Od marca 2009 oryginalne części droższe o 10%?
1, 2
–>
smirnoff pisał mi właśnie, że od marca ceny oryginałów 10% w górę...
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
oj tam
ja przed chwila do neigo dzwonilem pytac sie o waz elastczny (przepustnica <–> przeplywomierz) – jest nowka sztuka do sciagniecia w ciagu 3 dni. Cena: 300zl
takze przy tej cenie 10% w te czy we wte... 

Ja zapytałem żeby się upewnić. Dzisiaj pytałem o częsci w carspeed i powiedzieli, żeby się spieszyć bo od marca w góre idą.
- Od: 20 lut 2009, 08:55
- Auto: Mazda 626 2.0 DITD 2000 r.
i tak nie złą kasę ode mnie wyciągają
dobrze, że zdążyłem zamówić potrzebne części do silnika 

- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Ojej, drewniana ramka do Millenii zdrożeje do 627 zł, a dekielek felgi do GD do 197 zł... To nic, cel uświęca środki
Dzięki za info.

Mazda Motor Poland.
Widzę ze juz wszyscy wiedzą o nowych pomysłach MMP 
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jestem ciekaw ile w Polskich ASO kosztują przeglądy okresowe – czy ma na to wpływ MMP (poza oczywistym dyktowaniem cen oryginalnych części/materiałów ekspl.)?
W Belgii za pierwszy (pomijam te oględziny po 1500 km) chcą około 150-180€, za drugi (dwa lata/40kkm) 180-200€.
Wiem, że Dexelię DPF liczą sobie po 16€/litr a za roboczogodzinę biorą około 60€ brutto – kwoty te nie zmieniły się przez ostatnie dwa lata. Oczywiście przegląd, przeglądowi nierówny, ale dla 6 MZR-CD to się tu zamyka w tych przedziałach i myślę, że nie są to złe ceny. A jak z tym w Polsce? Raz tylko kupiłem we Wrocławiu (Długołęka) filtr kabinowy i przy cenie Euro z lipca 2008 kosztował wyraźnie drożej niż w BXL.
W Belgii za pierwszy (pomijam te oględziny po 1500 km) chcą około 150-180€, za drugi (dwa lata/40kkm) 180-200€.
Wiem, że Dexelię DPF liczą sobie po 16€/litr a za roboczogodzinę biorą około 60€ brutto – kwoty te nie zmieniły się przez ostatnie dwa lata. Oczywiście przegląd, przeglądowi nierówny, ale dla 6 MZR-CD to się tu zamyka w tych przedziałach i myślę, że nie są to złe ceny. A jak z tym w Polsce? Raz tylko kupiłem we Wrocławiu (Długołęka) filtr kabinowy i przy cenie Euro z lipca 2008 kosztował wyraźnie drożej niż w BXL.
Wysoko sie cenią ....Bolek napisał(a): za roboczogodzinę biorą około 60€ brutto
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
1, 2