RX 8 – Problem z odpalaniem
No właśnie pod kompa od siebie z firmy już podpiołem. Wyskoczył błąd czujnika położenia wału korbowego, ale po skasowaniu już się więcej nie pojawił. Co takie mam przeczucie, że moze to świece. Chętnie zadzwoniłbym do Kojota ale nie mam numeru, może mi ktoś udostępnić ?
JAPAN RULEZZZ 

- Od: 21 sie 2008, 11:47
- Auto: Mazda RX-8
sprawdz czy iskra jest i czy pompa paliwa dziala tel 668824980
SILNIK WANKLA OD A-Z ! WSZYSTKIE Japońce
Naprawa, tuning, skup i sprzedaż!
https://www.facebook.com/kojotgarage
668 824 980 – Kojot
www.kojotmagazine.pl
-------------------------------------------------
Zielonka k/ Warszawy
ul. Paderewskiego 2
668 824 980 – Kojot
www.kojotmagazine.pl
Zielonka k/ Warszawy
ul. Paderewskiego 2
_Pe-Pe_ napisał(a):oki słuchajcie mam taki dziwny schemat, z odpalaniem... np. rano po całej nocy jakide do auta odpalic to odpala po 2 sekundach, jest oki, ale np jak jade na siłownie czy do szkoły czy gdzieś i zostawiam je na 2h to juz jak wracam i chce odpalic to czasem i 6-7sekund czekama 2 razy zdarzylo mi sie ze ciągło i ciągło i nie chciało zaskoczyc (myslalem ze swiece zalało), dopiero po dłużej chwili za 3 razem odpalił... o co chodziktos wie?? ...świece? cewki? kable
poradźcie.. please
dołączam sie do pytania. mam podobny problem, czasami tak jest, ze jak pokonam wiekszy kawalek (nie gasze na zimnym silniku), np zrobie zakupy, wracam do auta i nie chce zaskoczyc od razu, trzeba krecic kilka ladnych sekund, wole wtedy trzymac, bo jak bede probowal drugi raz, to moze sie zalac silnik, co to moze byc? swiecie mialem wymieniane jakies 2000 km temu...
- Od: 9 kwi 2008, 20:13
dzieki ci DAWIDRX, bo juz wydawało mi się ze mnie tu olewaja
Chlopacy to co wiecie,co może być z naszymi rexami, czemu tak dlugo odpalają? czy to problem świec? cewek? wilgotnych kabli czy nie wiem juz czego.... prosze o łopatologiczne wyjasnienie jesli ktos moze.... prosze... 
Raj Młodocianych Bogów.... " ... tego nie mozna poznać jak sie tym nie żyje ... "
- Od: 11 lis 2007, 01:16
- Auto: Mazda RX8.. '04 rok
dawidrx napisał(a):_Pe-Pe_ napisał(a):oki słuchajcie mam taki dziwny schemat, z odpalaniem... np. rano po całej nocy jakide do auta odpalic to odpala po 2 sekundach, jest oki, ale np jak jade na siłownie czy do szkoły czy gdzieś i zostawiam je na 2h to juz jak wracam i chce odpalic to czasem i 6-7sekund czekama 2 razy zdarzylo mi sie ze ciągło i ciągło i nie chciało zaskoczyc (myslalem ze swiece zalało), dopiero po dłużej chwili za 3 razem odpalił... o co chodziktos wie?? ...świece? cewki? kable
poradźcie.. please
dołączam sie do pytania. mam podobny problem, czasami tak jest, ze jak pokonam wiekszy kawalek (nie gasze na zimnym silniku), np zrobie zakupy, wracam do auta i nie chce zaskoczyc od razu, trzeba krecic kilka ladnych sekund, wole wtedy trzymac, bo jak bede probowal drugi raz, to moze sie zalac silnik, co to moze byc? swiecie mialem wymieniane jakies 2000 km temu...
Podejrzewam że te silniki zawsze lekko się zalewają i dlatego tak jest.
U mnie zapala normalnie – tak myślałem dopóki np. nie odpaliłem nowej Astry albo Civica, ale dalej wydaje mi się jak czytam Wasze opinie to u mnie jest 'na cyk'.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

Witamy w klubie.Moja cudowna diablica postała 10 dni i...kicha.Odpalałam ja na postoju dwa razy w ciągu tych 10 dni i chodziła po pół godziny.Kurde coś spieprzyłam a jezdzę nią juz 1,5roku i nigdy nic mi sie nie przytrafiło bo pilnuje zasad by nie odpalać na moment dla wujka czy dziadka.Cholera.Odpalam i nic zero reakcji.Kręci sie wszystko a autko nie odpala.Zagladam tU do Was na forum i wszystko jasne.Mam nadzieję
Świece zamówione...Miałam ochotę wypróbować sposób na odpalanie z dwójki,ale troche sie boję,że jak to nie świece to cos spieprzymy więcej.MAM NADZIEJĘ,że jak juz je wkręcimy to wszystko bedzie w porządku.Ależ mnie ta miłośc kosztuje zdrowia. 
- Od: 25 lut 2009, 12:03
- Auto: MAZDA RX8 RENESIS
Witamy w klubie.Moja cudowna diablica postała 10 dni i...kicha.Odpalałam ja na postoju dwa razy w ciągu tych 10 dni i chodziła po pół godziny.Kurde coś spieprzyłam a jezdzę nią juz 1,5roku i nigdy nic mi sie nie przytrafiło bo pilnuje zasad by nie odpalać na moment dla wujka czy dziadka.Cholera.Odpalam i nic zero reakcji.Kręci sie wszystko a autko nie odpala.Zagladam tU do Was na forum i wszystko jasne.Mam nadzieję
Świece zamówione...Miałam ochotę wypróbować sposób na odpalanie z dwójki,ale troche sie boję,że jak to nie świece to cos spieprzymy więcej.MAM NADZIEJĘ,że jak juz je wkręcimy to wszystko bedzie w porządku.Ależ mnie ta miłośc kosztuje zdrowia. 
Witam wszystkich!!!!Mam pytanko odnosnie wymiany plynu chlodniczego w RX-8 orjentuje sie moze ktos gdzie sie go spuszcza i czy jest jakis specjalny patent czy pospolicie
?? Pozdrawiam i milej jazdy zycze!!!!
- Od: 15 lut 2009, 22:27
- Auto: mazdaRX8,
..REX.. napisał(a):Witam wszystkich!!!!Mam pytanko odnosnie wymiany plynu chlodniczego w RX-8 orjentuje sie moze ktos gdzie sie go spuszcza i czy jest jakis specjalny patent czy pospolicie?? Pozdrawiam i milej jazdy zycze!!!!
Na to pytanie ci nie odpowiem, bo nigdy w to się nie bawiłem. Ale obejrzałem sobie fotki, piękna Madzia.
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
Wydaje mi się że po prostu trzebać dbać o ten samochód, zdecydowanie bardziej niż o zwykły tłokowiec, bo jak wiemy, ReXy są znacznie delikatniejsze jeśli chodzi o silnik. Czyli absolutnie NIE gazować go na zimnym, rozgrzać najpierw i zapewne też jest wskazane nei gasić od razu po ostrej jeździe, żeby się ostudził trochę silik na smarowaniu... Poza tym widać, po stanie lakieru, że ktoś dbał naprawdę o to auto, było ono oczkiem w głowie właściciela. Stan mnei w sumie nie dziwi, biorąc pod uwagę że jest to auto z niemiec, a tam, jak wiadomo ludzie dbają o samochody, niemniej mnie też zaskakuje trochę idealny wręcz stan wizualny jak na taki przebieg... Ale jak najbardziej gratuluję pięknego autka i życzę nam wszystkim
co najmniej 300 tys wytrzymanych przez nasze skarbki

- Od: 17 gru 2008, 17:19
- Auto: "Magdalenka" RX-8, '04 231 KM
w razie nietypowyh problemuw z rx7.8 to dzwoncie to pomogr pozdro
SILNIK WANKLA OD A-Z ! WSZYSTKIE Japońce
668 824 980 – Kojot
www.kojotmagazine.pl
Zielonka k/ Warszawy
ul. Paderewskiego 2
668 824 980 – Kojot
www.kojotmagazine.pl
Zielonka k/ Warszawy
ul. Paderewskiego 2
ponawiam swoje pytanie. mam taki problem: pokonuje jakis odcinek swoja madzia (nie gasze na zimnym silniku), gasze i ide np do sklepu, wracam za jakies kilka minut i nie moge uruchomic od razu. musze krecic kilka ladnych sekund lub nawet probowac kilka razy, dzisiaj krecilem 3 razy gdzies tak po 7-8 sekund i dopiero wtedy zaskoczylo. co to moze byc? nie dawno, gdzies tak po nowym roku mialem wymieniane swiecie. prosze o pomoc, bo juz mnie to zaczyna naprawde martwic
- Od: 9 kwi 2008, 20:13
dawidrx napisał(a):ponawiam swoje pytanie. mam taki problem: pokonuje jakis odcinek swoja madzia (nie gasze na zimnym silniku), gasze i ide np do sklepu, wracam za jakies kilka minut i nie moge uruchomic od razu. musze krecic kilka ladnych sekund lub nawet probowac kilka razy, dzisiaj krecilem 3 razy gdzies tak po 7-8 sekund i dopiero wtedy zaskoczylo. co to moze byc? nie dawno, gdzies tak po nowym roku mialem wymieniane swiecie. prosze o pomoc, bo juz mnie to zaczyna naprawde martwic
Nie tak dawno przyjechał do mnie właściciel RX-8 z takim samym problemem. Sprzedałem mu cewki i Jego problem minął.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::

Niedawno kupiłem RX-8 w usa.
Jako, że samochód stał na placu pół roku albo dłużej poradzono mi, żebym przed pierwszym odpaleniem silnika, wykręcił świece i wstrzyknął trochę oleju do każdego cylindra, żeby silnik od razu był smarowany.
Pytanie brzmi czy uważacie, że taka procedura ma sens?
A jeśli tak to jak te świece wykręcić i jakim kluczem?
pozdr,
Tomek
Jako, że samochód stał na placu pół roku albo dłużej poradzono mi, żebym przed pierwszym odpaleniem silnika, wykręcił świece i wstrzyknął trochę oleju do każdego cylindra, żeby silnik od razu był smarowany.
Pytanie brzmi czy uważacie, że taka procedura ma sens?
A jeśli tak to jak te świece wykręcić i jakim kluczem?
pozdr,
Tomek
-
tommy r6
Czy ma sens to nie wiem ale jak ?:P Normlanie, jak wszystko inne co się wykręca
Jakim kluczem ?:P Numeru Ci nie podam ale raczej nakrętka się niczym nie rózni od tych na innych świecach
Jakim kluczem ?:P Numeru Ci nie podam ale raczej nakrętka się niczym nie rózni od tych na innych świecach
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
http://www.rxklub.pl