Piotr Wozniak napisał(a):niestety PL tym sie rozni od wielu cywilizowanych krajow ktore podziwiamy jaki to one swietne, ze tutaj powiedzenie ze sie lamie prawo to szpan a nazwanie policjanta "kundlem" jest w dobrym tonie
Twoja postawa jest tak rzadka, że aż trudno uwierzyć, że są jeszcze tacy ludzie. Dziękuję
Ad rem: Dalsza polemika z tymi co wiedzą lepiej jest bezsensowna. : Argumenty typu: "Ja na pewno nie oślepiam, nikt mi nie mruga.."" itp. są śmieszne. Po co producenci wydają kupę kasy badania oświetlenia i montują skomplikowane systemy ksenonowe za które trzeba zapłacić parę tysięcy, skoro za 200 zł. mogliby wsadzać chińskie żarniki w zwykłe lampy? Oświadczam wiec na zakończenie, że nie wskazuję już żadnych argumentów technicznych przeciwko zenonom tylko stwierdzam co następuje:
1. zenony są nielegalne;
2. wobec punktu 1-go stwierdzenie ich używania na drodze publicznej skutkuje zatrzymaniem dowodu rej. i skierowaniem samochodu na badania techn.
3. Działanie z punktu 2 jest całkowicie niezależne od eliminowania z ruchu pojazdów z wadliwym oświetleniem konwencjonalnym ( źle ustawione światła, braki w oświetleniu, oświetlenie niezgodne z rozporzadzeniem o war. techn. itd);
4. najeżdżanie na uprawnione osoby stwierdzające zastosowanie w pojeździe zenonów wobec punktu 1 uważam za normalne polskie dość prostackie i prymitywne zachowanie, tak jak zresztą większość zachowań w ruchu drogowym na polskich drogach. Swoją drogą chciałbym takich mądrali widzieć jak polemizują z policjantem w Stanach
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Poza tym oświadczam, że punk 1 zwalnia mnie od dalszych w tym temacie wypowiedzi, przypisów, glos....