Dysuksja nad organizacją megaspota '05
Jestem za BIELICE w terminie 2lipca.
. termin chyba dogodny dla uczacych sie i uropowiczow .
bardo centralne polozenie .
. bardzo dogodny na zlot gwiazdzistyz calej polski
niezle warunki zakwaterowania i mozliwosci kempingu (namioty)
. termin chyba dogodny dla uczacych sie i uropowiczow .
bardo centralne polozenie .
. bardzo dogodny na zlot gwiazdzistyz calej polski
niezle warunki zakwaterowania i mozliwosci kempingu (namioty)
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
Borsk ma najlepsze warunki i same zalety ale ma jedną wadę ludzie z wrocka czy wogóle ze sląska i podkarpacia maja po 600, 700 km, a do Bielic juz tylko połowa tej odległości, myślę że ankieta rozwiązałaby problem bo jeżeli oni nie maja nic przeciwko to borsk jest the best.
Nawet Chuck Norris jeździ Mazdą!!
- Od: 20 sty 2005, 17:09
- Auto: 323F BA KF
To ja popisze odległości
Borsk
Tarnobrzeg 582
kraków 588
Lublin 506
wrocław 418
rzeszów 641
opole 480
poznań 239
warszawa 345
gdańsk 85
analogicznie
Bielice –
Tarnobrzeg 325
kraków 312
Lublin 312
wrocław 239
rzeszów 385
opole 248
poznań 169
warszawa 144
gdańsk 297
Bielice faktycznie bliżej dla wszystkich
Dla mnie lepiej zrobić 320 niz 580 ale jak czas będe miał to i 580 sie przejedzie
Borsk
Tarnobrzeg 582
kraków 588
Lublin 506
wrocław 418
rzeszów 641
opole 480
poznań 239
warszawa 345
gdańsk 85
analogicznie
Bielice –
Tarnobrzeg 325
kraków 312
Lublin 312
wrocław 239
rzeszów 385
opole 248
poznań 169
warszawa 144
gdańsk 297
Bielice faktycznie bliżej dla wszystkich
Dla mnie lepiej zrobić 320 niz 580 ale jak czas będe miał to i 580 sie przejedzie
- Od: 19 mar 2004, 18:03
Achemenid napisał(a):kempingu (namioty)
a gdzie Ty widzisz takie możliwości........bo ja nigdzie!!!W zadnej z podanych przeze mnie lokalizacji nie ma mozliwości spania w namiocie,jak i równiez nie jest to mozliwe na lotnisku
SimoneuS napisał(a):konkretnych danych
jakich??Bo dla mnie to wszystko jest jasne.Fotek lotniska niestety nie bedzie,dzisiaj tam byłem i nie pozwolono mi na fotografowanie,jednak podczas zlotu bedzie taka możliwość gdyż cześć lotniska na której byłby mozliwy zlot bedzie z dala od obiektów wojskowych
Pozatym nie widze mozliwości organizacji zlotu w miejscu gdzie dojazd do lotniska w obie strony to 70 km widząc po tym co działo sie w Rykach(jedni chcą wracać a drudzy jeszcze zostać)
Druga sprawa,pewnie cześć osób bedzie z dziećmi a taka odległość to przeszkoda na wypadek gdyby dziecko musiało wracać na miejsce zakwaterowania.
Jest jeszcze wiele minusów o których nie mam czasu tu pisać.Pewnie nasunie sie wam pytanie to po co ja wogóle o tym napisałem i wstawiałem foty............a no po to ze obiecałem ze sie wszystkiego dowiem i przedstawie jak wygląda sytuacjia jednoczesnie podkreslając iż może być problem z noclegami w promieniu paru kilometrów od miejsca zlotu i tak tez jest.Nie mam zamiaru brać odpowiedzialności za ludzi,biorąc pod uwage iż nie wszscy z nas są zdyscyplinowani i nie wszyscy beda słuchać co sie do nich mówi!!!
Zresztą moją koncepcją na fajny zlot byłby albo Poznański tor,albo tor pod Częstochową,ale niestety nie mam czasu aby tam sie wybrać.Ćwiartka,slalom to naprawde fajna sprawa ale to dzieje sie na wszystkich zlotach,a jazda po torze to swego rodzaju ewenement.Ale pewnie nie jest to możliwe bo ludzie z tamtych terenów już raz mieli pole do popisu i dupa.Wszyscy potrafia gadać ze tak i owak a jak trzeba coś zrobić to..........................A z torem w Poznaniu lub Częstochowie wystarczy podjechać,ustalić wolny termin zapłacić kase i jest i nie piszcie ża tak nie da rady bo.....
- Od: 18 kwi 2004, 13:00
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa.Organizując dwa dni temu Otwarcie Sezonu w Skierkach napisałem blisko dwa tygodnie wczesniej termin i jak to ma wyglądać,ludzie mieli tylko przyjechać...................no i przyjechało 4 osoby z klubu
serdecznie im dziekuje.Dodam tylko iz uczestnictwo w spotkaniu było nieodpłatne!!!Wiem że dwa tygodnie to może niewiele ale z Łodzi lub Wawy do Skierniewic jest mniej wiecej po 70km
Pozostawiam to do Waszych przemysleń a mysle że zlot warty był zainteresowania!!!
- Od: 18 kwi 2004, 13:00
dzieki za zaproszenie Jerry. gratuluje świetnie zorganizowaniej imprezy. gdyby jeszcze tylko widzów bardziej dało sie zdyscyplinować... no ale na to już wpływu do końca nie mieliście. impreza na 5+ i chetnie przejade sie do was znowu.
pozdrawiam
Hawkins
pozdrawiam
Hawkins
hmmm a ja proponuje spot w lodzi w okolicach 25-26 czerwiec 
- Od: 21 paź 2003, 13:53
- Auto: najpiękniejsze :)
Niqs jako przedstawiciel regionu moglbys byc dla innych przykladem i w profilu miec poprawnie wypelnione rubryki a tam gdzie jest AUTKO to wstaw auto a nie reklame prywatna .Wdaje sie mi ze bycie przedstwawicielem do czegos zabowiazuje .
A czy nie mozna skrzystac z doswiadczeni innych klubow gdzie oni organizuja spoty , a lotnisko jest tak nie zbedne ,czy 1/4 musi byc (technicznie nie jestesmy , do tego tak naprawde przygotowani ,sprzet i bezpieczenistwo )
Bielice to byl dla mnie argument z powodu centralnego polozenia ,a przeciez mozna to zorganizowac w Zamosciu ,Kazimiezu nad wisla , Sandomiezu , czy Czestochowa lub nawet Lodz
A czy nie mozna skrzystac z doswiadczeni innych klubow gdzie oni organizuja spoty , a lotnisko jest tak nie zbedne ,czy 1/4 musi byc (technicznie nie jestesmy , do tego tak naprawde przygotowani ,sprzet i bezpieczenistwo )
Bielice to byl dla mnie argument z powodu centralnego polozenia ,a przeciez mozna to zorganizowac w Zamosciu ,Kazimiezu nad wisla , Sandomiezu , czy Czestochowa lub nawet Lodz
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
Achemenid
przede wszystkim jak juz to nie moglbys a moglabys
a drugie jestem w klubie prawie 3 lata i jestes pierwszy ktoremu cos sie nie podoba.
a po trzecie strona ktora tam jest jest moja prywatna strona i wina jest moderatora ze ja podciagnal pod strone auta, moze dlatego ze ogladal zawartosc strony i wie ze sa tam zdjecia naszej mazdy
a autko mam najpiekniejsze
!!!
przede wszystkim jak juz to nie moglbys a moglabys
a drugie jestem w klubie prawie 3 lata i jestes pierwszy ktoremu cos sie nie podoba.
a po trzecie strona ktora tam jest jest moja prywatna strona i wina jest moderatora ze ja podciagnal pod strone auta, moze dlatego ze ogladal zawartosc strony i wie ze sa tam zdjecia naszej mazdy
a autko mam najpiekniejsze

- Od: 21 paź 2003, 13:53
- Auto: najpiękniejsze :)
niqs napisał(a):hmmm a ja proponuje spot w lodzi w okolicach 25-26 czerwiec
michal_krakoof napisał(a):A co do 25 czerwca to będzie osobny post
Czy to jest propozycja na spota ogolnopolskiego? Jesli spot ma byc regionalny, to przesuncie jego termin ze wzgledu na organizowany w tym czasie spot ogolnopolski.
http://forum.mazdaspeed.pl/templates/Li ... nipost.gif
Pozdrawiam.
P.S. Jesli chodzi o pole "auto", to powinni miec je wypelnione przynajmniej te osoby, ktore korzystaja z forum warsztatowego. Przycisk "www" jest wciaz odnosnikiem do strony, a nie tematu w dziale "nasze mazdy".
Ostatnio edytowano 25 kwi 2005, 14:25 przez Paweł, łącznie edytowano 1 raz
the right man in the wrong place...
Zresztą moją koncepcją na fajny zlot byłby albo Poznański tor,albo tor pod Częstochową,ale niestety nie mam czasu aby tam sie wybrać.Ćwiartka,slalom to naprawde fajna sprawa ale to dzieje sie na wszystkich zlotach,a jazda po torze to swego rodzaju ewenement.Ale pewnie nie jest to możliwe bo ludzie z tamtych terenów już raz mieli pole do popisu i dupa.Wszyscy potrafia gadać ze tak i owak a jak trzeba coś zrobić to..........................A z torem w Poznaniu lub Częstochowie wystarczy podjechać,ustalić wolny termin zapłacić kase i jest i nie piszcie ża tak nie da rady bo.....bo da rade
pewnie, że da radę
dzisiaj rozmawiałem o Torze Poznań, i tak
– wynajęcie toru 510 zł/godzinę (chyba brutto)
– wynajęcie toru kartingowego na Torze Poznań 310zł zł/godzinę (chyba brutto)
– obsługa medyczna 800 zł + VAT – obowiązkowo
najbliższy wolny termin (niedziele odpadają – giełda):
– pażdziernik 2005
– i przez przypadek 28 maja 2005
– potem tylko 2006 i to nie we wszystkie dni
i co Wy na to???????
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
- Od: 11 lis 2003, 20:57
Trzeba by to porownac z torem w Miedzianej Gorze (Kielce). Dla nas chyba wystarczajacym.
Ostatnio edytowano 25 kwi 2005, 16:18 przez Paweł, łącznie edytowano 1 raz
SimoneuS napisał(a):– wynajęcie toru 510 zł/godzinę (chyba brutto)
– wynajęcie toru kartingowego na Torze Poznań 310zł zł/godzinę (chyba brutto)
– obsługa medyczna 800 zł + VAT – obowiązkowo
koszmar
Oficjalna cena na torze w Miedzianej Gorze, to 500 PLN za 1 godzine. Sa podobno ceny negocjowane, ale nie wiem na jakich zasadach i czy w ogole mamy szanse o tym rozmawiac.
to tak jak w Poznaniu, tylko jeszcze pytanie o koszty dodatkowe, czy są obowiązkowe:
– ubezpieczenie ?
– obsługa medyczna ?
– ubezpieczenie ?
– obsługa medyczna ?
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
- Od: 11 lis 2003, 20:57
SimoneuS napisał(a):to tak jak w Poznaniu, tylko jeszcze pytanie o koszty dodatkowe
Nie ma kosztow dodatkowych. Oczywiscie rowniez olbrzymie problemy z terminami.
Jerry napisał(a):Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa.Organizując dwa dni temu Otwarcie Sezonu w Skierkach napisałem blisko dwa tygodnie wczesniej termin i jak to ma wyglądać,ludzie mieli tylko przyjechać...................no i przyjechało 4 osoby z klubu serdecznie im dziekuje.Dodam tylko iz uczestnictwo w spotkaniu było nieodpłatne!!!Wiem że dwa tygodnie to może niewiele ale z Łodzi lub Wawy do Skierniewic jest mniej wiecej po 70km Pozostawiam to do Waszych przemysleń a mysle że zlot warty był zainteresowania!
bylem i co do MS nasunela mi sie jedna refleksja – jedna wielka szkoda ze Jerry nie odreganizuje duzych spotow wg jego ideii. Wtedy niektorzy mogli by zobaczyc ze wcale nie trzeba miec "legalnego" loga itp itd zeby byl mega wypasiony zlot
Główno-dowodzący LOŻY VIP'ów
- Od: 25 sie 2004, 12:23
- Auto: Passat B7
BORSK – parę informacji – będę na bieżąco uzupełniał.
Ośrodek Wypoczynkowy "Czarnowodzianka"
Koszt noclegu to około 25 zł za osobe. Całodzienne wyżywienia – 30 zł. Domki zkanalizowane, bieżąca woda ciepła + zimna. Możliwość zorganizowania ogniska.
Lotnisko – z informacji uzyskanej na razie w Ośrodku Wypoczynkowym (jako że odbywają się tam podobnego typu spotkania, więc wiedza o co chodzi), właścicielem jest Agencja Mienia Wojskowego (chyba?) w Bydgoszczy. Pogadam z moim sąsiadem który pracuje w oddziale w Gdańsku i zobaczę jakie są możliwości. Co prawda facet z którym rozmawiałem twierdził, że dużo imprez odbywa się tam mniej więcej "na dziko" – powiadamia się tylko miejscowy posterunek policji – ale wolę to posprawdzać.
Zdjęcia i więcej informacji w anstępnym tygodniu – mam zamiar wybrać się tam na mały rekonesans
Ośrodek Wypoczynkowy "Czarnowodzianka"
Koszt noclegu to około 25 zł za osobe. Całodzienne wyżywienia – 30 zł. Domki zkanalizowane, bieżąca woda ciepła + zimna. Możliwość zorganizowania ogniska.
Lotnisko – z informacji uzyskanej na razie w Ośrodku Wypoczynkowym (jako że odbywają się tam podobnego typu spotkania, więc wiedza o co chodzi), właścicielem jest Agencja Mienia Wojskowego (chyba?) w Bydgoszczy. Pogadam z moim sąsiadem który pracuje w oddziale w Gdańsku i zobaczę jakie są możliwości. Co prawda facet z którym rozmawiałem twierdził, że dużo imprez odbywa się tam mniej więcej "na dziko" – powiadamia się tylko miejscowy posterunek policji – ale wolę to posprawdzać.
Zdjęcia i więcej informacji w anstępnym tygodniu – mam zamiar wybrać się tam na mały rekonesans
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
P0L4K napisał(a):bylem i co do MS nasunela mi sie jedna refleksja
Pol4k, co Ty znow marudzisz malkontencie. Jako Przedstawiciel sam wez sie do roboty, zamiast stekac...
Huano napisał(a):BORSK – parę informacji
Swietnie. Co do lotnisk, to praktycznie do konca tygodnia musimy podjac decyzje i rezerwowac terminy.