Problem z odpalaniem i kontrolą trakcji
Strona 1 z 1
Witam mam problem bo tak:jak jest zimna to pali na dotyk,jak jest ciepła to trzeba pokręcić z 3 sekundy,ale jak wyłączysz i od razu włączysz to też ładnie odpala,mx6 2.5V6 help,drugie mam wrażenie że kontrola trakcji działa w bardzo znikomym stopniu,wręcz nie działa wogle,słychać że coś zabuczy przy poślizgu ale dużych efektów nie ma,a i nie zapala się kontrolka podczas poślizgu czy to normalne?
Ostatnio edytowano 19 lut 2009, 22:31 przez emiksszesc, łącznie edytowano 2 razy
-
emiksszesc
emiksszesc napisał(a):drugie mam wrażenie że kontrola trakcji działa w bardzo znikomym stopniu,wręcz nie działa wogle,słychać że coś zabuczy przy poślizgu ale dużych efektów nie ma
Nie ma kontroli trakcji w MX-6. A przy poślizgu pewnie słyszysz lekkie łomotanie i czujesz na pedale hamulca, tak jest jak się włącza ABS.
emiksszesc napisał(a):a i nie zapala się kontrolka podczas poślizgu czy to normalne?
Ja tam patrzę na drogę

Po opisie trudno powiedzieć czy u Ciebie jest on sprawny czy nie. Jednak zapalenie się kontrolki ABS(taka z symbolem samochodu w "poślizgu") w czasie jazdy oznaczałoby awarię tego systemu. Odnośnie kodów błędu ABS znajdziesz je na forum. 
- Od: 7 sty 2006, 00:12
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 93'
Miałem kilka dni temu taki przypadek. Podjeżdżałem pod strome, oblodzone i zaśnieżone wniesienie z prędkością ok. 5 cm/10 sekund, koła non stop "mieliły" w miejscu i nagle przed samym wyjazdem bach-po oczach zaczęła dawać mi pomarańczowa kontrolka ABS-ualfacym napisał(a):zapalenie się kontrolki ABS(taka z symbolem samochodu w "poślizgu") w czasie jazdy oznaczałoby awarię tego systemu

Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Hugo napisał(a):Morał: chyba pomiędzy któryś z czujników ABS-u, a pierścień zębaty dostał się śnieg i spowodował błąd "na chwilę", kyóry zniknął po zgaszeniu auta
nieee,zly moral.Przednie kola sie obracaly a [jakie?] staly wiec wystapil blad ale kasowalny.Tak samo sie dzieje na homowni albo podczas dluzszej zabawy na lodzie z zaciagnietym ręcznym
normalna rzecz
-
waldii
waldii napisał(a):nieee,zly moral.Przednie kola sie obracaly a [jakie?] staly wiec wystapil blad ale kasowalny.Tak samo sie dzieje na homowni albo podczas dluzszej zabawy na lodzie z zaciagnietym ręcznym normalna rzecz
Pozdrawiam Hubert
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
emiksszesc napisał(a):trzeba pokręcić z 3 sekundy
Najprawdopodobniej czujnik halla w aparacie zapłnowym – miałem tak samo... można naprawić czujnik na allegro albo kupić drugi aparat kompletny
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
emiksszesc napisał(a):mam wrażenie że kontrola trakcji działa w bardzo znikomym stopniu,wręcz nie działa wogle
co jest jak najbardziej normalne, biorąc pod uwagę że w modelu MX6 i generacji GE (do 1997) kontrola trakcji w ogóle nie była dostępna
to spoko dzieki za pomoc,jak coś to mam komplet lamp tylnych do mx6(jedna z przeciwmgielną druga cofania)
-
emiksszesc
Strona 1 z 1