Witam.
Mam nastpujący problem. Przy skręcie w prawo wydostaje się z mojej Mazdy dziwny dzwię jakby ocierania klocków o tarczę, którego częstotliwość zmienia się wraz z prędkością. Najdziwniejsze jest to, że występuje on tylko przy skręcie w prawo. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem?
Dziwne dźwięki przy skręcaniu
Strona 1 z 1
Ja miałem coś podobnego. Po zmianie z letnich alufelg na mniejsze zimówki stalowe (z 16" na 15") przy skrecie w prawo ostrym przy ok. 30-40-50km/h słyszałem dziwne tarcie. Po wizycie u Jaksy, zdjęciu koła itd. okazało się że miałem wywalony już ten element gumowy w lewym wahaczu przy czym akurat wyszło na to że miałem właśnie lewy wahacz jakiś zamiennik, który ma inne ułożenie niż oryginał. Po wymianie jak ręką odjął 
- Od: 18 paź 2008, 19:48
- Auto: Mazda 6 GY 2004r 2,0 136KM
u mnie tez juz tak
dwa razy chrobotalo..
i byl to kamien, niewielki ,
ktory tam gdzies wlecial....,
ale na krotko...
E.
dwa razy chrobotalo..
i byl to kamien, niewielki ,
ktory tam gdzies wlecial....,
ale na krotko...
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam.
Proszę o pomoc w diagnostyce. Przy wymianie opon na zimowe (felgi 15') zauważyłem że gdy skręcam w lewo przy małej prędkości (np. parkując na parkingu) coś trzeszczy, piszczy jakby metal tarł o metal
Wiem że nie jest to wina kończących się klocków hamulcowych, ponieważ taka sytuacja nie występuje gdy mam załóżone opony letnie na felgach aluminiowych 16'. Czy koś z Was spotkach sie z czymś takim?
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc w diagnostyce. Przy wymianie opon na zimowe (felgi 15') zauważyłem że gdy skręcam w lewo przy małej prędkości (np. parkując na parkingu) coś trzeszczy, piszczy jakby metal tarł o metal
Wiem że nie jest to wina kończących się klocków hamulcowych, ponieważ taka sytuacja nie występuje gdy mam załóżone opony letnie na felgach aluminiowych 16'. Czy koś z Was spotkach sie z czymś takim?
Proszę o pomoc.
- Od: 15 lut 2009, 11:45
- Auto: Mazda 6 sport kombi 2,0 MZR 2008
podpinając się pod temat (nie chce tworzyć nowego)
podczas mrozów objawił mi się problem, wcześniej nie było tego
otóż podczas skręcania bez różnicy, w którą stronę czy prawo czy lewo wydobywa się chrobot, jakby coś tarło o coś. coś obciera i nie wiem co
najdziwniejsze w tym jest to, że słychać to przy dodawaniu gazu w zakręcie, jak wchodzę z większą prędkością w zakręt ale bez gazu to nic nie ociera, a tylko gaz będzie od razu słychać.
i jak skręcam w prawo, to dźwięk jakby silniejszy z prawej strony, a jak w lewo to z lewej strony
cóż to może być ?
podczas mrozów objawił mi się problem, wcześniej nie było tego
otóż podczas skręcania bez różnicy, w którą stronę czy prawo czy lewo wydobywa się chrobot, jakby coś tarło o coś. coś obciera i nie wiem co
najdziwniejsze w tym jest to, że słychać to przy dodawaniu gazu w zakręcie, jak wchodzę z większą prędkością w zakręt ale bez gazu to nic nie ociera, a tylko gaz będzie od razu słychać.
i jak skręcam w prawo, to dźwięk jakby silniejszy z prawej strony, a jak w lewo to z lewej strony
cóż to może być ?
- Od: 5 lut 2012, 14:15
- Auto: Mazda 6 2.0 136KM diesel 2004
Witam
Wczoraj podczas jazy zauważyłem w mojej mazdzie 6 1.8 benzyna 2002r. dziwny odgłos z przednich kół podobny do pisku lub jęku wydobywa się on pod czas ostrego skrętu w lewo a nawet na rondzie podczas jazdy na wprost jest ok co to może być ja obstawiam łożysko ale jestem laikiem w tej dziedzinie może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem
Wczoraj podczas jazy zauważyłem w mojej mazdzie 6 1.8 benzyna 2002r. dziwny odgłos z przednich kół podobny do pisku lub jęku wydobywa się on pod czas ostrego skrętu w lewo a nawet na rondzie podczas jazdy na wprost jest ok co to może być ja obstawiam łożysko ale jestem laikiem w tej dziedzinie może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem
-
marlab10@wp.pl
Proszę o zapoznanie się z zasadami panującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
PS. tym razem przeniosłem.Proszę uzupełnić profil i używać znaków interpunkcyjnych...
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
PS. tym razem przeniosłem.Proszę uzupełnić profil i używać znaków interpunkcyjnych...
albo przy jakiś pracach dogięta została blacha ochronna tarczy lub dostał się tam jakiś kamień itp..
pozdr.
E
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1