Mam taki problem, że cieknie mi olej ze skrzyni biegów ale wyciek znajduje się na łączeniu przewodu olejowego z chłodnicą. Wczoraj rozebrałem trochę rzeczy które zasłaniały widok i tak to ,,zdiagnozowałem".
Podejrzewam też, że oprócz tego przewodu który doprowadza olej do skrzyni cieknie też z drugiego który wchodzi do chłodnicy powyżej tego pierwszego, potem biegnie w dół pod chłodnicą i znowu łączy się z tą samą chłodnicą po drugiej stronie symetrycznie.
Oto dwa zdjęcia przewodu od skrzyni do chłodnicy:
i zdjęcia tego drugiego przewodu który ,,oplata chłodnicę"
Dzwoniłem do AZ Auto na Puławskiej to mi powiedzieli, ze ten pierwszy przewód kosztuje 110 zł a o tym drugim to mi wpierał, że jest to przewód od wspomagania. Moim zdaniem przewód od wspomagania to jest ten drugi na trzecim zdjęciu ( ten czysty)
Powiedzieli mi też, że częściej niż te przewody to pęka chłodnica ale to można sprawdzić dopiero jak zdejmie się ten przewód.
Moje pytanie: czy to jest możliwe, żeby pękła chłodnica tak sama z siebie akurat w miejscu łączenia tych dwóch przewodów, jak to można sprawdzić?? przecież jak odkrece te dwa przewody to i tak nie bardzo zobaczę czy tam jest akurat pęknięcie i gdzie można kupić używaną chłodnicę ( jaka cena??) bo za nową krzykneli mi 1640 zł
Wogóle to co o tym sądzicie??
pozdrawiam