Skrzypiące szyby, szyba skacze przy opuszczaniu
1, 2
Mam 2 małe aczkolwiek upierdliwe problemy z szybami w Xedosie. Pierwszy z problemów to cholerne skrzypienie szyb w czasie jazdy po wybojach w przednich drzwiach gdy szyby są zamknięte lub lekko uchylone.
Drugim problemem jest skacząca szyba w prawych-przednich drzwiach. W momencie gdy wcisnę opuszczanie szyby, ta zjeżdżając wykonuje około 5 skoków, tak jakby blokowało ją coś na prowadnicach, a dalej zjeżdża płynnie. Przestaje skakać po otwarciu powyżej ok. 30% z całego zakresu. Co z tym zrobić? Przesmarować czymś? Silniczek jest w bardzo dobrym stanie, więc raczej bym go nie obwiniał.
Drugim problemem jest skacząca szyba w prawych-przednich drzwiach. W momencie gdy wcisnę opuszczanie szyby, ta zjeżdżając wykonuje około 5 skoków, tak jakby blokowało ją coś na prowadnicach, a dalej zjeżdża płynnie. Przestaje skakać po otwarciu powyżej ok. 30% z całego zakresu. Co z tym zrobić? Przesmarować czymś? Silniczek jest w bardzo dobrym stanie, więc raczej bym go nie obwiniał.
- Od: 7 sty 2006, 17:42
- Auto: e46 330xd eMpowered by Jetronik, 6 Mps
Ryba81 napisał(a):mi też czasami skacze, przód-prawy.
No to świetnie, że ci skacze...
Ale po co odkopywać temat z przed trzech lat?
Przecież masz napisane co zrobić.
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Nie ma za co przepraszać. W końcu masz takie prawo.
Tylko co wniosłeś do tematu swoją wypowiedzią?
Tylko co wniosłeś do tematu swoją wypowiedzią?
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
witam 
żeby nie rozpoczynać nowego tematu, mam problem ze skaczącą szybą przy opuszczaniu – trochę denerwujące to jest.
niby przesmarowałem prowadnice ale nic się nie zmieniło
mam pytanie czy tam jest jakaś mozliwość naciągnięcia tej szyby?
bo zauważyłem że jeśli opuszcze ją np na połowę to strasznie ta szyba lata tył-przód jak się weźmie ręką – może ten luz powoduję to denerwujące nierównomierne opuszczanie?
pozdr
żeby nie rozpoczynać nowego tematu, mam problem ze skaczącą szybą przy opuszczaniu – trochę denerwujące to jest.
niby przesmarowałem prowadnice ale nic się nie zmieniło
mam pytanie czy tam jest jakaś mozliwość naciągnięcia tej szyby?
bo zauważyłem że jeśli opuszcze ją np na połowę to strasznie ta szyba lata tył-przód jak się weźmie ręką – może ten luz powoduję to denerwujące nierównomierne opuszczanie?
pozdr
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Faktycznie coś jest na rzeczy. U mnie też skacze tylko przednia prawa szyba. Zabiorę się za nią wkrótce i zobaczę o co chodzi.
Chyba Mazda w tamtych latach nie przykładała zbyt wielkiej wagi do szyb. W efce (ba) obie przednie szyby się rysowały i też często skakały.
Chyba Mazda w tamtych latach nie przykładała zbyt wielkiej wagi do szyb. W efce (ba) obie przednie szyby się rysowały i też często skakały.
podejżane to zjawisko bo u mnie też tylko prawa przednia skacze. Może mazda tak ma i już?
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
no u mnie na odwrót niż u większości bo lewa przód ale tylko jak auto wcisne i sama na dół zjeżdża tak do połowy skacze później ok jest – jak po kawałku opuszczam to nie skacze
Jak widze Xed niby "bardziej luksusowa" mazda ale co do niektórych rzeczy mogli kitajce bardziej rękę przyłożyć
Jak widze Xed niby "bardziej luksusowa" mazda ale co do niektórych rzeczy mogli kitajce bardziej rękę przyłożyć
u mnie prawy przód nie to, że skacze ale za to muli.. może to pierwszy etap do skakania
323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Oczywiście u mnie też skacze ale zauważyłem że jak opuszczam ją trzymając rękę tak że wypycha szybę na zewnątrz i troche do góry to opuszcza się prawidłowo. Po mojemu dostałajakiegoś lekkiego luzu przez który blokuje szybe w początkowym stadium otwierania.
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
U mnie nic nie skacze 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
No to ja się dołączę, u mnie też skacze ta prawa przednia i też ją muli przy opuszczaniu,
Xedos kochane auto, ale błędów cała masa, a znaleźć przyczyne ciężko
Xedos kochane auto, ale błędów cała masa, a znaleźć przyczyne ciężko
[img]http://graphic.org.pl/images/jdv1284058723b.gif[/img]
- Od: 17 paź 2009, 16:06
- Auto: Ford Focus mk2 kombi 1.8 TDCi 2005r.
1, 2