Witam!
Mam problem z kontrolka hamulca recznego.Mianowicie jakis czas temu kontrolka sie zaswiecila i swieci do tej pory.W niektorych przypadkach kontrolka gasnie zeby po jakims czasie sie zaswiecic spowrotem.Hamulce niedawno wyminialem i nie mam pomyslu co to moze byc.Do mechanika jeszcze nie jechalem bo wole najpierw zasiegnac opini na forum.
pozdrawiam
Kontrolka hamulca recznego cos nie tak ...
Strona 1 z 1
mysle ze jak zajzysz tam do hamulca recznego (tam gdzie sie śrubką linke naciąga) u mnie w GB wystarczy osłose gumową odgiąć i widać. to pod recznym bedzie taki pstryczek jak przy dzwiach: dzwi sie zamykają to "coś " sie wciska i swiatełko w kabinie gaśnie. Mysle ze kontrolka recznego bedzie działała na podobnej zasadzie moze wystarczy ów pstryczek nasmarować wd40 czy cos w tyn stylu bo sie zacioł w pozycji "on" i kontrolka swieci non stop
aa podkreslam ze pewien nie jestem
ja zaczoł bym tam szukać 
aa podkreslam ze pewien nie jestem
- Od: 1 gru 2008, 16:07
- Auto: 323F BG1.6 8V 1991r 84km 125Nm
nie sądze by tam był hydrauliczny ręczny. reczny jest na linke a kontrolka sie swieci kiedy reczny jest zaciągniety 
- Od: 1 gru 2008, 16:07
- Auto: 323F BG1.6 8V 1991r 84km 125Nm
nico190 napisał(a):wiec plyn odpada bo jest w normie
tzn.? co masz na myśli w normie? jest pod maximum?
druga sprawa to ten pstryczek przy ręcznym...
ps. do dzisiaj nie zapomnę przerażonego głosu kolegi który dzwonił do mnie że zapaliła się kontrolka ręcznego i nie gaśnie w 323 F BA

- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Kontrolk asie świeci z dwóch prostych przyczyn albo za mało płynu i trzeba dolać,albo trzeba sie dostać do przelącznika 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
nico190 napisał(a):zawsze nalezy zaczac od najprostszych rzeczy wiec plyn odpada bo jest w normie:)Sprawdzilem to juz wczesniej:)
Dolej do pelna. Jesli stopniowo kontrolka mrygala to na pewno jest to plyn. Tez myslalem, ze jest wystarczajaco duzo plynu, a bylo inaczej
- Od: 22 sie 2008, 23:57
- Auto: mx-3 1.6 DOHC 94r.moja dziunia
Z tym dolewaniem to nie do końca tak bezpiecznie jest, skoro niema wycieku to pewnie się klocki kończą i tłoczek musi daleko je wypychać do hamowania. Dolejesz płynu a potem przy wymianie klocków na nowe (grubsze) będziesz musiał odessać nadmiar.
Stała pod ścianą prężąc kakao
ja miałem identyczny problem i dolanie płynu pomogło
i niema co tu szukac problemu tylko cza dolac i sprawdzic czy swieci czy nie ! Pozdrawiam
- Od: 17 lis 2008, 19:23
- Auto: Mazda 323F 2.0 v6 24v 96r:)
Ja mam to samo w takim razie doleje płynu dzisiaj i sądząc po objawach jakie wy opisywaliście będzie po problemie. Ale czy samo dolanie załatwia sprawę ? Nie należy sprawdzić z jakiego powodu tego płynu ubyło ?
mxx_rs napisał(a):Nie należy sprawdzić z jakiego powodu tego płynu ubyło ?
no w sumie pasowało by
pozdrawiam skorpek
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
- Od: 9 sie 2008, 21:35
- Auto: śleć :-D
Strona 1 z 1