Wymiana żarówki podświetlenia zapalniczki
Strona 1 z 1
Muszę uzupełnić podświetlenie w kabinie... czy ktoś zna dokładne wymiary/parametry/oznaczenie żarówki podświetlenia zapalniczki w Mazdzie 6 z 2003r.? Przy okazji to samo w odniesieniu do żarówki w schowku po stronie pasażera...
- Od: 7 gru 2008, 02:36
- Auto: KIA Soul XL'09 1,6 CRDi
Mish napisał(a):Tylko cholera nie mogę znaleźć gdzie ją się wtyka
tej od schowka czy od popielniczki?
Od popiołki musisz zdemontować panel i jest "z tyłu" – przy okazji rozbebeszania panelu do pokręteł to zrobisz. Jak rozkręcisz to zobaczysz.
Mish napisał(a):W ASO jedna kosztuje niecałe 14zł
okazja

Mish napisał(a):pytanie dotyczyło schowka,
otwórz, wsadź głowę – u góry, tak lekko w głębi jest gniazdo
Połowiczny sukces... w schowku żarówka zamontowana – faktycznie nie pomyśleli o włączniku, tylko świeci się wraz z reflektorami... w ogóle tam żarówki nie miałem, ale już jest cacy...
W zapalniczce jest żarówka 3W...
To teraz jeszcze jedno pytanie – jaka żarówka jest w podświetleniu pokrętła regulacji natężenia oświetlenia wewnętrznego (panel przycisków na lewo od kierownicy)... Z tego co wspominali w serwisie to są jakieś mniejsze niż te w pokrętłach klimy...
UPDATE – 25.02.2009 – 20:30
Żaróweczka w zapalniczce świeci aż miło – demontaż odpowiednich elementów deski rozdzielczej przebiegł bezproblemowo... postanowiłem żarówki od pokręteł klimy zamówić jednak w ASO, podobnie jak to od pokrętła natężenia oświetlenia wewnętrznego... i tu pojawiło mi się kolejne pytanie – jak się dostać do tej żarówki? próbowałem to dzisiaj rozmontować, ale zdjąłem tylko zewnętrzny plastik i nawet żarówkę widziałem, ale nie w diabła nie mogłem się do niej dostać...
W zapalniczce jest żarówka 3W...
To teraz jeszcze jedno pytanie – jaka żarówka jest w podświetleniu pokrętła regulacji natężenia oświetlenia wewnętrznego (panel przycisków na lewo od kierownicy)... Z tego co wspominali w serwisie to są jakieś mniejsze niż te w pokrętłach klimy...
UPDATE – 25.02.2009 – 20:30
Żaróweczka w zapalniczce świeci aż miło – demontaż odpowiednich elementów deski rozdzielczej przebiegł bezproblemowo... postanowiłem żarówki od pokręteł klimy zamówić jednak w ASO, podobnie jak to od pokrętła natężenia oświetlenia wewnętrznego... i tu pojawiło mi się kolejne pytanie – jak się dostać do tej żarówki? próbowałem to dzisiaj rozmontować, ale zdjąłem tylko zewnętrzny plastik i nawet żarówkę widziałem, ale nie w diabła nie mogłem się do niej dostać...
- Od: 7 gru 2008, 02:36
- Auto: KIA Soul XL'09 1,6 CRDi
A ja się też tu dopisze, bo czytam i nic nie znajduję. Jaka jest żaróweczka w miejscu regulacji natężenia oświetlenia i jak się do niej dostać?
- Od: 17 gru 2009, 00:29
- Auto: M6 2,0 GY 136KM (~160KM) '05
Jazz 1,4 83KM '05
S-max 1,6 160KM' 12
Strona 1 z 1