupiłem je niedawno i były malowanie, po ściągnięciu lakieru okazało się że 3 są przetaczane i najprawdopodobniej anodowane (widziałem już takie oryginalne felgi mazdy, nie były malowane) a ta jedna była zwykłym odlewem nie poddanym żadnej obróbce tylko po malowana
seba323f napisał(a):tekkenfan nie masz jednej takiej sztuki RH na sprzedaż ? język
świeży nabytek tak więc 5 felgi nie mam
Pajko napisał(a):Troche scansolu i papiery od 220 zeby zatrzeć "rowki" pod "klar" i ogień .
to mnie troche zmartwiliście myślałem że sam papier wystarczy

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Pajko Ty to artysta jesteś
a już na pewno dobry rzemieślnik (to jakby się jakiś artysta oburzył
)
Bywasz w Krakowie
Chętnie bym oddał w Toje ręce moje stare 14" z 323 dwukolorowe , tylko cholernie daleko do Ciebie, więc może kiedyś w Krakowie można by się spotkać ...
pzdr

Bywasz w Krakowie
pzdr
szybciej nie taniej: 666 066 580
Oburzam się

ivo napisał(a):leżenie bykiem
inne zajęcia hehe typu dopieszczanie madzi . A tak pozatym to żadko kiedy robię całe felgi chyba że jakieś ładne rodzynki , kultowe koła jak BBS RS , OZ Mito czy Futura itp .
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
używał ktoś do polerowania felg pasty arexons scratch remover
http://sklepy.allegro.pl/item525175645_ ... kieru.html

a ile sztuk papierów potrzebowałbym do wypolerowania rantów w 4 felgach (jak na razie mam po 4szt: 1200, 1000, 800, 360) wystarczy czy powinienem jeszcze dokupić?

Insane Y60
zawsze lepiej żeby zostało niż w trakcie prac zabrakło 

Insane Y60