Zużycie paliwa | 323 BA / BH
Sluchaj, to byl taki "zart" bo ciezko mi to uwierzyc, ze bez wzgledu na to czy jedziesz 80 czy 120 km/h spala Ci 8 l i to jeszcze jest za duzo!
mi 1.6 przy spokojnej jezdzie pali 8
Prosze Cie...
- Od: 22 sie 2008, 23:57
- Auto: mx-3 1.6 DOHC 94r.moja dziunia
domyśliłem sie ale niemogłem nieodpowiedzieć :d ,jak widzisz to tobie tez coś dużo pali a z tego co czytam to mój K8 przy toczeniu sie jak emeryt powinien palić 7l, a tu nic, za to plus jest taki że jeszcze niezdażyło sie żeby mi łykneła ponad 10, a casem dostaje po pupie...
Kupie lewą dokładke pod zderzak do mx3 1.8 -może byc pęknięta
Sprzedam części mechaniczne ,zawieszenie i elementy nadwozia ciete z mx3 1.8 tanio
Sprzedam części mechaniczne ,zawieszenie i elementy nadwozia ciete z mx3 1.8 tanio
- Od: 1 paź 2008, 12:40
- Auto: mx-3 1,8 x2 :)
EndrYou napisał(a):jeszcze niezdażyło sie żeby mi łykneła ponad 10, a casem dostaje po pupie...
no to nie wiem jak Ty jeździsz.... Mój k8 pali przy spokojnej jeździe 9-11,5 a jak depne to 13-15
Są w życiu samochody, które raz widziane bywają niezapomniane...:)
Moja Madzia ;) --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=65508
Pozdrawiam, Gośka ;)
Pozdrawiam, Gośka ;)
- Od: 30 lis 2008, 13:24
- Auto: Mustang & Navara & Cooper
Moja
323F rok 96 (bez klimy) silnik 1.5 w obecnym okresie śnieżnym no to 10 leci .. większość miasto.
czy to normalne.. ? jazda spokojna!
323F rok 96 (bez klimy) silnik 1.5 w obecnym okresie śnieżnym no to 10 leci .. większość miasto.
czy to normalne.. ? jazda spokojna!
- Od: 18 gru 2008, 00:24
ManiaMX-3 napisał(a):
no to nie wiem jak Ty jeździsz.... Mój k8 pali przy spokojnej jeździe 9-11,5 a jak depne to 13-15
no jakto jak? SPOKOJNIE!
ile ci przytym łyka oleju? 15l to chyba po mieście i z pod każdych swiateł ruszajac gumy palisz?
Kupie lewą dokładke pod zderzak do mx3 1.8 -może byc pęknięta
- Od: 1 paź 2008, 12:40
- Auto: mx-3 1,8 x2 :)
EndrYou napisał(a):ile ci przytym łyka oleju? 15l to chyba po mieście i z pod każdych swiateł ruszajac gumy palisz?
oleju na 10tkm niecałe 2 litry, nie pale gumy spod każdych świateł, ale staram się jeździć dość dynamicznie
Są w życiu samochody, które raz widziane bywają niezapomniane...:)
Pozdrawiam, Gośka ;)
Pozdrawiam, Gośka ;)
- Od: 30 lis 2008, 13:24
- Auto: Mustang & Navara & Cooper
witam mam pytanie
odnośnie 323F BA...
powiedzcie mi Panowie/ Panie jak się włącza rezerwa to ile jest miej więcej w baku i ile można na tym jeszcze zrobić km ?
odnośnie 323F BA...
powiedzcie mi Panowie/ Panie jak się włącza rezerwa to ile jest miej więcej w baku i ile można na tym jeszcze zrobić km ?
przy ostatnim tankowaniu na shellu (jak zwykle z resztą) dałem się namówić na V-power 100 oktan, bo różnica w cenie między nią a V-power 95 była 15 groszy... weszło 36 litrów, reszta to V-p 95. pierwsze wrażenie: silnik jakby ciszej i bardziej kulturalnie pracował, łatwiej wkręcał się na obroty, w momencie odjęcia gazu też jakoś inaczej, po przejechaniu ok. 170 km w mieście i obserwacji wskazówki poziomu paliwa, wygląda na to, że wyraźnie więcej pali. nie sprawdzałem jak z osiągami bo ślisko i nie było gdzie
pewno jeszcze dam znać ile rzeczywiście spalił...
póki co, niczego nie szukam...
- Od: 31 maja 2007, 15:09
- Auto: 626 GF FS 136KM
Mój oleju bierze od wymiany do wymiany co 10 tysi wymiana, jak naleje do F(ull) to spada na polowe do optimum. Niewiem ile to litrów. ale że nie dolewam to się ciesze. A spalanie..... sonda mi zawiesiła się na jednym napięciu:-D i to jakimś dziwnym :-D więc pali ponad 10 jakby sie nie jechało
, ale ja mam LPG to mi spalanie na benzynce nie przeszkadza.

"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
Mazda 323 BG 91r Hatchback 1.3 benzyna
moja kochana 3 drzwiowka
poczatek września, paliwo 4,25zl moja miejscowosc 4,30zl za litr
liczmy ze 4,25zl/litr wydalem 320zl w jedna i druga strone
trasa 960k
miasto 90km
łącznie 1050
wyszło 6,9l/100km
5 osób/ każda bagaż aż po sama szybę bez polki
Moim zdaniem super wynik
moja kochana 3 drzwiowka
trasa 960k
miasto 90km
łącznie 1050
wyszło 6,9l/100km
Moim zdaniem super wynik
Mazda 323 BG 91r Hatchback 1.3 benzyna
moja kochana 3 drzwiowka
trasa 960k
miasto 90km
łącznie 1050
wyszło 6,9l/100km
Moim zdaniem super wynik
moja kochana 3 drzwiowka
trasa 960k
miasto 90km
łącznie 1050
wyszło 6,9l/100km
Moim zdaniem super wynik
Devo_Y napisał(a):przy ostatnim tankowaniu na shellu (jak zwykle z resztą) dałem się namówić na V-power 100 oktan, bo różnica w cenie między nią a V-power 95 była 15 groszy... weszło 36 litrów, reszta to V-p 95. pierwsze wrażenie: silnik jakby ciszej i bardziej kulturalnie pracował, łatwiej wkręcał się na obroty, w momencie odjęcia gazu też jakoś inaczej, po przejechaniu ok. 170 km w mieście i obserwacji wskazówki poziomu paliwa, wygląda na to, że wyraźnie więcej pali. nie sprawdzałem jak z osiągami bo ślisko i nie było gdzie![]()
Na bank spali wiecej, a to ze niby lepiej sie zbiera to akurat psychologiczne dzialanie 100 oktanow

PuchateQ napisał(a):Mazda MX-3 1,6 DOHC jechałem na Dolny Śląsk i gdy zatankowałem ponownie to wyszło, że na dystansie 730km spaliła mi 40L z małymi groszami. Jazda po błocie pośniegowym i dosyć częste wyprzedzanie, bo ludziska jak widzą śnieg to od razu w panikę wpadają i zółwią się nia drodze.
Kolego to wg.obliczen pali ci to autko 5,5 litra?!?!?...ale nie napisales czego?Sorki ale chyba wody:)
Ktore autko w zimowym okresie spali ci 5,5 litra benzynki?
-
PapaSmerf82
Kolego to wg.obliczen pali ci to autko 5,5 litra?!?!?...ale nie napisales czego?Sorki ale chyba wody:)
Ktore autko w zimowym okresie spali ci 5,5 litra benzynki?[/quote]
to w stojące i odpalane w okresie zimowym tylko w garażu ;]
Ktore autko w zimowym okresie spali ci 5,5 litra benzynki?[/quote]
to w stojące i odpalane w okresie zimowym tylko w garażu ;]