Witam
Mam zamiar wymienic gumki w tloczkach zaciskow, ale pojawil sie problem – sprzedawca powiedzial ze moga wystepowac dwa modele o roznych srednicach a on nie jest skory pozniej do zwrotu towaru rozpakowanego. Z przodu moze byc podobno 57 albo 54 mm a z tylu tez jakies dwie mozliwosci, ale nie pamietam jakie (chyba 54 i cos jeszcze). Problem jest taki ze nie moge zostawic samochodu w naprawie na dwa dni a dwa razy tez jezdzic nie chce.
Czy ktos moze mi powiedziec jakie tloczki wystepuja w 626 GE FS 94r. Prosze o wypowiedzi osob ktore wiedza na 100%.
Pzdr
Zaciski hamulcowe – rozmiar tloczka??
Strona 1 z 1
Czesc, powiem Ci krotko – zmien sprzedawce, ja zmienialem z przodu i mam kupione na tyl tylko nie bylo jeszcze kiedy wymienic, nawet nie wiem jakie mialy rozmiary bo moj sprzedawca nie mial zadnych problemow z dobraniem tych gumeczek i nic mi nie mowil o roznych rozmiarach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 4 paź 2004, 14:39
- Auto: Mazda 2 1,4 16V 2006
No coz – sprzedawca szukal w katalogu a tam sam widzialem sa dwa modele. Moze wiec nalezaloby zmienic katalog najwyzej. Sam nie wiem. Kiedys kupowalem poduszki wahacza to sprzedawca sam poszedl do mojego samochodu zobaczyc, ktora chce – JC zamazalo symbol bo podobno juz sami nie wiedzieli co jest co.
Pzdr
Pzdr
Ostatnio edytowano 25 kwi 2005, 23:14 przez SHY, łącznie edytowano 1 raz
SHY
Działa jeszcze?Smirnoff napisał(a):zakładałem jeden do swojej to wiem
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Działa jeszcze?Smirnoff napisał(a):zakładałem jeden do swojej to wiem
No ba, nawet działa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pozdrawiam
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Tak jest . W opakowaniu jest wszystko co powinno być do pełnej naprawy zacisku .Achemenid napisał(a):W orginale do GV/GD tyl jest takie oznaczenie :
GJ25_26-44Z
W zamiennikach są tylko gumki na tłoki a gdzie zestawy na prowadnice ? To tez jest bardzo istota częsć.........
Bo nie mają porównania z oryginałem ( mowa tu o mechanikach ktorzy robią wszystkie auta ) SM , zgadzam sie ze Autofren jest lepszy od tego badziewia z JC ale mimo wszystko daleka droga do oryginału.Smirnoff napisał(a):na zestawy Autofren'a na razie ludzie nie narzekają.
Używałem tej firmy jak tylko weszli na rynek ( Carix to chyba prowadzi ) bo oryginał był [tiiit] drogi no i sporo samochodów wracało chodzi o zaciski tylne ...... W tej chwili dostępne są zestawy do zaciskow w cenie 330 tył oraz 250 przod . Zrobisz raz i masz spokój na 100 tysi.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Nie pasujeAchemenid napisał(a):jak pasuje od 626 GV 2,2l f2 93
Strona 1 z 1